Siirry pääsisältöön
  • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Dell-pöytätietokoneen virtalähteen vianmääritys

Yhteenveto: Lue, miten voit selvittää, toimiiko Dell-pöytätietokoneen virtalähde. Etsi virtalähteen ongelmien vianmääritysohjeet ja suorita virtalähteen itsetestin vianmääritys.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Ohjeet

Virtalähteen testaus

Viallinen virtalähde voi aiheuttaa järjestelmävian kahdella tavalla. Se ei ehkä anna järjestelmälle lainkaan virtaa tai se ei ehkä anna riittävästi jännitettä ja/tai virtaa pöytätietokoneen eri osille. Seuraava vaiheittainen tarkistusluettelo auttaa tunnistamaan, toimiiko virtalähde oikein.


Selvitä, onko merkkejä voimasta

  • Ovatko LED-valot päällä? Tarkista virtapainike, diagnostiikkamerkkivalot ja kiintolevyn toiminnan merkkivalo.
  • Näetkö muita merkkejä virransaannista? Pyöriikö tuuletin tai näkyykö levyasemassa toimintaa?

Jos virtaan ei ole merkkejä, tarkista seuraavat asiat:

  1. Onko virtajohto kytketty järjestelmän takaosaan ja toimivaksi tunnettuun virtalähteeseen? Ohita kaikki jatkojohdot, ylijännitesuojat ja UPS-laitteet varmistamalla, että virtajohto on kytketty suoraan toimivaksi tiedettyyn pistorasiaan.
  2. Onko jännitteen valitsin asetettu paikallisen virran mukaisesti? Jotkin virtalähteet vaihtavat asetusta automaattisesti, eikä niissä ole fyysistä kytkintä. Jos teet niin, varmista, että virtajohto on irrotettu pistorasiasta, ja käännä kytkintä edestakaisin. Varmista jälleen, että se on asetettu oikeaan jännitteeseen. Kytke virtajohto ja testaa.
  3. Jos virrasta ei vieläkään ole merkkejä, seuraava vaihe on eristää virtalähde. Varmista, että virtajohto on irrotettu, ja irrota virtajohdot kaikista laitteista emolevyä lukuun ottamatta.
  4. Varmista tukeva liitäntä liittämällä emolevyyn menevät virtajohdot uudelleen.
  5. Varmista, että vika ei johdu muistista, laajennuskorteista tai levyasemista, irrottamalla niiden datakaapelit. Nämä osat on poistettava joka tapauksessa myöhemmin POST-vianmääritystä varten, jos vika ei ole virtalähteessä.
  6. Jos järjestelmässä on liitäntäpaneeli, testaa se.
  7. Jos et vieläkään näe merkkejä virransaannista, virtalähde ei todennäköisesti toimi. Jos havaitset merkkejä virransaannista, selvitä viallinen osa jatkamalla vianmääritystä. 

Jos laitteessa on virtaviitteitä, kuten vilkkuva keltainen virran merkkivalo, tasaisena palava keltainen merkkivalo, pyörivä tuuletin tai kiintolevyn toimintaa:

  1. Ohita kaikki jatkojohdot, ylijännitesuojat ja UPS-laitteet varmistamalla, että virtajohto on kytketty suoraan toimivaksi tiedettyyn pistorasiaan.
  2. Jos järjestelmä ei käynnisty oikein eikä yritä aloittaa POST-testiä, selvitä mahdollisimman tarkasti, johtuuko vika virtalähteestä. Varmista, että virtajohto on irrotettu, ja irrota virtajohdot kaikista laitteista emolevyä lukuun ottamatta.
  3. Varmista tukeva liitäntä liittämällä emolevyyn menevät virtajohdot uudelleen.
  4. Varmista, että vika ei johdu muistista, laajennuskorteista tai levyasemista, irrottamalla niiden datakaapelit. Nämä osat on irrotettava myöhemmin, jotta POST-vianmääritys ei ole suoritettu, jos vika ei johdu virtalähteestä.
  5. Jos järjestelmä ei vieläkään käynnisty oikein eikä yritä POST-testiä, virtalähde ei todennäköisesti toimi ja se on vaihdettava. Jos virran merkkivalo kuitenkin palaa keltaisena, vika saattaa olla emolevyssä, ja sen korjaamiseen tarvitaan ehkä teknisen tuen apua.
  6. Jos havaitset merkkejä virransaannista, selvitä viallinen osa jatkamalla vianmääritystä. Lisätietoja on artikkelissa Dellin tietämyskannan Dell-tietokone ei käynnisty tai käynnisty Windowsiin esimerkiksi ilman käynnistyslaitetta -virheen vuoksi.

Suorita virtalähteen itsetesti

Dell Inspiron-, XPS-, OptiPlex-, Precision- ja Vostro-pöytäkonejärjestelmissä on virtalähde, jossa on BIST-toiminto (Integrated Self-Test), joka auttaa diagnosoimaan virtalähteen kunnon. Virtalähteen LED-merkkivalo auttaa tunnistamaan, johtuuko virtaongelma virtalähteestä.

Huomautus: Joissakin Dell Inspiron-, XPS- ja Vostro-pöytätietokoneiden vanhemmissa malleissa ei ehkä ole virtalähteeseen integroitua omatoimitestiä. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Virtalähteen sisäinen toimintatesti – pöytätietokone tai All-in-One.

Kuinka suorittaa itsetesti virtalähteen painikkeella:

  1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Paina tietokoneen BIST-painiketta ja tarkista, syttyykö merkkivalo.
  3. Valon pitäisi palaa jatkuvasti, ei välkkyä, ja virtalähteen tuulettimen pitäisi myös pyöriä. Jos tuuletin ei pyöri kunnolla, tämä katsotaan BIST-viaksi, vaikka merkkivalo syttyisi.
  • Jos sisäinen toimintatestin merkkivalo syttyy, virtalähde pystyy toimittamaan virtaa emolevylle.
  • Jos BIST-merkkivalo ei syty, virtalähde ei pysty syöttämään virtaa emolevylle. Syynä voi olla mikä tahansa virtalähteeseen liitetty komponentti tai itse virtalähde. Voit pyytää tietoja korjausvaihtoehdoista sijainnissasi Dellin teknisestä tuesta .

Toimintatestin tekeminen käyttämättä virtalähteen painiketta

  1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Irrota virtajohto virtalähteestä ja odota 15 sekuntia.
  3. Liitä virtajohto takaisin virtalähteeseen 15 sekunnin kuluttua.
  4. Merkkivalon pitäisi palaa kolme sekuntia ja sitten sammua.
  • Jos sisäinen toimintatestin merkkivalo syttyy, virtalähde pystyy toimittamaan virtaa emolevylle.
  • Jos BIST-merkkivalo ei syty, virtalähde ei pysty syöttämään virtaa emolevylle. Syynä voi olla mikä tahansa virtalähteeseen liitetty komponentti tai itse virtalähde. Voit pyytää tietoja korjausvaihtoehdoista sijainnissasi Dellin teknisestä tuesta .

Alkuun

Lisätietoja

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa

Alienware, Inspiron, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series

Edellinen julkaisupäivä

12 huhtik. 2024

Versio

6

Artikkelin tyyppi

How To