Tietämyskanta

Windows-palvelin: Hidas verkon toiminta Hyper-V-virtuaalikoneissa, kun virtuaalikonejono on käytössäTämän artikkelin tietojen avulla voit ratkaista verkon hitausongelmia Hyper-V-virtuaalikoneissa, joiden pääkoneessa on Windows Server 2008 R2 tai Server 2012

Windows Server 2008 R2- tai Windows Server 2012 -pääkoneessa käytettävien Hyper-V-virtuaalikoneiden verkkoyhteys saattaa olla hidas, jos pääkoneessa on Broadcom-verkkosovittimia. Näin voi käydä, jos virtuaalikonejono on käytössä virtuaalikoneiden käyttämässä fyysisessä verkkosovittimessa.

Virtuaalikonejonon on tarkoitus parantaa verkon toimintaa virtuaalikoneissa nopeuttamalla verkkotiedonsiirtoa fyysisestä sovittimesta asianmukaiseen virtuaalikoneeseen, mutta se näyttää toimivan päinvastaisella tavalla joissakin Broadcomin verkkosovittimissa. Tämä hidastaa verkon toimintaa merkittävästi kaikissa virtuaalikoneissa, joissa käytettävä virtuaalikytkin on yhteydessä ongelmalliseen sovittimeen.

Kirjoitushetkellä (19.2.2013) ainoat ongelman kiertotavat ovat virtuaalikonejonon poistaminen käytöstä ongelmallisissa verkkosovittimissa ja vastaavien virtuaalikytkinten MAC-osoitteen muuttaminen. Broadcom on kuitenkin saattanut julkaista tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen päivityksen, joka korjaa ongelman. Varmista siksi heti vianmäärityksen aluksi, että Hyper-V-pääkoneen Broadcom-sovittimen ohjain ja laiteohjelmisto ovat ajan tasalla.

Jos sovittimen ohjain ja laiteohjelmisto ovat ajan tasalla ja ongelma jatkuu, virtuaalikytkimen voi yhdistää ongelmattomaan verkkosovittimeen, jos pääkoneessa on sellainen sovitin. Jos ongelmatonta sovitinta ei ole, kiertotapoja on kaksi:

  • poista virtuaalikonejono käytöstä ongelmallisissa virtuaalikytkimissä tai fyysisissä verkkosovittimissa
  • muuta kaikkien ongelmallisten virtuaalikytkinten MAC-osoite.

Voit poistaa virtuaalikonejonon käytöstä virtuaalikytkimessä käyttämällä PowerShellin cmdlet-komentoa Set-VMNetworkAdapter seuraavasti:

  • Set-VMNetworkAdapter –ManagementOS -Name <VirtuaaliverkkosovittimenNimi> -VmqWeight 0

Voit poistaa virtuaalikonejonon käytöstä fyysisessä verkkosovittimessa poistamalla valinnan asianmukaisesta valintaruudusta verkkosovittimen ominaisuussivun Advanced (Lisäasetukset) -välilehdessä.

Voit muuttaa virtuaalikytkimen MAC-osoitteen muuttamalla sitä Hyper-V-hallinnassa tai käyttämällä jotakin seuraavista PowerShellin Set-VMNetworkAdapter-cmdlet-komennoista:

  • Kiinteä MAC-osoite: Set-VMNetworkAdapter –ManagementOS -Name <VirtuaaliverkkosovittimenNimi> -StaticMacAddress <Mac-osoite>
  • Dynaaminen MAC-osoite: Set-VMNetworkAdapter –ManagementOS -Name <VirtuaaliverkkosovittimenNimi> -DynamicMacAddress

Lisätietoja tästä ongelmasta on artikkelissa Poor network performance on virtual machines on a Windows Server 2012 Hyper-V host if VMQ is enabled (englanninkielinen).
Lisätietoja virtuaalikonejonosta on artikkelissa Using Virtual Machine Queue (englanninkielinen).

Tarvitsetko lisäohjeita?

Dellin tietämyskanta

Etsi lisää tuoteresursseja

Dellin foorumit

Pyydä lisäohjeita yhteisöissämme

Dellin asiakastuki

Luo tukipyyntö verkossa
Artikkelin tunnus: SLN132131

Muokattu viimeksi: 12/01/2016 13:20


Arvostele tämä artikkeli

Tarkka
Hyödyllinen
Helppo hahmottaa
Oliko tästä artikkelista hyötyä?
Kyllä Ei
Lähetä meille palautetta
Kommenteissa ei voi olla seuraavia erikoismerkkejä: <>()\
Pahoittelumme, palautejärjestelmä ei ole nyt käytettävissä. Yritä myöhemmin uudelleen.

Kiitos palautteestasi.