Dell PowerEdge: Sininen näyttö -virheen STOP 0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA korjaaminen

Dell PowerEdge: Sininen näyttö -virheen STOP 0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA korjaaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit korjata Windowsin sininen näyttö -virheen STOP 0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.

Jos näet Windowsin sininen näyttö -virheen 0x00000050, voit saada joitain perustietoja pelkän koodin perusteella. Virheen mukaan ongelman syy on laitteisto tai muisti. Lisätietoja on Microsoft Community -artikkelissa: Bug Check 0x50: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.  Julkaisemme vianmääritysohjeet Microsoftin tukisivustosta uudelleen tässä:

1. Valitse Käynnistä ja Suorita. Kirjoita MSCONFIG. Valitse Käynnistys-välilehti ja poista käytöstä kaikki muut paitsi Microsoftin käynnistyskohteet.
  2. Siirry Palvelut-välilehteen. Poista käytöstä kaikki muut paitsi Microsoftin palvelut.  Testaa, ratkesiko ongelma. Ota käynnistyskohteet ja palvelut uudelleen käyttöön ryhmissä, jotta näet, mikä niistä aiheutti ongelman.
  3. Varmista, että mahdolliset uudet laitteet tai ohjelmistot on asennettu oikein. Irrota uudet laitteet tai vaihda ne, jotta näet, ratkeaako ongelma.
  4. Tee Windows Update -päivitykset ja päivitä Windows-asennus.
  5. 5. Tarkista Windows Server Catalog -sivustosta (https://www.windowsservercatalog.com/), että kaikki laitteet ja ohjaimet ovat yhteensopivia käyttöjärjestelmän kanssa. Päivitä laitteiston osat lataamalla uusimmat ohjaimet ja laiteohjelmistot osoitteesta https://www.dell.com/support/
  6. Tee tietokoneen valmistajan toimittamat järjestelmän diagnostiikat, kuten RAM-muistitarkistus. Jos olet asentanut laitteen tai ohjelmiston hiljattain, kysy valmistajalta lisätietoja ohjain- tai laiteohjelmistopäivityksistä.

Seuraavassa esitetään yleisen vianmäärityksen vaiheet. Kaikki sininen näyttö -virheet eivät aina edellytä käyttöjärjestelmän uudelleenasennusta. Tosiasiassa useimmat niistä voidaan korjata. Nämä ohjeet eivät koske nimenomaisesti koodia eikä niitä välttämättä tarvita kaikille sininen näyttö -virheille.

Ratkaisu

Selvitä syy PSA-/ePSA-diagnostiikalla.
PSA-/ePSA-diagnostiikan tarkat käyttöohjeet ovat Dellin tietämyskannan artikkelissa Laitteisto-ongelmien ratkaiseminen ePSA- tai PSA-diagnostiikalla ja virhekoodiopas.

• Jos vianmääritys epäonnistuu, käytä Dellin vuorovaikutteista tukiagenttia ja etsi virhekoodit selvittääksesi, mikä osa aiheuttaa virheen.
  • Jos vianmääritys onnistuu, määritä Windowsin sininen näyttö -virheen ilmenemishetki.
    • Esikäynnistys: Määritä viallinen osa rajaamalla muisti. Tee se yhdistämällä yksi moduuli kerrallaan ja rajaa kiintolevy yhdistämällä hyväksi tiedetty kiintolevy järjestelmään siihen asti, kunnes viallinen osa tunnistetaan.
    • Esikirjautuminen: Käynnistä vikasietotilaan ja poista käytöstä kaikki käynnistysohjelmat. Eristä yksi käynnistysohjelma kerrallaan kunnes aiheuttaja löytyy.
    • Toistuva tai kirjautumisen jälkeen: Kerää pienet vedostiedostot siirtymällä kohtaan C:\windows\minidump ja analysoi pienet vedostiedostot Nirsoftin kehittämällä BlueScreenView-työkalulla. Voit myös käyttää Windbg-työkalua ja määrittää virheenkorjauksen käyttämällä linkkiä osoitteeseen Dell.com. Tunnista aiheuttaja ja asenna sitten soveltuva ohjain tai sovellus uudelleen.  Jos tämä jatkuu, Windows on ehkä asennettava uudelleen.
Huomautus: Ohjaimet voi poistaa käytöstä Windowsin versioissa Windows 7 / 2008 R2 käyttämällä Microsoftin diagnostiikka- ja palautustyökalusarjaa (DaRT)

Lisäresursseja

https://blogs.msdn.microsoft.com/deviations/2010/06/07/quick-tips-kernel-dumps-blue-screens-and-analyze-v/

https://blogs.msdn.microsoft.com/mahjayar/2007/04/01/debugging-the-mystery-of-the-crashing-desktop/

http://blogs.msdn.com/b/ntdebugging/archive/2009/05/29/reversing-in-reverse-linked-list-pool-corruption-a-complete-walkthrough.aspx

https://blogs.msdn.microsoft.com/ntdebugging/2009/05/29/reversing-in-reverse-linked-list-pool-corruption-a-complete-walkthrough-part-1/