Microsoft Office 2007 Dell-tietokoneessa - usein kysytyt kysymykset

Microsoft Office 2007 Dell-tietokoneessa - usein kysytyt kysymykset

Sisällysluettelo:

Tässä artikkelissa on vastauksia Microsoft Office 2007:ää koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Microsoft Office 2007:stä

Tähän ohjeeseen on koottu kysymyksiä, joita esitetään usein Microsoft Office 2007 -ohjelmistopakettiin liittyen.

Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, ilmoita siitä meille käyttämällä sivun alalaidassa olevia linkkejä.

Käytössäsi on oltava seuraavat:

• Windows XP SP2-, Windows Vista- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmä
  • vähintään 500 MHz:n suoritin
  • 512 Mt:n RAM-muisti
  • 2 Gt vapaata kiintolevytilaa.

Alkuun

Tässä versiossa Office-tuotevalikoima laajeni merkittävästi.

Office 2007 sisältää seuraavat seitsemän tuotetta:

• Microsoft Office Enterprise 2007
    Tässä versiossa uusi tuote, käytettävissä vain volyymikäyttöoikeusasiakkaille. Tähän versioon sisältyvät seuraavat: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, Office Communicator - pikaviestintä, InfoPath, OneNote, Office Groove 2007 - vertaisyhteistyö sekä palvelinpohjaiseen sisällönhallintaan, lomakkeidenhallintaan ja sisältöoikeuksiin ja käytäntöihin liittyvät ominaisuudet.
  • Microsoft Office Professional Plus 2007
    Käytettävissä vain volyymikäyttöoikeusasiakkaille. Tähän versioon sisältyvät seuraavat: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, Office Communicator, InfoPath sekä palvelinpohjaiseen sisällönhallintaan, lomakkeidenhallintaan ja sisältöoikeuksiin ja käytäntöihin liittyvät ominaisuudet.
  • Microsoft Office Professional 2007
    Tähän versioon sisältyvät seuraavat: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access ja Publisher.
  • Microsoft Office Small Business 2007
    Tähän versioon sisältyvät seuraavat: Word, Excel, PowerPoint, Outlook ja Business Contact Manager sekä Publisher.
  • Microsoft Office Standard 2007
    Tähän versioon sisältyvät seuraavat: Word, Excel, PowerPoint ja Outlook.
  • Microsoft Office Basic 2007
    Tähän versioon sisältyvät seuraavat: Word, Excel ja Outlook. Tuote on kuitenkin käytettävissä vain uutta tietokonetta hankittaessa.
  • Microsoft Office Home and Student 2007
    Korvaa opiskelijoille ja opettajille suunnatun version 2003 ja on nyt käytettävissä kaikille kotikäyttäjille. Tuotteen voi asentaa enintään kolmeen tietokoneeseen. Tähän versioon sisältyvät seuraavat: Word, Excel, PowerPoint ja OneNote. Edelliseen versioon sisältyi Outlook, muttei OneNotea.

Alkuun

Valikoimaan kuuluvat kaikki Office-vakiosovellukset ja niiden lisäksi jotakin lisäsovelluksia:

• Microsoft Office Access 2007
  • Microsoft Office Communicator
  • Microsoft Office Excel 2007
  • Microsoft Office Groove 2007
  • Microsoft Office InfoPath 2007
  • Microsoft Office OneNote 2007
  • Microsoft Office Outlook 2007
  • Microsoft Office PowerPoint 2007
  • Microsoft Office Project Standard 2007
  • Microsoft Office Project Professional 2007
  • Microsoft Office Publisher 2007
  • Microsoft Office SharePoint Designer 2007
  • Microsoft Office Visio Standard 2007
  • Microsoft Office Visio Professional 2007
  • Microsoft Office Word 2007

Alkuun

Kyllä. Office 2007:n pystyy asentamaan tietokoneeseen, jossa jo on Office 2003.

Sinun on kuitenkin valittava, käytätkö Outlook 2007:ää vai Outlook 2003:a. Molempia sähköpostiohjelmia ei voi käyttää yhtä aikaa samassa tietokoneessa. Ajan myötä ilmenee myös muita ristiriitatilanteita. Yhtäaikainen käyttö ei ole suositeltavaa.

Alkuun

Microsoft esitteli tässä versiossa ensimmäisen kerran täysin uudentyyppisen, tilannekohtaisiin vallintanauhoihin ja välilehtiin pohjautuvan Office-käyttöliittymän. Sillä korvattiin perinteinen valikko-työkalurivi-käyttöliittymä, joka oli ollut käytössä jo varhaisissa Windows-sovelluksissa.

Alkuun

Jos käyttämäsi Office 2007:n kokeiluversio ei ole ollut beeta- tai ennakkoversio, voit aktivoida asentamasi version kirjoittamalla 25-merkkisen tuoteavaimen. Office 2007:ää ei tarvitse asentaa uudelleen.

Jos sinulla on Office 2007:n volyymikäyttöoikeusavain, aktivointia ei tarvitse tehdä.

Alkuun

Jos Office 2007 on sinulla aktivoimatta ennalta määritetyn aikarajan jälkeen, ohjelmisto siirtyy rajoitetun toiminnan tilaan. Tässä tilassa voit lukea tai tulostaa tiedostoja, muttet voi luoda etkä tallentaa niitä. Ohjelmisto muistuttaa toiminnoiltaan maksutonta katseluohjelmaa.

Jos käytössäsi on volyymikäyttöoikeus, tämä rajoitus ei koske sinua.

Alkuun

Voit hankkia käyttöösi Office Language Pack -pakkauksen, jonka avulla pystyt luomaan ja muokkaamaan tiedostoja yli 37 eri kielellä. Tällainen lokalisointipakkaus muuttaa Officen käyttöliittymän ja valikot omalle kielellesi. Pakkauksen mukana toimitetaan myös tekstintarkistustyökalut eli oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistusohjelma ja synonyymisanasto.

Alkuun

Yhteensopivuus aikaisempien versioiden kanssa on tärkeää siirryttäessä uuteen ohjelmistoversioon. Erityisen tärkeää on se, että käyttäjien, jotka eivät ole vielä siirtyneet uudempaan ohjelmistoversioon, tulisi pystyä avaamaan ja tarvittaessa muokkaamaan Office 2007:ssä luotuja tiedostoja.

Tietyissä Office 2007 -sovelluksissa (kuten Wordissa, Excelissä ja PowerPointissa) on käytössä uusi tiedostomuoto, jonka ansiosta tiedostot voidaan pitää pienempikokoisina. Tässä uudessa tiedostomuodossa kirjain X lisätään Microsoftin aiemman tiedostotunnisteen perään. Jos esimerkiksi Word 2003:ssa luotu asiakirja on nimeltään aikataulu.doc, saman asiakirjan nimi on Word 2007:ssä luotuna aikataulu.docx.

Office tallentaa asiakirjat oletusarvoisesti uuteen tiedostomuotoon.

Voit kuitenkin halutessasi valita Word 2007:ssä, Excel 2007:ssä tai PowerPoint 2007:ssä Tallenna nimellä -vaihtoehdon ja tallentaa tiedoston vanhemmassa Officen tiedostoversiossa, joka on yhteensopiva vuosina 1997 - 2003 julkaistujen Office-sovellusten kanssa.

Alkuun

1. Kun haluat tallentaa tiedoston, napsauta Office-sovellusikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa uutta Office-painiketta. Valitse Tallenna.

Huomautus: Muista, että Office 2007:n oletusmuoto on XML.

2. Kun haluat tallentaa tiedoston muotoon, joka on yhteensopiva aiempien Office-versioiden kanssa, valitse Tallenna nimellä ja valitse esimerkiksi Word 97 - 2003 -asiakirja.

Alkuun

Tulosta-komento ja tulostuksen esikatselu ovat käytettävissä uuden Office-painikkeen kautta.

Alkuun

Kyllä. Tosin Microsoftilla on myös maksuton Tallenna PDF-tiedostona -apuohjelma Office 2007:ää varten. Toiminto on käytettävissä osana vakioasennusta.

Alkuun

Voit lähettää sisältöä sähköisen OneNote 2007 -muistikirjan sivuille mistä tahansa sovelluksesta.

Alkuun

Pystyt luomaan XPS-tiedoston millä tahansa sovelluksella. XPS-tiedostot näyttävät tulostettuina samanlaisilta kuin näytössä. Ne on suunniteltu siirrettäviksi - samalla tavoin kuin PDF-tiedostot. Niitä voidaan tarkastella millä tahansa laitteella, jossa on XPS-katseluohjelma, riippumatta siitä, onko alkuperäistä XPS-tiedoston luonnissa käytettyä ohjelmistoa laitteessa vai ei.

Alkuun

Lyhyt vastaus

Tiedosto avautuu yhteensopivuustilaan ja säilyttää alkuperäisen tiedostomuotonsa.

Lisätietoja

Kun avaat Office 2007:n Wordissa, Excelissä tai PowerPointissa tiedoston, joka on luotu Officen aiemmassa versiossa, yhteensopivuustila aktivoituu. Voit jatkaa tiedoston tallentamista ja avaamista yhteensopivuustilassa tai voit muuntaa tiedoston Office 2007 -tiedostomuotoon Tallenna nimellä -komennolla ja valitsemalla Office 2007 -muodon. Muuntamalla tiedoston pystyt hyödyntämään Office 2007:n uusia ominaisuuksia, mutta Officen aiempien versioiden käyttäjät eivät pysty sen jälkeen avaamaan tiedostoa, ellei heillä ole yhteensopivuuspakettia asennettuna.

Huomautus: Tiedostoikkunan otsikkorivillä näkyy maininta yhteensopivuustilasta. Yhteensopivuustila tarkoittaa, että tiedosto säilyy alkuperäisessä muodossaan ja että uudet Office 2007:n ominaisuudet eivät ole käytettävissä tiedostoa muokattaessa.

Alkuun

Jos tiedät, että tulet usein jakamaan tiedostoja Officen aiempaa versiota käyttävien henkilöiden kanssa, voit halutessasi muuttaa oletustallennusmuodoksi Office 97 - 2003 -muodon.

1. Jos haluat tehdä muutoksen, napsauta Office-painiketta.
  2. Napsauta näkyviin tulevan valikon alalaidassa olevaa Wordin, Excelin tai PowerPointin asetukset -painiketta.
  3. Napsauta sitten ikkunan vasemmassa laidassa olevaa Tallenna-komentoa ja valitse avattavasta valikosta 97-2003-vaihtoehto.

Alkuun

Valintanauha on koottu niin, että toiminnaltaan saman tyyppiset komennot on ryhmitelty yhteen.

Esimerkki Word 2007:stä:

• Aloitus-välilehti
    Sisältää yleisimmät muokkaus- ja muotoilukomennot
  • Lisää-välilehti
    Sisältää kohteet, joita voi lisätä tiedostoon, esimerkiksi kuvat
  • Sivun asettelu -välilehti
    Sisältää sivun reunuksiin, suuntaan ja välistykseen liittyvät toiminnot
  • Viittaukset-välilehti
    Sisältää ammattimaisten tiedostojen laadinnassa tarvittavat ominaisuudet, kuten alaviitteet ja sisällysluettelot
  • Postitukset-välilehti
    Sisältää postitietojen yhdistämisessä tarvittavat toiminnot
  • Tarkista-välilehti
    Sisältää oikeinkirjoituksen tarkistuksen, synonyymisanaston, muutosten jäljitystoiminnon ja kommentit
  • Näytä-välilehti
    Sisältää toiminnot, joilla voit vaikuttaa siihen, kuinka tiedosto näkyy näytössä

Jos et löydä haluamaasi komentoa, tuo näkyviin Ohje painamalla F1-näppäintä tai napsauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa ?-kuvaketta.

Alkuun

Lyhyt vastaus

Välilehdissä säilyy aina tietty yhtenevyys, mutta valintanauhassa näkyvät välilehdet vaihtelevat käytetyn sovelluksen ja käyttötilanteen mukaan.

Lisätietoja

Aloitustilanteessa kussakin sovelluksessa on näkyvissä valintanauhan vakiovälilehdet. Vakiovalikoima vaihtelee sovelluskohtaisesti.

Excelissä vakiovälilehtiä ovat esimerkiksi Kaavat- ja Tiedot-välilehdet, ja Wordissa taas Viittaukset- ja Postitukset-välilehdet. Vakiovälilehtien lisäksi näkyviin voi tulla tilannekohtaisia välilehtiä, jotka määräytyvät sen mukaan, mitä olet parhaillaan tekemässä tai mitä laajennuksia olet ohjelmaan asentanut.

Jos esimerkiksi lisäät Excelissä kaavion ja sitten valitset sen, koska aiot muokata sitä, näkyviin tulee Kaaviotyökalut-välilehtiryhmä.

Alkuun

Lyhyt vastaus

Kyllä. Voit käyttää pikatyökaluriviä.

Lisätietoja

Pikatyökalurivi näkyy valintanauhan yläpuolella, ja sen voi halutessaan siirtää valintanauhan alapuolelle. Voit muokata sitä ja koota sinne useimmin käyttämäsi komennot. Pikatyökalurivin komentoja voi lisätä ja poistaa monin eri tavoin, mutta helpoin tapa on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella valintanauhassa tai Office-painikkeen valikossa näkyvää komentoa tai objektia ja valita Lisää pikatyökaluriville. Tällä tavalla voit lisätä paitsi yksittäisiä komentoja myös kokonaisia komentoryhmiä, kuten Fontti-ryhmän. Voit poistaa komennon napsauttamalla pikatyökalurivillä näkyvää komentoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Poista pikatyökaluriviltä.

Alkuun

Jos haluat siirtyä avattujen tiedostojen välillä, valitse valintanauhan Näytä-välilehdessä Vaihda ikkunaa. Office 2007:ssä kaikki avatut tiedostot ovat yhdessä avatussa sovellusikkunassa.

Huomautus: Vaihda ikkunaa -komennon voi halutessaan lisätä pikatyökaluriville.

Alkuun

Kyllä. Pikavalinnat, kuten tallentamisen , ovat Office 2007:ssä samat kuin aiemmissa Office-versioissa.

Alkuun

Yhteensopivuustilassa olevat makrot

Jos avaat makron sisältävän 2003-tiedoston Office 2007 -sovelluksessa, se avautuu yhteensopivuustilassa. Jos jatkat tiedoston tallentamista yhteensopivuustilassa, jätät sen periaatteessa muodoltaan koskemattomaksi Office 2003 -tiedostoksi ja makrot toimivat useimmilta osin samalla tavalla kuin ennenkin.

Jos haluat muokata makroja tai muuten käyttää niitä Office 2007:ssä, sinun on lisättävä valintanauhaan Kehitystyökalut-välilehti:

1. Kun haluat lisätä Kehitystyökalut-välilehden, napsauta Microsoft Office -painiketta.
  2. Valitse Excelin/Wordin/PowerPointin asetukset.
  3. Valitse Suositut.
  4. Valitse sitten Näytä kehitystyökalut valintanauhassa -valintaruutu.

Office 2007:ään muunnetut makrot

Jos haluat muuntaa tiedoston Office 2007 -muotoon, tallenna siitä ensin varmuuskopio. Jos makro on Office 2003 -tiedostossa eikä sovellusmallitiedostossa, avaa tiedosto Office 2007:ssä ja tallenna se makroja käyttäväksi tiedostoksi.

Jotta pääset käyttämään makroja Office 2007:ssä, sinun on lisättävä Kehitystyökalut-välilehti valintanauhaan:

1. Kun haluat lisätä Kehitystyökalut-välilehden, napsauta Microsoft Office -painiketta.
  2. Valitse Excelin/Wordin/PowerPointin asetukset.
  3. Valitse Suositut.
  4. Valitse sitten Näytä kehitystyökalut valintanauhassa -valintaruutu.

Alkuun

Käytä Microsoftin tukipalveluja, kun tarvitset apua esimerkiksi seuraavissa asioissa:

• asentaminen tai asennuksen poistaminen
  • tuotteen aktivointi
  • tuotteen käyttäminen
  • tekninen tuki.

Microsoftin asiantuntijat ovat koulutettuja IT- ja kehitysyrityksiä, jotka voivat auttaa Office 2007:ään siirtymisessä sekä mukautettujen ratkaisujen kehittämisessä oman liiketoimintasi tarpeisiin. Kaikkien Microsoftin asiantuntijoiden luettelo on myös Microsoft Pinpoint -sivustossa.

Jos tarvitset online-ohjeistusta, voit olla meihin yhteydessä myös Twitterin, Chat-palvelun ja sähköpostituen kautta. Lisäksi voit soittaa paikalliseen teknisen tuen numeroon. Asia tarvitsee ehkä siirtää Microsoftin tukipalveluun, jos ongelma ei kuulu Dellin takuun piiriin. Kaikki yhteystiedot ovat tukisivustossa kohdassa Yhteystiedot.

Alkuun

Asenna, aktivoi tai vianmääritys Dell-laitteesi mukana tulevasta Microsoft Office -ohjelmistosta tai ostettu itsenäiseksi lisenssiksi käymällä Office-tukisivustossamme.

Artikkelin tunnus: SLN265925

Muokattu viimeksi: 02/08/2017 06:27