Näytön liittäminen tietokoneeseen

Jotta voit liittää tietokoneen ja näytön toisiinsa, sinun tarvitsee tietää, mitä portteja tietokoneessa ja näytössä on. Siten voit käyttää oikeaa videokaapelia.

Katso ensin Vertaa fyysisiä liitäntöjä -osaa, sen jälkeen Yhdistä fyysiset liitännät -osaa ja sen jälkeen Muuta video- ja näyttöasetuksia -osaa.

Lisätietoja langattoman Dell-näytön yhdistämisestä on Dellin tietämyskannan artikkelissaDellin langattomien näyttöjen opas.

Vertaa tietokoneen ja näytön videoportteja, jotta tiedät, mitkä samat portit niissä on.

• Pöytätietokoneet: videoportit ovat tietokoneen takana.
  • Kannettavat: videoportit voivat olla kannettavan takana tai vasemmassa tai oikeassa reunassa.
  • Näytöt videoportit ovat näytön takana ja ehkä jalustan suuntaisessa ulokkeessa.
    Huomautuksia:
    • Katso taulukosta 1 esimerkkejä pöytätietokoneiden, kannettavien ja näyttöjen videoporteista.
    • Voit tarkistaa tietokoneen ja näytön videoporttien tarkat tiedot ja sijainnit laitteen asennustiedoista ja teknisistä tiedoista, pikaoppaasta tai käyttöoppaasta. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-tuotteen oppaat ja ohjeet. Voit tarkistaa näytön mallinumeron painamalla näytön valikkopainiketta. Mallinumero näkyy valikon yläreunassa.
Nimi Portti Kaapeliliitin
RCA-komposiitti
VGA
DMS59
DVI-I single link
DVI-I dual link
DVI-D single link
DVI-D dual link
DVI-A VGA / DVI-I
DisplayPort DPort-portti
Display Port Mini DisplayPort
Thunderbolt Mini DisplayPort
Thunderbolt 2 Mini DisplayPort
Thunderbolt 3 Type-C
HDMI Type-A
HDMI Type-B
HDMI Mini / Type-C
HDMI Micro / Type-D
HDMI Automotive / Type-E
Taulukko 1: Videoportit

Kun olet löytänyt tietokoneen ja näytön toisiaan vastaavat videoportit, vertaa niitä käytettävissä oleviin videokaapeleihin. Jos toisiinsa sopivia videoportteja ja -kaapeleita on useita, valitse laadukkain portti ja kaapeli.

Huomautuksia:
  • Porttien järjestys taulukon 1 Vertaa fyysisiä liitäntöjä -osassa on heikoimmasta laadusta parhaaseen.
  • Liitä näyttö tietokoneeseen vain yhdellä videosignaalikaapelilla, koska vain yksi liitäntä tarvitaan, ja useiden liitäntöjen käyttäminen voi aiheuttaa ongelmia.

1. Liitä virtajohto näyttöön ja pistorasiaan.

Kuva 1: Virtaliitäntä näytöstä pistorasiaan.
  2. Liitä videokaapeli näyttöön ja tietokoneeseen.

Kuva 3: Videokaapeli näytön ja pöytätietokoneen välillä.

Kuva 3: Videokaapeli näytön ja kannettavan tietokoneen välillä.

3. (Valinnainen) Jos näytössä on USB-portit, voit yhdistää näytön tietokoneeseen USB-kaapelilla (tietokoneen USB-porttiin).

1. Määritä oikea tuloportti

Käytä samaa videoporttia näytössä ja tietokoneessa.

Useimmissa Dellin näytöissä on pikakuvake tai tuloporttipainike, jolla voi valita oikean tuloliitännän. Käytä samaa videoporttia näytössä ja tietokoneessa.

Huomautus: Tarkista näytön säädinten tarkat tiedot laitteen oppaista. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-tuotteen oppaat ja ohjeet. Voit tarkistaa näytön mallinumeron painamalla näytön valikkopainiketta. Mallinumero näkyy valikon yläreunassa.

2. Asenna/päivitä uusin video-ohjain

Varmista, että uusin näytönohjaimen ohjain ja BIOS on asennettu. Niiden avulla näyttö toimii parhaalla mahdollisella tavalla.
Lisätietoja BIOSin ja näytönohjaimen ohjainten lataamisesta ja asentamisesta on Dellin tietämyskannan artikkeleissa BIOS - mikä se on ja miten se ladataan tai päivitetään ja Miten lataan ja asennan laiteohjaimen?

3. Määritä videoasetukset

Muuta tarkkuus, värisyvyys ja fonttien koko omien mieltymystesi mukaisiksi.
Muuttamalla videoasetuksia voit muuttaa näytön ulkoasua, kuten kuvakkeiden ja fonttien kokoa sekä värien määrää.

Katso videoasetusten muuttamisohjeet tietokoneeseen asennettua käyttöjärjestelmää vastaavasta linkistä:

Monitor Support page Lisätietoja ja tukea Dellin näyttö-, kannettava- tai tablet-näytölle löytyy Monitor Support -sivustolta.

Artikkelin tunnus: SLN128890

Muokattu viimeksi: 15/10/2018 11:20