Välkkyvän näytön vianmääritys Windows 10 -päivityksen jälkeen

Tässä artikkelissa on tietoja vilkkuvan näytön vianmäärityksestä Windows 10 -päivityksen jälkeen

Vilkkuva näyttö

Näytön vilkkuminen Windows 10 -päivityksen jälkeen johtuu näytönohjainongelmista tai sovelluksista, jotka aiheuttavat Explorerin kaatumisen.

Vianmäärityksen vaiheet

Tarkista ensimmäiseksi, vaikuttaako ongelma tehtävienhallintaan. Jos tehtävienhallinta vilkkuu, syynä on luultavasti ohjelmiston yhteensopivuusongelma, joka aiheuttaa Explorer.exe:n toistuvan kaatumisen. Jos ongelma ei vaikuta tehtävienhallintaan, sen todennäköinen syy on näytönohjaimessa. Testaa Windowsin tehtävienhallinta painamalla näppäinyhdistelmää CTRL+SHIFT+ESC.

Ohjelmistojen yhteensopivuuden vianmääritys tehdään seuraavalla tavalla:

HUOMAUTUS: Jos tehtävienhallinta vilkkuu tai ei avaudu, suorita samat vaiheet vikasietotilassa
  1. Käytä File, Run (Tiedosto, Suorita) -vaihtoehtoa tehtävienhallinnassa tarvittavien lisätyökalujen avaamiseen. Muista valita valintaruutu käytä työkaluja järjestelmänvalvojana. Mahdollisia työkaluja:
    • appwiz.cpl: avaa Ohjelmat ja toiminnot -ikkunan
    • compmgmt.msc: avaa Tietokoneen hallinnan cmd.exe
  2. Voit etsiä tapahtumalokista merkintöjä kaatumisista ja nähdä, aiheuttaako kolmannen osapuolen DLL Explorer.exe:n kaatumisen tai poistaa ohjelmistoja, joissa todennäköisesti on liittymälaajennuksia.
  3. Jos ohjelmiston poistaminen ei ratkaisen ongelmaa, käytä näitä komentoja Windowsin korjaamiseen:
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
    sfc /scannow
    Huomautus: Windows 10:n uudelleenasennus Dell Recovery Tool -työkalulla voi myös auttaa, vaikka sfc /scannow ei löytäisi ongelmia.

Seuraavien sovellusten on osoitettu aiheuttavan vilkkumista. Testaa, onko syy näissä ohjelmissa poistamalla niiden asennus:

• Norton Antivirus (Symantec)
  • muut virustorjuntaratkaisut
  • iCloud
  • LiveUpdate6
  • IDT Audio (ongelman aiheuttaa moduuli IDTNC64.cpl)
LISÄTIETOJA: Symantecin tietämyskanta: Työpöytänäyttö vilkkuu Norton-tuotteen päivittämisen jälkeen Ulkoinen linkki

Näytönohjainten vianmääritys tehdään seuraavalla tavalla:

1. Käynnistä Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tila.
  2. Toimi samoin kuin musta näyttö -ongelmissa. Jos järjestelmässä on kaksoisgrafiikkapiirisarja (sekä integroitu että erillinen näytönohjain), poista sisäänrakennettu näytönohjain käytöstä. Jos vilkkuminen jatkuu, kokeile ottaa käyttöön vain toinen piirisarja.
  3. Jos tämä ei toimi tai piirisarjoja on vain yksi, poista laitteen asennus ja poista ohjainohjelmisto.
  4. Käynnistä sitten Windows ja päivitä uusimmat ohjaimet sivustolta dell.com/support.

Artikkelin tunnus: SLN298620

Muokattu viimeksi: 11/07/2018 12:45