Windows 10:een päivittäminen käyttämällä Microsoft Windows 10:n tietovälineen luontityökalua

Windows 10:een päivittäminen käyttämällä Microsoft Windows 10:n tietovälineen luontityökalua
Tässä artikkelissa on tietoja Windows 10:een päivittämisestä Microsoft Windows 10:n tietovälineen luontityökalun avulla.


Windows 10 -päivitys Windows Updatella epäonnistuu

HUOMAUTUS: Maksuton Windows 10 -päivitysohjelma on päättynyt. Järjestelmiin, joita ei päivitetty aiemmin maksuttoman päivitysjakson aikana, on hankittava Windows 10 -käyttöoikeus Microsoftilta päivityksen aikana.

 

HUOMAUTUS:  Jos ostat Windows 10 -päivityksen Microsoftilta, sinun on edelleen suoritettava järjestelmässä Windows 10 -päivitys joko Windows 7 SP1:stä tai Windows 8.1:stä ennen kuin yrität tehdä Windows 10:n puhtaan asennuksen.

Kun järjestelmä on päivitetty Windows 10:een ja rekisteröity, järjestelmään voi asentaa Windows 10:n puhtaan asennuksen seuraamatta päivitysprosessia.

Windows 10 tietovälineen luontityökalun avulla

Tietovälineen luontityökalun avulla voit päivittää nykyisen tietokoneesi Windows 10:een tai luoda USB:n tai DVD:n ja asentaa Windows 10:n toiseen tietokoneeseen. Microsoftin yksityiskohtaisen prosessin avulla voit päivittää Windows 10:een käyttämällä tietovälineen luontityökalua.

Lataa ja asenna työkalu seuraavan hyperlinkin avulla:

Use Windows 10 Media Creation Tool to Create Installation Media or Upgrade PC  

Kun olet avannut linkin, napsauttamalla NÄYTÄ KAIKKI -linkkiä näet kaikki ohjeet päivityksen suorittamiseen käyttämässäsi järjestelmässä tai DVD-levyn tai USB-aseman luomiseen, jotta voit suoritta päivityksen toisessa järjestelmässä.

HUOMAUTUS: Kun käynnistät DVD-levyltä tai USB-asemasta, sinun on edelleen suoritettava Windows 10:n PÄIVITYS, jos järjestelmälle ei ole aiemmin rekisteröity Windows 10:n versiota, jota olet asentamassa.

Puhtaan Windows 10 -asennuksen vaiheet

Suorita puhdas Windows 10 -asennus Dell-järjestelmääsi suorittamalla nämä vaiheet.

 1. Käynnistä System Setup (Järjestelmän asetukset) -valikkoon (F2) ja varmista, että järjestelmään on määritetty vanha tila (jos järjestelmässä oli alun perin Windows 7, asetukset ovat yleensä vanhassa tilassa).
 2. Käynnistä järjestelmä uudelleen ja paina F12-näppäintä, ja valitse sitten DVD- tai USB-käynnistysasetus riippuen siitä, mitä Windows 10 -tietovälinettä käytät.
   
  HUOMAUTUS: Älä ihmettele, jos tiedostojen valmistelu asennusta varten kestää jopa 5 minuuttia.
 3. Valitse kehotettaessa kieli (oletus on englanti)
 4. Valitse alue (oletus on Yhdysvallat)
 5. Valitse Vianmääritys-vaihtoehto.
 6. Valitse Lisäasetukset-vaihtoehto.
 7. Valitse Komentokehote. Tämä avaa Komentokehote-ikkunan.
 8. Avaa Disk Partition -työkalu kirjoittamalla diskpart ja painamalla Enter-näppäintä.
 9. Saat kaikki työkalun näkemät kiintolevyt tai SSD-levyt näkyviin kirjoittamalla list disk ja painamalla Enter-näppäintä.
   
  HUOMAUTUS: Useimmissa kokoonpanoissa on yksi kiintolevy, johon Windowsin voi asentaa, ja järjestelmissä, joissa on yksi kiintolevy, se näytetään nimellä Levy 0 (levyjen numerointi alkaa nollasta (0) ja sen jälkeen tulevat 1, 2, 3 jne.).
 10. Kirjoita select disk 0 ja paina sitten Enter-näppäintä (jos kiintolevyjä on useita, Levy 0 on kiintolevy, jolle Windows yleensä asennetaan).
 11. Kirjoita clean ja paina Enter-näppäintä.
 12. Kirjoita convert GPT ja paina Enter-näppäintä.
 13. Sulje Diskpart-työkalu kirjoittamalla exit ja painamalla Enter-näppäintä.
 14. Sulje Komentokehote-ikkuna kirjoittamalla exit ja painamalla Enter-näppäintä.
 15. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes järjestelmä sammuu (enintään 10–15 sekuntia)
 16. Paina virtapainiketta ja käynnistä System Setup (Järjestelmän asetukset) -valikkoon (F2-näppäin Dell-näytössä) ja varmista, että järjestelmä on määritetty Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) -tilaa varten.
 17. Käynnistä järjestelmä uudelleen, paina Dell-aloitusnäytössä F12-näppäintä ja valitse UEFI DVD -käynnistysasetus (tai USB UEFI -käynnistyslaite).
   
  HUOMAUTUS: Käynnistykseen voi kulua taas jonkin aikaa, kun tiedostot latautuvat.
 18. Valitse alue (oletus on Yhdysvallat)
 19. Valitse Vianmääritys-vaihtoehto.
 20. Valitse Palauttaminen asemasta -vaihtoehto.
 21. Valitse Poista vain tiedostot tai Puhdista asema kokonaan.
 22. Dell-näytössä näkyy teksti Palautetaan tietokonetta XX% (luku kasvaa 0–100%)
   
  HUOMAUTUS: Joissakin tapauksissa (jos käytät CD- tai DVD-tietovälinettä) tämä voi jumiutua 92%:iin ja näkyviin tulevat ”Levyasemassa ei ole levyä” -virheilmoitus ja ikkuna, jossa näkyvät painikkeet ”Peruuta”, ”Yritä uudelleen” ja ”Jatka”. Pidä Alt-näppäintä painettuna ja valitse sitten kolme vaihtoehtoa sisältävä ikkuna painamalla Sarkain-painiketta. Korosta Jatka-painike painamalla nuolinäppäimiä ja valitse se painamalla Enter-näppäintä. 92%:n pitäisi nyt jatkaa 100%:iin ja jatkaa suoraan alkumääritykseen.

   
 23. Kun tämä on valmis, järjestelmä käynnistyy uudelleen, ja se käynnistyy Windows 10:n käyttöönottokokemukseen (Out of Box Experience, OOBE) järjestelmän kiintolevyltä tai SSD-levyltä.

 

VIITTEET:

Videolinkki: Get Windows 10 Using Microsoft Media Creation Tool (Official Dell Tech Support)

Windowsin DVD-toistovaihtoehdot


Artikkelin tunnus: SLN298917

Muokattu viimeksi: 11/07/2018 12:46


Arvostele tämä artikkeli

Tarkka
Hyödyllinen
Helppo hahmottaa
Oliko tästä artikkelista hyötyä?
Kyllä Ei
Lähetä meille palautetta
Kommenteissa ei voi olla seuraavia erikoismerkkejä: <>()\
Pahoittelumme, palautejärjestelmä ei ole nyt käytettävissä. Yritä myöhemmin uudelleen.

Kiitos palautteestasi.