Alienware-järjestelmä ylikuumenee tai sammuu

1. Tarpeellista tietää ylikuumenemisesta
  2. Vianmääritys ympäristön mukaan

Tämä artikkeli sisältää tietoja ylikuumenemisesta ja järjestelmän sammumisesta, joka saattaa johtua pölyn kerääntymisestä, vanhentuneesta BIOSista tai vääränlaisesta käyttöympäristöstä.

1. Tarpeellista tietää ylikuumenemisesta

Järjestelmä saattaa tuntua lämpimältä käytettäessä, kun....

• sitä käytetään yli 10–15 minuuttia
  • katsellaan DVD-/Blu-ray-levyä
  • suoratoistetaan videota verkosta
  • katsellaan tai käytetään flash-sisältöä
  • pelataan video- tai verkkopelejä
  • sitä käytetään lämmönlähteen lähellä tai kuumassa ympäristössä.

Mitä oireita ilmenee, jos järjestelmä ylikuumenee?

• Satunnaisia sammumisia
  • Järjestelmän kaatuminen
  • Satunnaisia uudelleenkäynnistymisiä
  • Järjestelmä lukittuu
Alienware-järjestelmän lämpötilan tarkkailu

Suosittelemme, että käytät Dell Support Assistia Alienware-järjestelmän tarkkailuun ja kuormittamiseen. Sillä voit kuormittaa ja tarkkailla laitteistoa reaaliaikaisesti.

Video: Alienware-järjestelmän videokuormitustesti (englanninkielinen)

• Näytönohjain

• Lataa ja asenna Dell Support Assist
    • Avaa Dell Support Assist
    • Valitse Checkup (Tarkistus)
    • Valitse Scan a Specific Device (Tietyn laitteen tarkistus)
    • Valitse Video Card (Näytönohjain)
    • Valitse näytönohjaimen kuormitustesti ja suorita se.
    • Näytönohjaimen kuormitustesti kuormittaa grafiikkasuoritinta ja VRAM-muistia ja antaa reaaliaikaisen lämpötilalukeman.
    • Pöytätietokoneiden näytönohjainten grafiikkasuoritinkohtainen enimmäislämpötila on 95 °C (jotkin näytönohjaimet toimivat myös yli sadan asteen lämpötiloissa).
    • Kannettavien näytönohjainten grafiikkasuoritinkohtainen enimmäislämpötila on 85 °C.
  • Suoritin

• Lataa ja asenna Dell Support Assist
    • Avaa Dell Support Assist
    • Valitse Checkup (Tarkistus)
    • Valitse Scan a Specific Device (Tietyn laitteen tarkistus)
    • Valitse System Devices (Järjestelmälaitteet)
    • Valitse CPU Stress Test (Suorittimen kuormitustesti) ja suorita se. Testi kuormittaa suorittimen ja RAM-muistin sataan prosenttiin ja testaa ne. Se tuottaa riittävästi lämpöä, jotta se pystyy testaamaan, ylikuormittuuko suoritin.

Kuva 1 - Suorittimen kuormitustesti käynnissä

Kuva 2 - Suorittimen kuormitus Tehtävienhallinnassa

Kuva 3 - RAM-muistin kuormitus Tehtävienhallinnassa

• Kun testi on valmis, valitse View Detailed Report (Näytä yksityiskohtainen raportti) ja tarkista alkulämpötila vapaana ja enimmäislämpötila kuormitustestin aikana.

• Pöytätietokoneiden suoritinten grafiikkasuoritinkohtainen enimmäislämpötila on 90 °C (jotkin suorittimet toimivat myös yli sadan asteen lämpötiloissa).
    • Kannettavien suoritinten grafiikkasuoritinkohtainen enimmäislämpötila on 80 °C.
Huomautus: tuulettimista kuuluva ääni ja tuuletinten nopeus voi vaihdella järjestelmän lämpötilan mukaan.

Alkuun

2. Vianmääritys ympäristön mukaan

Alpha ylikuumenee: Alienware Alpha saattaa ylikuumentua tuuletusaukoissa, tuulettimissa tai siilissä olevien esteiden ja lian vuoksi.

Ratkaisu
  • Sammuta Alpha.
  • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

• Alpha-konsoli on avattava, jotta voit puhdistaa sisäiset tuulettimet ja tuuletusaukot. Avaa järjestelmä seuraavasti:
    • Irrota pohjakansi kotelosta irrottamalla neljä ruuvia.

• Irrota pohjakansi kotelosta muovisella piirtopuikolla. Aloita yhdestä reunasta ja kierrä reunoja, kunnes kansi irtoaa.

• Nosta pohjakansi irti kotelosta.

• Käännä järjestelmä toisinpäin ja aseta se alapuoli alaspäin.

• Nosta yläkansi irti järjestelmästä

• Kuvassa näkyy järjestelmä pohja- ja yläkansi irti. Puhdista tuulettimet ja tuuletusaukot paineilmalla.

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
  • Testaa ePSA-vianmäärityksellä tuulettimet, grafiikkasuoritin, suoritin ja lämpöosat.
Huomautus: ePSAn käyttämiseen tarvitaan näppäimistö.

Alienware Area-51 R2 ylikuumenee

Sovellus
  • Sammuta Area-51 R2.
  • Katso Area-51 R2 -järjestelmän PCI-tuulettimen purkamisohjeet tästä videosta:

• Katso Area-51 R2 -järjestelmän näytönohjainten purkamisohjeet tästä videosta:

• Varmista, että nestejäähdytysjärjestelmän pumppu on liitetty oikein.

• Varmista, että nestejäähdytysjärjestelmän tuuletin on liitetty oikein.

• Varmista, että ylätuuletin on liitetty oikein.

• Tarkista, ovatko nestejäähdytyksen suoritinsiilin kiinnitysruuvit löysällä. Suoritinsiilin kiinnitysruuvit saattavat joskus löystyä, kun tietokonetta siirretään tai toimitetaan, vaikka se onkin harvinaista. Jos niin on käynyt, odota kunnes järjestelmä on täysin kylmä ja kiristä siilin neljä ruuvia. Kiristä ruuveja vuorotellen äläkä kiristä niitä liikaa.

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
  • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware Area-51 R1 ylikuumenee – vianmääritys

Sovellus
  • Sammuta Area-51 R1.
  • Katso Area-51 R1 -järjestelmän purkamisohjeet tästä videosta:

• Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot ja ritilät

• Puhdista järjestelmän ylätuuletusaukot

• Avaa oikea sivuluukku ja puhdista sisäiset tuulettimet ja tuuletusaukot. Avaa järjestelmä seuraavasti:
    • Etsi vasen sivupaneeli

• Nosta vasemman reunan vapautussalvan kahvaa.

• Käännä vasen sivupaneeli ulospäin.

• Puhdista PCI-tuuletin

• Puhdista kiintolevytuuletin

• Puhdista piirisarjan tuuletin

• Tarkista, ovatko nestejäähdytyksen suoritinsiilin kiinnitysruuvit löysällä. Suoritinsiilin kiinnitysruuvit saattavat joskus löystyä, kun tietokonetta siirretään tai toimitetaan, vaikka se onkin harvinaista. Jos niin on käynyt, odota kunnes järjestelmä on täysin kylmä ja kiristä siilin neljä ruuvia. Kiristä ruuveja vuorotellen äläkä kiristä niitä liikaa.

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
  • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Aurora-järjestelmien ylikuumenemisen vianmääritys

Sovellus
  • Sammuta Aurora.
  • Katso Aurora-järjestelmän purkamisohjeet näistä videoista:

• Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot ja ritilät

• Puhdista järjestelmän ylätuuletusaukot

• Avaa oikea sivuluukku ja puhdista sisäiset tuulettimet ja tuuletusaukot. Avaa järjestelmä seuraavasti:
    • Etsi vasen sivupaneeli.

• Avaa vapautuspaneeli työntämällä salpaa.

• Nosta vapautuspaneelia.

• Nosta vapautuspaneelia. Pitele sivukantta, kun se kääntyy ulospäin.

• Puhdista PCI-tuuletin

• Puhdista kiintolevytuuletin

• Puhdista piirisarjan tuuletin

• Puhdista muistin tuuletin

• Tarkista, ovatko nestejäähdytyksen suoritinsiilin kiinnitysruuvit löysällä. Suoritinsiilin kiinnitysruuvit saattavat joskus löystyä, kun tietokonetta siirretään tai toimitetaan, vaikka se onkin harvinaista. Jos niin on käynyt, odota kunnes järjestelmä on täysin kylmä ja kiristä siilin neljä ruuvia. Kiristä ruuveja vuorotellen äläkä kiristä niitä liikaa.

• Varmista, että alakaapelit eivät ole alemman näytönohjaimen tiellä. Katso Aurora-järjestelmän kaapelien järjestämisohjeet seuraavasta videosta:

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Vanhentunut BIOS voi aiheuttaa lämpenemisongelmia, koska sen sisältämä järjestelmän lämpötaulukko on vanhentunut.
    • Voit hakea uusimman BIOS-päivityksen siirtymällä Aurora-järjestelmän Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -alueelle.
    • Voit ladata uusimmat näytönohjaimen ohjaimet käyttämäsi näytönohjainmerkin mukaan osoitteesta www.nvidia.com tai www.amd.com.
  • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware X51 ylikuumenee: Alienware X51 voi ylikuumentua, jos jokin järjestelmän kaapeli on näytönohjaimen tiellä, mikä ylikuumentaa näytönohjaimen, sammuttaa tietokoneen, saa tietokoneen näyttämään sinisen virhenäytön tai muistivedostuksen (0x000000116) tai muuttaa näytön mustaksi. Voit varmistaa järjestelmän sopivat lämpötilat myös pitämällä BIOSin ja näytönohjaimen ohjaimet ajan tasalla.

Ratkaisu
  • Sammuta X51.
  • Käännä X51 oikealle kyljelleen siten, että järjestelmän taustapuoli on itseäsi kohti ja DVI-portit ovat ylöspäin

• Irrota ristipääruuvi, jolla vasen sivukansi on kiinni järjestelmän kotelossa

• Työnnä vasenta sivukantta varovasti järjestelmän etuosaa kohti. Työnnä vain sen verran voimakkaasti, että vasen sivukansi irtoaa

• Käännä vasenta sivukantta varovasti ylöspäin ja vasemmalle. Jätä valokortin kaapeli kiinni. Aseta kansi järjestelmän vierelle

• Sinun tarvitsee ehkä käsitellä näytönohjainta ja kiintolevypaikkaa. Katso näytönohjaimen irrotusohjeet tästä videosta ja jatka, kun olet irrottanut näytönohjaimen

• Kun näytönohjain on irti: Tarkista, että mikään kaapeli ei ole näytönohjaimen tuulettimen tai muiden tuulettimien tiellä. Siirrä kaapeleita poispäin tuulettimista ja pois näytönohjaimen tuulettimen läheltä. Tarkista pitimien sijainti. Jos kaapeleita on irronnut pitimistä, kiinnitä ne takaisin tukevasti.

• Kun kansi on irti, käynnistä X51 ja tarkista, että mikään ei estä tuulettimien toimintaa.

• Jos kaapeleita ei ole näytönohjaimen tuulettimen tai muiden tuulettimien tiellä, sammuta X51, varmista että kaapelien pitimet ovat tukevasti paikoillaan, kokoa tietokone ja testaa uudelleen. (Vihje: jos luukun valot sammuvat, aseta luukku takaisin paikalleen)
  • Jos järjestelmässä on NVidia GTX -näytönohjain, varmista että virtajohto on kiinni siinä (vain yksi tarvitaan) ja että kaapelit ovat kiinni näytönohjaimen pidikkeessä.

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Vanhentunut BIOS voi aiheuttaa lämpenemisongelmia, koska sen sisältämä järjestelmän lämpötaulukko on vanhentunut.
    • Voit hakea uusimman BIOS-päivityksen siirtymällä Aurora-järjestelmän Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -alueelle.
    • Voit ladata näytönohjaimen uusimmat ohjainversiot osoitteesta www.nvidia.com ja www.amd.com omistamasi näytönohjaimen merkin mukaan.
  • Jos järjestelmässä on NVidia GTX -näytönohjain ja järjestelmä ylikuumenee edelleen näiden toimien jälkeen, näytönohjaimen tuulettimen nopeutta on ehkä ohjattava ohjelmallisesti. Napsauttamalla tätä voit ladata ja asentaa MSI After burner -ohjelmiston. (Vihje: jos järjestelmässä oli ostettaessa NVidia 545 GT-, 555 GTX-, 640 GT-, 645 GT-, 660 GTX-, 670 GTX-, 745 GTX-, 750 GT- tai 760 GTX Ti -näytönohjain, tällä sovelluksella voi myös tehostaa näytönohjaimen toimintaa ja välttää ylikuumenemisen.
  • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware 14, 17 R1, 18

Sovellus
  • Alienware 14
    • Sammuta Alienware 14.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot (nro 4)

1. AlienHead
      2. Merkkivalot
      3. Verkkovirtasovittimen portti
      4. Tuuletusaukot
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware 17 R1
    • Sammuta Alienware 17 R1.
    • Katso suoritinsiilin irrotus- ja puhdistusohjeet tästä videosta:

• Katso näytönohjainsiilin irrotus- ja puhdistusohjeet tästä videosta:

• Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware 18
    • Sammuta Alienware 18.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware 13, 15, 17 R2

Sovellus
  • Alienware 13
    • Sammuta Alienware 13.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
      2. Ulkoisen grafiikkatelakan portti.
      3. Mini-Display-lähtöportti.
      4. HDMI-lähtöportti.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware 15
    • Sammuta Alienware 15.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
      2. Ulkoisen grafiikkatelakan portti.
      3. Mini-Display-lähtöportti.
      4. HDMI-lähtöportti.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware 17 R2
    • Sammuta Alienware 17 R2.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
      2. Ulkoisen grafiikkatelakan portti.
      3. Mini-Display-lähtöportti.
      4. HDMI-lähtöportti.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware M14x R2, M17x R4, M18x R2

Sovellus
  • Alienware M14x R2
    • Sammuta Alienware M14x R2.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Verkkovirtasovittimen portti.
      2. Tuuletusaukot.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware M17x R4
    • Sammuta Alienware M17x R4.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
      2. Verkkovirtasovittimen portti.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware M18x R2
    • Sammuta Alienware M18x R2.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
      2. Verkkovirtasovittimen portti.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware M14x R1, M17x R3, M18x R1

Sovellus
  • Alienware M14x R1
    • Sammuta Alienware M14x R1.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Verkkovirtasovittimen portti.
      2. Tuuletusaukot.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware M17x R3
    • Sammuta Alienware M17x R3.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
      2. Verkkovirtasovittimen portti.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware M18x R1
    • Sammuta Alienware M18x R1.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Tuuletusaukot.
      2. Verkkovirtasovittimen portti.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware M11x R1,R2,R3

Sovellus
  • Alienware M11x R1
    • Sammuta Alienware M11x R1.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Verkkovirtasovittimen portti.
      2. Tuuletusaukot.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware M11x R2
    • Sammuta Alienware M11x R2.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Verkkovirtasovittimen portti.
      2. Tuuletusaukot.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware M11x R3
    • Sammuta Alienware M11x R3.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

1. Verkkovirtasovittimen portti.
      2. Tuuletusaukot.
    • Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware M17x R1,R2

Sovellus
  • Alienware M17x R1
    • Sammuta Alienware M17x R1.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.
  • Alienware M17x R2
    • Sammuta Alienware M17x R2.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alienware M15x

Sovellus
  • Alienware M15x
    • Sammuta Alienware M15x.
    • Puhdista järjestelmän taustapuolen tuuletusaukot

• Päivitä BIOS ja näytönohjaimen ohjaimet
    • Suorita ePSA kun haluat testata tuulettimet, grafiikkasuorittimen, suorittimen ja lämpöosat.

Alkuun

Käyttövinkkejä

• Kannettavan käyttäminen kovalla, tasaisella alustalla, joka ei ole kangasta, parantaa ilman kiertoa ja vähentää kuumenemista järjestelmän alla ja sisällä.
Kannettavan käyttäminen huovan, tyynyn tai muun kankaisen alustan päällä peittää tuulettimen ja aiheuttaa tietokoneen ylikuumenemisen, mikä voi aiheuttaa pysyviä vahinkoja.
  • Kannettavaa suositellaan käytettäväksi tiloissa, joiden lämpötila on 0-35 °C ja ilmankosteus enintään 90 %.
Katso järjestelmäkohtaiset käyttölämpötilat käyttö- tai asennusoppaasta
  • Puhdista tuuletusaukot säännöllisesti paineilmalla.
  • Jäähdytystyynyä voi käyttää jäähdyttämiseen ja suorituskyvyn parantamiseen.
Huomautus: älä puhalla pölyä pois kannettavasta suulla. Jos käytät paineilmaa, käytä sitä ohjeiden mukaisesti, koska muutoin se saattaa vahingoittaa tietokonetta.

Alkuun

Etkö löydä etsimääsi?
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:

Twitter AlienwareServices Facebook Alienware Arena

Artikkelin tunnus: SLN114853

Muokattu viimeksi: 20/07/2018 12:13