Kodin langaton verkko Windows XP -käyttöjärjestelmässä

Sisällysluettelo:

1. Langattomat verkot: Usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK)
  2. Langattoman verkon asentaminen
  3. Vapaiden langattomien verkkojen näyttäminen ja yhteyden muodostaminen niihin
  4. Miten löydän langattoman verkkoni nimen
  5. Langattoman verkon nimen hakeminen suoraan langattomasta reitittimestä Windows XP:ssä
  6. Miten löydän langattoman verkkoni avaimen
  7. Langattoman verkon suojaaminen
  8. Langattomien verkkojen etsintäongelmien vianmääritys
  9. Selain ei näytä sivua
  10. Tiedostojen ja tulostinten jakamisen määrittäminen
  11. Tiedostojen ja tulostimien jakamisongelmat
  12. Ohjaimen lataaminen ja asentaminen
  13. Miten määritän tietokoneen osat?
  14. Internet-palomuurin ongelmat ja usein kysytyt kysymykset
  15. Langaton verkkosovitin ei löydä vieläkään verkkoja tai ei muodosta yhteyttä
  16. langattoman verkon nimen muuttaminen

Alla on linkkejä muihin artikkeleihin, joissa on tietoja langattoman verkon asentamisesta ja vianmäärityksestä Windows XP -käyttöjärjestelmässä.

Aihe 1. Langattomat verkot: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla olevassa artikkelissa on seuraavat tiedot:

• Mikä on langaton verkko?
  • Mitä langattomien verkkojen tekniikoita on olemassa?
  • Mitä laitteita tietokoneessa tarvitaan langattoman verkon käyttämiseksi?
  • Mikä langattoman verkon nimi (SSID) on?
  • Mikä langattoman verkon suojausavain on?
  • Miten langattoman verkon suojausavain luodaan?

Langattomat verkot: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alkuun

Aihe 2. Langattoman verkon asentaminen

Alla olevassa artikkelissa on seuraavat tiedot:

• Mitä laitteita ja palveluita langattoman verkon määrittämiseen tarvitaan?
  • Miten langattoman verkon laitteet asennetaan?
  • Tietoja langattoman verkon suojaamisesta on kohdassa Langattoman verkon suojaaminen.

Langattoman verkon asentaminen

Alkuun

Aihe 3. Vapaiden langattomien verkkojen näyttäminen ja yhteyden muodostaminen niihin

Tämä artikkeli sisältää tietoja yhteyden muodostamisesta langattomaan verkkoon

Huomautus: Määrityksen aikana saatat tarvita langattoman verkon nimen tai verkon avaimen. Lisätietoja on kohdissa Miten löydän langattoman verkkoni nimen ja Miten löydän langattoman verkkoni avaimen.

Vapaiden langattomien verkkojen näyttäminen ja yhteyden muodostaminen niihin

Alkuun

Aihe 4. Miten löydän langattoman verkkoni nimen

Helpoin tapa löytää langattoman verkon nimi (SSID) on asettaa tietokone ja langaton reititin lähelle toisiaan (30—90 cm:n päähän toisistaan).

Tee jokin seuraavista toimenpiteistä ennen alla esiteltyjä toimia:

• Jos kyseessä on kannettava tietokone, siirrä se langattoman reitittimen viereen ja noudata seuraavia ohjeita.

• Jos kyseessä on pöytätietokone, joka on jo liitetty verkkokaapelilla, noudata kohdan Langattoman verkon nimen hakeminen suoraan langattomasta reitittimestä Windows XP:ssä ohjeita. Muussa tapauksessa siirrä langaton reititin lähemmäs tietokonetta (laajakaistamodeemia ei tarvitse siirtää eikä sen virtaa tarvitse katkaista, koska tässä vaiheessa ei tarvita Internet-yhteyttä, mutta muilla langattomaan reitittimeen yhteydessä olevilla tietokoneilla ei voi käyttää Internetiä tämän vaiheen aikana). Varmista, että langattomassa reitittimessä on virta siirtämisen jälkeen ja noudata seuraavia ohjeita.
    Huomautus: kun olet löytänyt langattoman verkkosi nimen, siirrä langaton reititin takaisin alkuperäiselle paikalleen ja muodosta sillä uudelleen yhteys laajakaistamodeemiin.
  1. Valitse Käynnistä ja Ohjauspaneeli.
    • Jos käytät perinteistä Käynnistä-valikkoa, valitse Asetukset ja Ohjauspaneeli.

2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Vaihda perinteiseen näkymään, kun se tulee näkyviin.

3. Kaksoisnapsauta Verkkoyhteydet-kohtaa.

4. Kaksoisnapsauta Langaton verkkoyhteys -kohtaa.
    Huomautus: jos näyttöön tulee ilmoitus, että Windows ei voi määrittää langatonta yhteyttä, anna Windowsille langattoman sovittimen määritysoikeus Dellin tietämyskannan artikkelin Näyttöön tulee ilmoitus, että Windows ei voi määrittää tätä langatonta yhteyttä. ohjeiden mukaisesti.

5. Valitse Päivitä verkkoluettelo oikeassa yläkulmassa ja kun näyttö päivittyy, valitse se uudelleen.

6. Kirjoita muistiin sen langattoman verkkoyhteyden nimi, jonka signaali on voimakkain, juuri kuten se on näytössä.
    Huomautus: Signaalin voimakkuus ilmaistaan vihreiden palkkien määrällä. Etsi yhteys, jonka kohdalla on viisi palkkia (joudut ehkä vierittämään luetteloa, jotta näet sen). Jos minkään verkon kohdalla ei ole viittä vihreää palkkia, katso toimintaohjeet kohdasta Langattoman verkon nimen hakeminen suoraan langattomasta reitittimestä Windows XP:ssä.

Alkuun

Aihe 5. Langattoman verkon nimen hakeminen suoraan langattomasta reitittimestä Windows XP:ssä

Jotta tämä vaihe onnistuu, langattoman reitittimen LAN-portin ja tietokoneen LAN-portin väliin on kytkettävä verkkokaapeli.

Huomautus: lisätietoja LAN-portin sijainnista omassa tietokoneessasi on online-käyttöoppaassa.

1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli
    • Jos käytät perinteistä Käynnistä-valikkoa, valitse Asetukset ja Ohjauspaneeli.

2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Vaihda perinteiseen näkymään, kun se tulee näkyviin.

3. Kaksoisnapsauta Verkkoyhteydet-kohtaa.

4. Kaksoisnapsauta Lähiverkkoyhteys-kohtaa sen mukaan, miten tietokone muodostaa yhteyden langattomaan reitittimeen.

5. Valitse Tuki-välilehti.

6. Paikanna ja kirjoita muistiin IP-osoite oletusyhdyskäytävän oikealta puolelta.

7. Avaa internet-selain.

8. Kirjoita osoiteriville http://[Default_Gateway_ip_address], missä [Default_Gateway_ip_address] on oletusyhdyskäytävän IP-osoite.

9. Kirjaudu sisään reitittimeen. Yleisimpiä reitittimien käyttäjänimiä ja salasanoja on taulukossa 1.

Merkki Käyttäjätunnus Salasana
    Linksys
    jätä tyhjäksi
    admin
    D-Link
    admin
    jätä tyhjäksi
    Netgear
    admin
    password
    2Wire
    Ei ole, ellei sitä ole määritetty.
    Ei ole, ellei sitä ole määritetty.
    Belkin
    Ei mitään
    jätä tyhjäksi
    Apple
    Käytä AirPort-apuohjelmaa

SMC
    Admin
    smcadmin
    Taulukko 1: Yleisiä langattoman reitittimen käyttäjänimiä ja salasanoja

Langattomien reitittimien valmistajat ilmoittavat langattoman verkon nimen eli SSID:n yleensä Langaton-sivulla. Sivulle siirtyminen vaihtelee laitteen mukaan (lisätietoja saat langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan, linkit ovat taulukossa 1).

Kirjoita langattoman verkon nimi muistiin juuri siinä muodossa kuin se on näytössä.

Jos yleiset oletusarvot eivät toimi, joku on joko muuttanut oletuksia tai käyttämässäsi langattomassa reitittimessä tarvitaan yksilöllinen käyttäjänimi tai salasana. Pyydä langattoman reitittimen määritykset tehneeltä henkilöltä käyttäjänimi- ja salasanatiedot, katso ne langattoman reitittimen oppaista tai pyydä ne langattoman reitittimen valmistajalta (linkit ovat taulukossa 1).

Huomautus: Kun kaikki yritykset kirjautua langattomaan reitittimeen ovat epäonnistuneet, reitittimeen on palautettava oletusasetukset (jotka siinä olivat pakkauksesta otettaessa), jotta siihen voidaan luoda yhteys. Lisätietoja langattoman reitittimen nollaamisesta saat langattoman reitittimen oppaista tai langattoman reitittimen valmistajalta (linkit ovat taulukossa 1).

Huomaa seuraavat seikat ennen langattoman reitittimen nollaamista:

• Jos käytät Internetiä DSL-yhteydellä (puhelin):
      • Pyydä Internet-palveluntarjoajalta (ISP) käyttäjänimi ja salasana, joilla voit luoda yhteyden Internetiin. Tiedot on annettava uudelleen langattomaan reitittimeen.
      • Millään verkkoosi liitetyillä tietokoneilla ei voi käyttää Internetiä ennen kuin annat Internet-palveluntarjoajalta saamasi käyttäjänimen ja salasanan uudelleen.
      • Kun olet antanut Internet-palveluntarjoajalta saamasi käyttäjänimen ja salasanan langattomaan reitittimeen, millään langattomista tietokoneista ei voi käyttää Internetiä, ennen kuin määrität reitittimen ja langattomat tietokoneet uudelleen (saat lisätietoja langattoman reitittimen uudelleenmäärittämisestä langattoman reitittimen oppaista tai langattoman reitittimen valmistajalta, linkit ovat taulukossa 1).
    • Jos käytät Internetiä kaapeli-TV:n kautta:
      • Millään langattomaan reitittimeen liitetyillä langattomilla tietokoneilla ei voi käyttää Internetiä, ennen kuin määrität reitittimen ja langattomat tietokoneet uudelleen (saat lisätietoja langattoman reitittimen uudelleenmäärittämisestä langattoman reitittimen oppaista tai langattoman reitittimen valmistajalta, linkit ovat taulukossa 1).

Alkuun

Aihe 6. Miten löydän langattoman verkkoni avaimen

Huomautus: AT&T:n toimittamien langattomien 2Wire-reitittimien 10-numeroinen WEP-avain on 2Wire-reitittimen pohjassa hakasulkeissa (esimerkiksi [xxxxxxxxxx]).
  • Kirjoita 10-numeroinen avain muistiin juuri näytössä olevassa muodossa.

Jotta tämä vaihe onnistuu, langattoman reitittimen LAN-portin ja tietokoneen LAN-portin väliin on kytkettävä verkkokaapeli.

Huomautus: lisätietoja LAN-portin sijainnista omassa tietokoneessasi on online-käyttöoppaassa.
  1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli
    • Jos käytät perinteistä Käynnistä-valikkoa, valitse Asetukset ja Ohjauspaneeli.

2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Vaihda perinteiseen näkymään, kun se tulee näkyviin.

3. Kaksoisnapsauta Verkkoyhteydet-kohtaa.

4. Kaksoisnapsauta Lähiverkkoyhteys-kohtaa sen mukaan, miten tietokone muodostaa yhteyden langattomaan reitittimeen.

5. Valitse Tuki-välilehti.

6. Paikanna ja kirjoita muistiin IP-osoite oletusyhdyskäytävän oikealta puolelta.

7. Avaa internet-selain.

8. Kirjoita osoiteriville http://[Default_Gateway_ip_address], missä [Default_Gateway_ip_address] on oletusyhdyskäytävän IP-osoite.

9. Kirjaudu sisään reitittimeen. Yleisimpiä reitittimien käyttäjänimiä ja salasanoja on taulukossa 2.

Merkki Käyttäjätunnus Salasana
    Linksys
    jätä tyhjäksi
    admin
    D-Link
    admin
    jätä tyhjäksi
    Netgear
    admin
    password
    2Wire
    Ei ole, ellei sitä ole määritetty.
    Ei ole, ellei sitä ole määritetty.
    Belkin
    Ei mitään
    jätä tyhjäksi
    Apple
    Käytä AirPort-apuohjelmaa

SMC
    Admin
    smcadmin
    Taulukko 2: Yleisiä langattomien reitittimien käyttäjänimiä ja salasanoja

Langattomien reitittimen valmistajat ilmoittavat verkon avaimen tai salasanan yleensä Langattoman verkon suojaus -sivulla. Sivulle siirtyminen vaihtelee laitteen mukaan (lisätietoja saat langattoman reitittimen oppaista tai langattoman reitittimen valmistajalta, linkit ovat taulukossa 2).

Kirjoita langattoman verkon nimi muistiin juuri siinä muodossa kuin se on näytössä.

Jos yleiset oletusarvot eivät toimi, joku on joko muuttanut oletuksia tai käyttämässäsi langattomassa reitittimessä tarvitaan yksilöllinen käyttäjänimi tai salasana. Pyydä langattoman reitittimen määritykset tehneeltä henkilöltä käyttäjänimi- ja salasanatiedot, tutustu langattoman reitittimen oppaisiin tai ota yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan (linkit ovat taulukossa 2).

Huomautus: Kun kaikki yritykset kirjautua langattomaan reitittimeen ovat epäonnistuneet, reitittimeen on palautettava oletusasetukset (jotka siinä olivat pakkauksesta otettaessa), jotta siihen voidaan luoda yhteys. Lisätietoja langattoman reitittimen nollaamisesta saat langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan (linkit ovat taulukossa 2).

Huomaa seuraavat seikat ennen langattoman reitittimen nollaamista:

• Jos käytät Internetiä DSL-yhteydellä (puhelin):
      • Pyydä Internet-palveluntarjoajalta (ISP) käyttäjänimi ja salasana, joilla voit luoda yhteyden Internetiin. Tiedot on annettava uudelleen langattomaan reitittimeen.
      • Millään verkkoosi liitetyillä tietokoneilla ei voi käyttää Internetiä ennen kuin annat Internet-palveluntarjoajalta saamasi käyttäjänimen ja salasanan uudelleen.
      • Kun olet antanut Internet-palveluntarjoajalta saamasi käyttäjänimen ja salasanan langattomaan reitittimeen, millään langattomista tietokoneista ei voi käyttää Internetiä ennen kuin määrität reitittimen ja langattomat tietokoneet uudelleen (saat lisätietoja langattoman reitittimen uudelleenmäärittämisestä langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan, linkit ovat taulukossa 2).
    • Jos käytät Internetiä kaapeli-TV:n kautta:
      • Millään langattomaan reitittimeesi liitetyillä langattomilla tietokoneilla ei voi käyttää Internetiä ennen kuin määrität reitittimen ja langattomat tietokoneet uudelleen (saat lisätietoja langattoman reitittimen uudelleenmäärittämisestä langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan, linkit ovat taulukossa 2).

Alkuun

Aihe 7. Langattoman verkon suojaaminen

Alkuun

Aihe 8. Langattomien verkkojen etsintäongelmien vianmääritys

Tässä artikkelissa on tietoja ongelmista, joiden vuoksi tietokone ei löydä langattomia verkkoja.

Langattomien verkkojen etsintäongelmien vianmääritys

Alkuun

Aihe 9. Selain ei näytä sivua

Tässä artikkelissa on vianmääritystietoja tilanteeseen, jossa näkyviin tulee Cannot Display the Web Page (Sivua ei voi näyttää) -virhe.

Internet Explorer cannot display the webpage (Internet Explorer ei voi näyttää WWW-sivua)

Alkuun

Aihe 10. Tiedostojen ja tulostinten jakamisen määrittäminen

Tässä artikkelissa on tietoja tiedostojen ja tulostinten jakamisen määrittämisestä.

Tiedostojen ja tulostimien jakamisohjeet

Alkuun

Aihe 11. Tiedostojen ja tulostimien jakamisongelmat

Tässä artikkelissa on vianmääritystietoja tilanteisiin, joissa tiedostojen ja tulostinten jakaminen ei toimi.

Tiedostojen ja tulostimien jakamisongelmat

Alkuun

Aihe 12. Dellin uusimman langattoman verkkosovittimen ohjaimen lataaminen ja asentaminen

Tässä artikkelissa on tietoja tietokoneeseen asennetun langattoman verkkosovittimen ohjainten lataamisesta.

Ohjaimen lataaminen ja asentaminen

Alkuun

Aihe 13. Dell-tietokoneen langattoman verkkosovittimen selvittäminen

Tämän artikkelin avulla tunnistat tietokoneeseen asennetun langaton verkkosovittimen.

Miten määritän Dell-tietokoneen osat?

Alkuun

Aihe 14. Internet-palomuurin ongelmat ja usein kysytyt kysymykset

Tässä artikkelissa on tietoja Windowsin palomuurista.

Internet-palomuurit voivat estää tietokoneiden selaamisen ja tiedostojen jakamisen

Alkuun

Aihe 15. Langaton verkkosovitin ei löydä vieläkään verkkoja tai ei muodosta yhteyttä

Jos tietokone ei löydä verkkoja tai ei muodosta yhteyttä edellä mainittujen vianmääritystoimien jälkeen, napsauta seuraavaa linkkiä.

Langaton verkkosovitin ei löydä vieläkään verkkoja tai ei muodosta yhteyttä

Alkuun

Aihe 16. langattoman verkon nimen muuttaminen

Jotta tämä vaihe onnistuu, langattoman reitittimen LAN-portin ja tietokoneen LAN-portin väliin on kytkettävä verkkokaapeli.

Huomautus: lisätietoja LAN-portin sijainnista omassa tietokoneessasi on online-käyttöoppaassa.
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta (sijaitsee tietokoneen näytön vasemmassa alakulmassa).

2. Valitse Ohjauspaneeli.
    • Jos käytät perinteistä Käynnistä -valikkoa, valitse Asetukset, Ohjauspaneeli ja Perinteinen näkymä.

3. Valitse LAN-yhteys ikkunan oikeassa reunassa.

4. Valitse Tiedot.

5. Paikanna ja kirjoita muistiin IP-osoite IPv4-yhdyskäytävän oikealta puolelta.

6. Avaa internet-selain.

7. Kirjoita osoiteriville http://[Default_Gateway_ip_address], missä [Default_Gateway_ip_address] on IPv4-yhdyskäytävän IP-osoite.

8. Kirjaudu sisään reitittimeen. Yleisimpiä reitittimien käyttäjänimiä ja salasanoja on taulukossa 3.

Merkki Käyttäjätunnus Salasana
    Linksys
    jätä tyhjäksi
    admin
    D-Link
    admin
    jätä tyhjäksi
    Netgear
    admin
    password
    2Wire
    Ei ole, ellei sitä ole määritetty.
    Ei ole, ellei sitä ole määritetty.
    Belkin
    Ei mitään
    jätä tyhjäksi
    Apple
    Käytä AirPort-apuohjelmaa

SMC
    Admin
    smcadmin
    Taulukko 3: Yleisiä langattomien reitittimien käyttäjänimiä ja salasanoja

Langattomien reitittimien valmistajilla langattoman verkon avaimen antamiseen käytettävän sivun nimi on yleensä Langattoman verkon suojaus ja langattoman verkon nimen vaihtamiseen käytettävän sivun nimi on Langaton. Sivulle siirtyminen vaihtelee eri laitteissa (lisätietoja saat langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan, linkit ovat taulukossa taulukko 4).

Kirjoita langattoman verkon nimi muistiin juuri siinä muodossa kuin se on näytössä.

Jos yleiset oletusarvot eivät toimi, joku on joko muuttanut oletuksia tai käyttämässäsi langattomassa reitittimessä tarvitaan yksilöllinen käyttäjänimi tai salasana. Pyydä langattoman reitittimen määritykset tehneeltä henkilöltä käyttäjänimi- ja salasanatiedot, tutustu langattoman reitittimen oppaisiin tai ota yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan (linkit ovat taulukossa 4).

Huomautus: Kun kaikki yritykset kirjautua langattomaan reitittimeen ovat epäonnistuneet, reitittimeen on palautettava oletusasetukset (jotka siinä olivat pakkauksesta otettaessa), jotta siihen voidaan luoda yhteys. Lisätietoja langattoman reitittimen nollaamisesta saat langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan (linkit ovat taulukossa 4).

Huomaa seuraavat seikat ennen langattoman reitittimen nollaamista:

• Jos käytät Internetiä DSL-yhteydellä (puhelin):
      • Pyydä Internet-palveluntarjoajalta (ISP) käyttäjänimi ja salasana, joilla voit luoda yhteyden Internetiin. Tiedot on annettava uudelleen langattomaan reitittimeen.
      • Millään verkkoosi liitetyillä tietokoneilla ei voi käyttää Internetiä ennen kuin annat Internet-palveluntarjoajalta saamasi käyttäjänimen ja salasanan uudelleen.
      • Kun olet antanut Internet-palveluntarjoajalta saamasi käyttäjänimen ja salasanan langattomaan reitittimeen, millään langattomista tietokoneista ei voi käyttää Internetiä ennen kuin määrität reitittimen ja langattomat tietokoneet uudelleen (saat lisätietoja langattoman reitittimen uudelleenmäärittämisestä langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan, linkit ovat taulukossa 4).
    • Jos käytät Internetiä kaapeli-TV:n kautta:
      • Millään langattomaan reitittimeesi liitetyillä langattomilla tietokoneilla ei voi käyttää Internetiä ennen kuin määrität reitittimen ja langattomat tietokoneet uudelleen (saat lisätietoja langattoman reitittimen uudelleenmäärittämisestä langattoman reitittimen oppaista tai ottamalla yhteyttä langattoman reitittimen valmistajaan, linkit ovat taulukossa 4).

Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN135572

Muokattu viimeksi: 07/06/2018 06:00