Alienware-järjestelmät: yleinen kuvan vianmääritys

Sisällysluettelo:

1. Järjestelmät
  2. Liian pieni tai suuri näytön, kuvakkeiden tai fontin koko
  3. Tyhjä näyttö tai ei kuvaa
  4. Sumeus tai väriongelmat
  5. Kirkkaus-, kontrasti- tai geometriaongelmat
  6. Vaaka- tai pystyviivat
  7. Kirkkaat tai sammuneet kuvapisteet
  8. Kahden näytön asentaminen

Järjestelmät

Alienware-pöytätietokoneet:

1. Irrota mahdolliset järjestelmään liitetyt ulkoiset laitteet.
  2. Varmista, että näyttö on liitetty oikeaan näytönohjaimen porttiin ja ensisijaiseen näytönohjaimeen
    • Area-51, Aurora (ALX, R1, R2, R3): ensisijainen näytönohjain sijaitsee kotelon taustapuolen ylemmissä GPU-porteissa ja Aurora R4 -mallin ensisijainen näytönohjain sijaitsee kotelon taustapuolen alemmissa GPU-porteissa
    • X51-mallin ensisijainen näytönohjain on erillinen GPU.
  3. Varmista, että portti toimii, kokeilemalla jotakin toistakin näytönohjaimen porttia. Huomautus: jos käytät sovitinta, kokeile toistakin kaapelia tai sovitinta.
  4. Testaa, vaihtuuko näppäimistön NumLock- tai Caps Lock -näppäimen merkkivalon tila, kun painat näppäintä ja tietokone on käynnissä.
  5. Testaa jokin toinen näyttö kaikissa käytettävissä olevissa GPU-porteissa.
  6. Aseta näytönohjain paikalleen.
  7. Jos käytössä on kaksi näytönohjainta, kokeile yhtä näytönohjainta kerralla kussakin PCIE-portissa.
  8. Tarkista, että käytössä on oikea näytönohjaimen virtaliitäntä.

Alienware-kannettavat:

• Jos LCD-näytön tai muun näytön kuva ei näy tai kuva on vääristynyt, suorita BIST-apuohjelma.
  • Jos LCD-näytön tai muun näytön kuva ei näy, liitä ulkoinen näyttö. Siten voit selvittää, onko kyse ohjelmiston tai näytönohjaimen ongelmasta.
  • Jos LCD-näytön tai muun näytön kuva on erittäin himmeä, säädä kirkkautta tai poista mahdollinen virransäästö käytöstä BIOSissa liittämällä muuntaja.
  • Jos LCD-näytössä on viivoja tai kuvapiste- tai väriongelmia, tarkista POST-testien aikana ja Windows-käytössä, näkyvätkö viivat kaikissa käyttötiloissa. Suorita myös BIST.
  • Tarkista, kuuletko Windowsin latausäänen muutaman minuutin kuluttua tietokoneen käynnistämisestä.
  • Jos kuva ei näy vieläkään, tarkista, kuuluuko kannettavasta merkkiääniä tai osoittavatko merkkivalot, että järjestelmässä on Ei POST-testiä -tilanne eikä Ei kuvaa -ongelma.
Voit katsoa yksityiskohtaisemmat ohjeet seuraavista artikkeleista sen mukaan, liittyykö ongelma LCD-näyttöön vai erilliseen näyttöön:

Yleiset kuvaongelmat

Seuraaviin ongelmatilanteisiin suosittelemme Näytöt ja ruudut -tukisivuamme, joka sisältää vianmääritys-, ohje- ja videosisältöä näiden kuvaongelmien selvittämiseen.

Liian pieni tai suuri näytön, kuvakkeiden tai fontin koko
Tyhjä näyttö tai ei kuvaa
Sumeus tai väriongelmat
Kirkkaus-, kontrasti- tai geometriaongelmat
Vaaka- tai pystyviivat
Kirkkaat tai sammuneet kuvapisteet

Kahden näytön asentaminen

Tietämyskannan artikkelissamme Useiden näyttöjen määrittäminen on lisätietoja tästä määrityksestä. Yleisiä vianmääritysohjeita on artikkelissa Usean näytön vianmääritys Dell-järjestelmissä.

Pikavinkkisisältöä julkaisee itse Dellin teknisen tuen henkilökunta, joka ratkaisee ongelmia päivittäin. Nopean julkaisutahdin mahdollistamiseksi pikavinkit saattavat sisältää ainoastaan osittaisia ratkaisuja tai kiertoteitä, jotka ovat vielä kehitteillä tai joihin tarvitaan vielä lisäperusteita, jotta niitä voidaan pitää ongelman ratkaisuina. Siten Dell ei ole tarkistanut, arvioinut eikä hyväksynyt pikavinkkejä, joten niitä kannattaa käyttää varoen. Dell ei vastaa mistään menetyksistä, mukaan lukien asiakkaiden tietojen, voittojen tai tuottojen menetykset, jotka johtuvat pikavinkkien sisältämien ohjeiden noudattamisesta.

Artikkelin tunnus: SLN146480

Muokattu viimeksi: 14/08/2018 23:47