Dell Networking PowerConnect -kytkinten IP-osoitteen määrittäminen

Tässä artikkelissa selitetään, miten Dell Networking PowerConnect -kytkinten IP-osoite määritetään.

Sisällysluettelo

1. IP-osoitteen määrittäminen OOB-käyttöliittymän komentorivimäärityksen kautta
2.  IP-osoitteen määrittäminen VLAN-käyttöliittymän komentorivimäärityksen kautta
3. IP-osoitteen määrittäminen OOB-käyttöliittymän verkkokäyttöliittymässä
4.  IP-osoitteen määrittäminen VLAN-käyttöliittymän verkkokäyttöliittymässä

IP-osoitteen määrittäminen OOB-käyttöliittymän komentorivimäärityksen kautta

Määritä huoltoportin IP-osoite Interface Configuration (Käyttöliittymän määritys) -tilassa IP-osoitekomennolla. Voit palauttaa IP-osoitemäärityksen oletusarvon käyttämällä komennon ei-muotoa.

Kaikilla PowerConnect-kytkimillä ei ole erityistä OOB-porttia. Kyseistä mallia on etäkäytettävä VLAN-käyttöliittymän kautta.

Prosessi koskee ainoastaan vanhoja PowerConnect-kytkinlaitteita. Jos etsit tietoja N-sarjan kytkimen IP-osoitteen määrittämisestä, siirry vastaavaan artikkeliin tästä.

Esimerkki:

Komento

Tarkoitus

Console#configure

Avaa määritystila.

Console(config)# interface out-of-band

Avaa OOB-käyttöliittymä.

Console(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

Määritä IP-osoite ja aliverkon peite, jotka haluat liittää käyttöliittymään.

IP-osoitteen määrittäminen VLAN-käyttöliittymän komentorivimäärityksen kautta

Esimerkki:

Komento

Tarkoitus

Console#configure

Avaa määritystila.

Console(config)# interface vlan 15

Avaa VLAN-käyttöliittymä.

Console(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

Määritä IP-osoite ja aliverkon peite, jotka haluat liittää VLAN-käyttöliittymään.

VLAN on luotava, jotta voit avata VLAN-käyttöliittymän ja asettaa IP-osoitteen.

IP-osoitteen määrittäminen OOB-käyttöliittymän verkkokäyttöliittymässä

Out of Band Interface (OOB-käyttöliittymä) -sivulla voit määrittää OOB-käyttöliittymän IP-osoitteen ja aliverkon peitteen tai ottaa käyttöön / poistaa käytöstä DHCP-asiakkaan osoitetietojen määritystä varten. DHCP on oletusarvoisesti käytössä OOB-käyttöliittymässä.

Avaa Out of Band Interface (OOB-käyttöliittymä) -sivu valitsemalla siirtymispaneelista System → IP Addressing → Out of Band Interface (Järjestelmä > IP-osoite > OOB-käyttöliittymä).

Voit ottaa käyttöön DHCP-asiakkaan ja sallia verkossasi olevan DHCP-palvelimen liittää verkkotiedot automaattisesti OOB-käyttöliittymään valitsemalla Protocol (Protokolla) -valikosta DHCP. Jos määrität verkkotiedot kiinteiksi,

varmista että Protocol (Protokolla) -valikon asetus on None (Ei mitään). Määritä sen jälkeen haluamasi IP-osoite, aliverkon peite ja oletusyhdyskäytävän IP-osoite.

IP-osoitteen määrittäminen VLAN-käyttöliittymän verkkokäyttöliittymässä

IP Interface Configuration (IP-käyttöliittymän määritys) -sivulla voit määrittää VLAN-verkon IP-osoitteen, aliverkon peitteen ja oletusyhdyskäytävän IP-osoitteen.

Avaa IP Interface Configuration (IP-käyttöliittymän määritys) -sivu valitsemalla siirtymispaneelista Routing → IP → IP Interface Configuration (Reititys > IP > IP-käyttöliittymän määritys).

1 Valitse Interface (Käyttöliittymä) -valikosta haluamasi VLAN.
2 Valitse Routing Mode (Reititystila) -kentässä Enable (Ota käyttöön).
3 Määritä IP Address Configuration Method (IP-osoitteen määritystapa) -kenttään, käytetäänkö kiinteää IP-osoitetta (Manual / Manuaalinen) vai automaattista osoitteen määritystä (DHCP).
4 Jos valitset manuaalisen määritystavan, määritä IP-osoite ja aliverkon peite asianmukaisiin kenttiin.
5 Valitse Apply (Käytä).

Apply (Käytä) -valinta tallentaa ainoastaan running-configuration-tiedostoon.  Voit tallentaa startup-config-tiedostoon valitsemalla sivun oikean yläkulman levykekuvakkeen tai System → File Management → Copy Files (Järjestelmä / Tiedostonhallinta / Kopioi tiedostot).  Valitse Copy Configuration (Kopioi määritys), valitse lähde = running config ja kohde = startup config. Valitse lopuksi Apply (Käytä).

Artikkelin tunnus: HOW10389

Muokattu viimeksi: 10/07/2018 16:44