Windows 10:ssä ei yleensä tarvita näytönohjaimia

Tässä artikkelissa on tietoja Windows 10:n näytönohjaimista.

Näytönohjaimet

Windowsin aiemmissa versioissa valituille Dell-näytöille oli tietty ohjain näyttöä varten näyttösovittimen ohjaimen lisäksi.

Useimmissa tapauksissa pieneen tarkkuuteen liittyvät ongelmat johtuvat näyttösovittimen ohjaimen ongelmista, eivät näytönohjaimista. Jos Dellillä ei ole luettelossa näyttösovittimen ohjainta Windows 10:lle järjestelmääsi varten, näyttösovittimen toimittaja (NVidia, Intel, AMD jne.) ei ole toimittanut ohjainta Windows 10:lle tai Dell on havainnut yhteensopivuusongelman järjestelmän/näyttösovittimen osalta eikä tarjoa Windows 10 -tukea tämän yhteensopivuusongelman takia.

Nämä ohjaimet mahdollistivat näytön laajennetut toiminnot tai kalibroinnin.

Kun Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa napsautetaan hiiren kakkospainikkeella työpöytää ja valitaan näytön tarkkuus, näkyviin tulee alla oleva valintaikkuna, jossa on korostettu näyttömallien nimet. Kun Windows 10:ssä napsautetaan hiiren kakkospainikkeella työpöytää, tätä ei voi enää käyttää samalla tavoin kuin Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa. (Katso kuvaa 1.)

Näytön ominaisuudet
Kuva 1 - Näytön ominaisuudet

Sinun on noudatettava alla kuvattuja uusia vaiheita, jotta pääset Näytön ominaisuudet -sivulle.

1. Valitse Aloituspainike ja valitse sitten Ohjauspaneeli
  2. Valitse Ulkoasu ja mukauttaminen -kohdassa Säädä näytön tarkkuutta.
  3. Näyttömallin nimi on kohdassa ”Näyttö”.

Windows 7:ssä, 8:ssa ja 10:ssä näet vain nimen ”Generic PnP Monitor” näyttövälilehdessä ja laitehallinnassa, ellet lataa näytönohjaimia.

Windows 10 ei vaadi näytönohjainta

Toisin kuin näyttösovittimen ohjain, jonka on yleensä oltava tietty ohjain kaikkien toimintojen käyttämistä varten, erityinen näytönohjain ei ole pakollinen.

Dellin Plug and Play -näytöille ei tarvita erityistä Windows 10 -ohjainta järjestelmään liitettyä näyttöä varten. Windows 10 -käyttöjärjestelmä lukee automaattisesti näytön Extended Display Identification Data (EDID) -tiedot. Jos näytön kalibrointiohjelmisto tai muu ohjelmisto vaatii näytön tietyn INF-tiedoston, voit asentaa näytön Windows 8/8.1 -ohjaimen Windows 10:een.

Näyttäkö Windows 10:n Laitehallinta, että näyttö on liitetty, näyttämällä sen nimellä ”Generic PNP Monitor”? (Kyllä/Ei)
Sallivatko tietokone ja näyttö näytön alkuperäisen tarkkuuden? (Kyllä/Ei)
Jos kyseessä on kosketusnäyttö, toimiiko kosketus? (Kyllä/Ei)

Jos vastaus edellisiin on kyllä, tietokone on lukenut oikein näytön EDID-tiedot ja erityistä Windows 10 -ohjainta ei vaadita normaaliin toimintaan.

Seuraaville näytöille on WHQL-sertifioidut näytönohjaimet saatavilla Windows 10:tä varten Dellin tukisivustossa. Valitse Valitse kaikista tuotteista -ruudussa Näytä tuotteet, valitse Näytöt ja projektorit, valitse Näytöt ja valitse sitten näytön malli. Näytön ohjaimet näkyvät Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -osiossa:

• U2414H
  • U2415
  • U2515H
  • U2715H
  • U3415W
  • UZ2315H
  • UP2715K
  • P2314T (kosketusnäyttö)
  • P2415Q
  • P2715Q
  • P2416D
  • S2240T (kosketusnäyttö)
  • S2415H
  • S2715H
HUOMAUTUS: S2340T vaatii toimiakseen DisplayLink-ohjaimet. Kun piirisarjan ohjain on asennettu ja järjestelmä on käynnistetty uudelleen, lataa ja asenna DisplayLink-ohjain täältä: http://www.displaylink.com/downloads/downloads.php. Kun se on asennettu, käynnistä järjestelmä uudelleen.

Artikkelin tunnus: SLN298567

Muokattu viimeksi: 11/07/2018 12:46