Windows 10 -käyttöjärjestelmän asentaminen Dellin ISO-tiedostosta

Windows 10 -käyttöjärjestelmän asentaminen Dellin ISO-tiedostosta

Tämä artikkeli sisältää tietoja Windows 10 -käyttöjärjestelmän asentamisesta Windows 10 -ISO-tiedostosta.

Microsoft Windows 10 ISO.

Dellin asiakkaalle toimittama Windows 10 -levy on ISO-muodossa. ISO-palautuslevyn voi myös ladata Dellin tukisivuston Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -osasta ja tietokoneen käyttöjärjestelmän luokasta tai seuraavasta Dell-tuen suorasta linkistä: Dell Windows -palautuskuva. ISO-tiedosto ei ole suoraan sidottu tietokoneen palvelutunnisteeseen, ja sitä voi käyttää uudelleen, jos Windows 10 tarvitsee asentaa uudelleen samaan tietokoneeseen tai asentaa / asentaa uudelleen toiseen Dell-järjestelmään.

HUOMAUTUS: asennus Dellin Windows 10 -levyltä palauttaa aseman osioiden oletusasetukset.

Voit ladata myös Microsoftin Windows 10 -ISO-tiedoston Windows 10 -levyn luontityökalulla. Kun olet luonut DVD-levyn tai USB-muistitikun, voit käynnistää Windows 10 -levyltä ja asentaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän.

HUOMAUTUS: jos samaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän versiota ei ole aiemmin aktivoitu kyseisessä tietokoneessa, Windows 10 -aktivointiin tarvitaan sähköinen tuotetunnus.

Windows 10 -asennus ISO-tiedostosta

Seuraavien ohjeiden avulla voit asentaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän Dellin asennuslevyltä.

1. UEFI on valittava käynnistysvaihtoehdoksi ja järjestelmän on oltava UEFI-tilassa.  USB-levyn on tuettava UEFI-käynnistystä. (Katso kuvaa 1.)

Kuva 1. - UEFI Boot (UEFI-käynnistys) valittu

2. Valitse kieli.     (Katso kuvaa 2.)

Kuva 2. - Kielen valitseminen

3. Valitse näppäimistöasettelu.  (Katso kuvaa 3.)

Kuva 3. - Näppäimistön kielen valitseminen

4. Valitse Troubleshoot (Vianmääritys).  (Katso kuvaa 4.)

Kuva 4. - Valitse Troubleshoot boot (Käynnistyksen vianmääritys).

5. Valitse Recover from a drive (Palauttaminen asemasta) (katso kuvaa 5)

Kuva 5. - Recover from a drive (Palauttaminen asemasta) -kohdan valitseminen

6. Kumpikin vaihtoehto tekee puhtaan asennuksen (katso kuvaa 6)
    HUOMAUTUS: Fully clean (Täysi puhdistus) saattaa kestää useita tunteja.

Kuva 6. - Palautusvaihtoehdon valitseminen

7. Recover (Palauta) -painike jatkaa prosessia.  (Katso kuvaa 7.)

Kuva 7. - Recover (Palauta) -painikkeen valitseminen

8. Järjestelmä aloittaa asennuksen näköistiedostosta ja jatkaa sen jälkeen yleiseen Windows-määritykseen. (Katso kuvaa 8.)

Kuva 8. - Palautus alkaa.

Manuaalinen ohjaimen lataus komentokehotteen kautta

HUOMAUTUS: Ennen kuin aloitat ohjaimen asennusta, pura asennustiedostot esimerkiksi 7zip-apuohjelmalla .exe-ohjaintiedostosta, jonka olet ladannut Dellin tukisivustosta. Pura tiedostot USB-muistitikulle eri kansioon kuin Windows 10 -asennustiedostot ja varmista, että USB-muistitikku on asetettu järjestelmään, joka tarvitsee ohjaimia.

Tämän esimerkin kuvissa käytetään IRST-ohjainta.

1. Käynnistä Dellin Windows 10 -levyltä ja valitse kieli, jotta pääset aloitusnäyttöön. (Katso kuvaa 9.)

Kuva 9. - Troubleshoot (Vianmääritys) -kohdan valitseminen.

2. Valitse Troubleshoot (Vianmääritys) > Advanced Options (Lisäasetukset) > Command Prompt (Komentokehote). (Katso kuvaa 10.)

Kuva 10. - Command Prompt (Komentokehote) -kohdan valitseminen.

3. Siirry asemaan, joka sisältää tarvittavan ohjaimen, ja näytä aseman sisältö dir-komennolla. Tavallisesti se on D:-, E:- tai F:-asema. (Katso kuvaa 12.)

Kuva 12. - Siirtyminen tiedostojärjestelmässä ohjaintiedoston sijaintiin.

4. Siirry CD-komennolla kansioissa *.inf-ohjaimen kansioon. Näytä kunkin kansion sisältö tarvittaessa dir-komennolla. (Katso kuvaa 13.)

Kuva 13. - Siirtyminen tiedostojärjestelmässä ohjaintiedoston sijaintiin (jatkuu).

5. Etsi asennettavalle laitteelle tarvittava .inf-tiedosto Windowsin lataamista varten. (Katso kuvaa 14.)

Kuva 14. - .inf-ohjaintiedoston etsiminen.

6. Lataa järjestelmään tarvittava ohjain seuraavalla komennolla ja paina Enter-näppäintä: (katso kuvaa 15.)
    • Drvload.exe [.inf-tiedoston polku/tiedostonimi]

Kuva 15. - .inf-tiedoston lataaminen manuaalisesti

Artikkelin tunnus: SLN300195

Muokattu viimeksi: 15/05/2018 10:48