Dell Thunderbolt Dock (TB16) -telakan käyttö ja vianmääritys

Dell Thunderbolt Dock (TB16) -telakan käyttö ja vianmääritys

Tämä artikkeli sisältää tietoja Dell Thunderbolt Dock (TB16) -telakan käytöstä ja vianmäärityksestä.

Ennen aloittamista:

Telakointiasemien yleiset ongelmat liittyvät tietokoneen vanhentuneisiin BIOSiin ja ohjaimiin. Jos asennat näitä tuotteita, suosittelemme että aloitat tämän asiakirjan Ohjainten asennusopas -osasta.

1. Dell Thunderbolt Dock
  2. USB Type-C -kaapelit.
  3. Lisätietoja
  4. Dell Dock- ja Dell Thunderbolt Dock -ohjaimen asennusopas
    1. Automaattinen ohjainasennus Dell Update- / Dell Command | Update -sovelluksella
    2. Dell Thunderbolt Dock TB16 -ohjaimen manuaalinen asennus
  5. Yleisten ongelmien vianmääritys
  6. Käyttöohjeet

Dell Thunderbolt Dock (TB16).

Yleiskatsaus

Perustuu Thunderbolt 3 -tekniikkaan.

Thunderbolt-kuvake:

Tämä telakointiasema käyttää Thunderbolt 3 -kaapelitekniikkaa äänen, videokuvan, tietojen ja virran (enintään 130 wattia) siirtämiseen järjestelmään ja järjestelmästä yhden kaapelin kautta.

Yhden 5k x 3k (5120×2880) -näytön tai kahden 4k x 2k (3840 × 2160) -UHD (Ultra High Definition) -näytön tuki (MST (Multi-Stream Transport) -siirtoa ei tueta)

Kuva 2.

Porttitiedot (katso kuvaa 2 edellä)

1. HDMI (High Definition Multimedia Interface) -lähtöliitäntä
  2. VGA (Video Graphics Array) -lähtöliitäntä
  3. mDP (Mini-DisplayPort) -lähtöliitäntä
  4. DP (DisplayPort) -lähtöliitäntä
  5. RJ-45 Gigabit -verkko portissa (W/LEDS)
  6. USB 2.0 -portit (2 liitintä)
  7. USB 3.0 -portti
  8. Thunderbolt 3 (USB Type-C) -portti
  9. 3,5 mm:n kaiutinlähtöliitäntä
  10. DC In -virtaliitäntä (telakointiaseman virta)
  11. Dell Dock -telakointiaseman liitäntä (Dellin liitäntä järjestelmän USB Type 3 -porttiin)
  12. 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
  13. USB 3.0 -portti (sisältää PowerShare-tekniikkaa)
  14. USB 3.0 -portti
  15. Virran merkkivalo
  16. Telakointiaseman painike (järjestelmän virtakytkin, herätys lepotilasta)
  17. Kensington-lukkopaikka
HUOMAUTUS: Dell Thunderbolt -telakointiasema ei toimi laitteen DisplayPort-liitännässä USB Type-C -portin kautta käytettäessä Thunderbolt-kaapelia.

Dell Thunderbolt Dock TB16 -käyttöopas

Sivun alkuun

USB Type-C -kaapelit.

Näitä USB Type-C -kaapeleita käytetään näiden telakointiasemien kanssa.

HUOMAUTUS: USB 3.1-, DisplayPort-liitäntä USB Type-C-kaapelin kautta ja Thunderbolt käyttävät kaikki samaa USB Type-C -liitin-/-porttityyppiä. Nämä tekniikat eivät kuitenkaan vastaa täysin toisiaan. ESIMERKKI: Yksinkertaisemman laitteen liittäminen järjestelmään, joka käyttää monipuolisempaa USB-C-protokollaa (USB Type-C -laite toimii Thunderbolt-portissa, mutta Thunderbolt-laite ei toimi USB Type-C -portissa). Jos edistyneempi USB Type-C -oheislaite liitetään yksinkertaisempaan porttiin, laite ei välttämättä toimi tai sen toiminta on rajallista. Portin tyyppi näkyy sen vierellä olevasta merkinnästä.

USB Type-C -kaapelit (katso kuvaa 3)

Kuva 3.

1. DisplayPort ja USB Type-C -kaapeli (0,8M), toimitetaan Dell Dock (WD-15) -mallin kanssa (oletusarvoisesti esiasennettu)
  2. USB Type-C Thunderbolt -kaapeli (0,5M), toimitetaan Dell Thunderbolt Dock (TB-16) -mallin kanssa (oletusarvoisesti esiasennettu)

Sivun alkuun

Lisätietoja.

Jos telakointiasema on liitetty muuhun kuin Dellin järjestelmään, seuraavat rajoitukset ovat voimassa:

• Järjestelmään tulee enintään 60 watin virta.
  • Esikäynnistysympäristö ei ole käytettävissä.
  • Telakointiaseman herätyspainike ei toimi.
  • Laiteohjelmistopäivitykset eivät ole käytettävissä.
  • Valittujen porttien poistaminen käytöstä ei ole mahdollista.
  • MAC-osoitteen välitys ei ole käytettävissä.
  • Virheilmoitukset ja telakointiaseman hälytykset eivät ole käytettävissä.
HUOMAUTUS: mahdollisuus käyttää telakointiasemaa muiden kuin Dellin järjestelmien akun lataamiseen vaihtelee järjestelmän valmistajan mukaan.

Sivun alkuun

Thunderbolt Dock TB16 -ohjaimen asennusopas

HUOMAUTUS: päivitä tietokoneen BIOS ja Dell Docking Station -ohjaimet uusimpaan Dellin tukisivustosta saataviin versioihin, ennen kuin käytät telakointiasemaa. Jos käytät vanhoja BIOS- ja ohjainversioita, tietokone ei välttämättä tunnista telakointiasemaa tai se ei toimi oikein.

Automaattinen ohjainasennus Dell Update- / Dell Command | Update -sovelluksella

Dell suosittelee seuraavia sovelluksia järjestelmän ja telakointiaseman BIOSin, laiteohjelmiston, ohjainten ja keskeisten päivitysten asennuksen automatisointiin. Sovellukset ovat ladattavissa Dellin tukisivuston Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivulta. Valitse järjestelmän tyyppi luettelosta tai anna järjestelmän palvelutunniste, jotta saat oikean version.

• XPS-kannettavat ja Dell Venue -järjestelmät tukevat Dell Update -sovellusta.
    • HUOMAUTUS: TB16-telakointiasema on liitettävä tietokoneeseen, jotta Dell Update käynnistää ohjelmistopäivitykset järjestelmässä.
  • Precision-, XPS- ja Latitude-kannettavat tukevat Dell Command I Update -sovellusta.
HUOMAUTUS: uusimmilla Dell Update- ja Dell Command | Update -sovelluksilla ei voi päivittää Intel HD -näytönohjainta uusimpaan versioon. Hae in Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivustossa järjestelmän palvelutunnisteella. Lataa ja asenna uusin Intel HD -näytönohjain Video-osasta järjestelmään.

Dell Thunderbolt Dock TB16 -ohjaimen manuaalinen asennus

Dell suosittelee, että seuraavat BIOS, laiteohjelmisto ja ohjaimet asennetaan esitetyssä järjestyksessä, jotta järjestelmä toimii optimaalisesti.

HUOMAUTUS: BIOSin päivitykseen ja Thunderbolt-ohjaimen/laiteohjelmiston asentamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet.

Hae järjestelmän mallinimellä Valitse tuote -kohdassa tai kirjoita järjestelmän palvelutunniste, jotta pääset mallikohtaiselle Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivulle Dellin tukisivustossa. Tarkista kaikki järjestelmään saatavilla olevat päivitykset vaihtamalla käyttöjärjestelmävalintaa.

1. Päivitä järjestelmään uusin BIOS (Basic Input/Output System) -versio. Se näkyy BIOS-osassa.
  2. Asenna uusin järjestelmään saatavilla oleva Intel Thunderbolt Controller Driver. Se näkyy Piirisarja-osassa.
  3. Asenna uusin järjestelmään saatavilla oleva Intel Thunderbolt 3 -laiteohjelmistopäivitys Se näkyy Piirisarja-osassa.
  4. Asenna uusin järjestelmään saatavilla oleva Intel HD -grafiikkaohjain. Se näkyy Video-osassa.
  5. Asenna uusin ASMedia USB 3.0 Extended Host Controller Driver for Dell Thunderbolt Dock. Se näkyy Telakointiasemat/telineet-osassa.
  6. Asenna uusin RealTek USB GBE Ethernet Controller Driver for Dell Thunderbolt Dock and Dell Dock. Se näkyy Telakointiasemat/telineet-osassa.
  7. Asenna uusin RealTek USB Audio Driver for Dell Thunderbolt Dock and Dell Dock. Se näkyy Telakointiasemat/telineet-osassa.
  8. Käynnistä järjestelmä uudelleen.
  9. Kun ohjelmistopäivitys on valmis, liitä ensin verkkovirtasovitin TB16-telakointiasemaan ja Thunderbolt 3 (Type C) -kaapeli tietokoneeseen, ennen kuin käytät telakointiasemaa.

Sivun alkuun

Yleisten ongelmien vianmääritys

Huomioi, että vianmääritystestit eivät havaitse telakointijärjestelmän mahdollisia virheitä, koska ne testaavat ainoastaan liitetyn järjestelmän.

Tässä käsitellään Dell Thunderbolt Dock -telakointiaseman yleisiä oireita ja ratkaisuja.

Thunderbolt-telakointiasemaa ei tunnisteta, kun liitän sen USB Type-C -porttiin.

Vaikka kaikissa järjestelmissä, joissa on Thunderbolt 3 -ohjaimet, on USB Type-C -portti, USB Type-C -portin olemassaolo ei takaa, että järjestelmässä on Thunderbolt 3 -ohjain.

Tämän artikkelin avulla voit tarkistaa, onko järjestelmässä tarvittava Thunderbolt 3 -ohjain Dell Thunderbolt Dock (TB16) -telakointiaseman käyttämiseen:

Järjestelmät, joissa on USB Type-C -portti, mutta joista puuttuu Thunderbolt 3 -ohjain

Ei kuvaa näytöissä, jotka on liitetty telakointiaseman HDMI (High Definition Multimedia Interface)-, mDP (mini-DisplayPort)- tai DP (DisplayPort) -porttiin.

1. Varmista, että tietokoneen ja telakointiaseman uusimmat BIOS ja ohjaimet on asennettu kannettavaan.
  2. Varmista, että tietokone on liitetty telakointiasemaan tukevasti. Kokeile irrottaa telakointiasema tietokoneesta ja liittää se uudelleen.
  3. Irrota videokaapelin molemmat päät ja tarkista liittimet vioittuneiden/taipuneiden nastojen varalta. Liitä kaapeli tukevasti näyttöön ja telakointiasemaan.
  4. Varmista, että näyttökaapeli (HDMI, mDP tai DisplayPort) on liitetty näyttöön ja telakointiasemaan oikein. Varmista, että olet valinnut oikean kuvalähteen näytössä (lisätietoja kuvalähteen vaihtamisesta on näytön oppaissa).
  5. Tarkista tietokoneen tarkkuusasetukset. Näyttö saattaa tukea suurempaa tarkkuutta kuin telakointiasema. Lisätietoja näytön enimmäistarkkuudesta on telakointiaseman käyttöoppaan kohdassa Näytön tarkkuustaulukko.
  6. Jos näyttö on liitetty telakointiasemaan, tietokoneen videolähtö ei välttämättä ole käytössä. Voit ottaa videolähdön käyttöön Intel Graphics Control Panelista. Lisätietoja on myös tietokoneen käyttöoppaassa.
  7. Jos vain yksi näkyy ja toinen ei, valitse Intel Graphics Control Panelista Multiple Displays (Useita näyttöjä) -kohdasta toisen näytön lähtö.
  8. Jos telakointiasemaan on liitetty kolme näyttöä, se tukee enintään kahta ulkoista näyttöä (sisäinen näyttö ei ole käytettävissä, jos ulkoisia näyttöjä on kolme). Katso Dell Thunderbolt Dock -telakointiaseman käyttöoppaasta, miten voit valita ja aktivoida haluamasi näytöt.
  9. Kokeile eri näyttöä ja tunnetusti toimivaa kaapelia, jos mahdollista.

Liitetyn näytön kuva vilkkuu tai on vääristynyt.

1. Sammuta ensin telakointiasema irrottamalla Type-C-kaapeli ja irrottamalla muuntaja telakointiasemasta. Käynnistä telakointiasema sen jälkeen liittämällä muuntaja siihen, ennen kuin liität Type-C-kaapelin tietokoneeseen.
  2. Varmista, että näyttökaapeli (HDMI, mDP tai DisplayPort) on liitetty näyttöön ja telakointiasemaan tukevasti.
  3. Irrota näytöt telakointiasemasta ja liitä ne uudelleen.
  4. Palauta näytön oletusasetukset. Katso näytön käyttöoppaasta lisätietoja näytön oletusasetusten palauttamisesta.

Liitetyn näytön kuva ei näy laajennettuna näyttönä.

1. Varmista, Windowsin Laitehallinnasta, että Intel HD -näytönohjaimen ohjain on asennettu.
  2. Avaa Intel Graphics Control Panel ja valitse Multiple Displays (Useita näyttöjä) -kohdasta Extended Mode (Laajennettu tila).
  3. Katso Dell Thunderbolt Dock -telakointiaseman käyttöoppaasta, miten voit valita ja aktivoida haluamasi näytöt.

Ääniliitäntä ei toimi tai äänessä on viive.

1. Varmista, että tietokoneen ja telakointiaseman uusimmat BIOS ja ohjaimet on asennettu tietokoneeseen.
  2. Jos äänet voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tietokoneen BIOSista, varmista että ne ovat käytössä.
  3. Varmista, että tietokoneessa on valittu oikea toistolaite.
  4. Kokeile liittää äänikaapeli uudelleen telakointiaseman ulkoisen kaiuttimen lähtöliitäntään.
  5. Sammuta ensin telakointiasema irrottamalla Type-C-kaapeli ja irrottamalla muuntaja telakointiasemasta. Käynnistä telakointiasema sen jälkeen liittämällä muuntaja siihen, ennen kuin liität Type-C-kaapelin tietokoneeseen.

Telakointiaseman USB-portit eivät toimi.

1. Varmista, että tietokoneen ja telakointiaseman uusimmat BIOS ja ohjaimet on asennettu tietokoneeseen.
  2. Jos BIOSin voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tietokoneen BIOSista, varmista että se on käytössä.
  3. Tarkista, tunnistaako Windowsin Laitehallinta laitteen, ja varmista, että oikeat laiteohjaimet on asennettu. Jos niin ei ole, käynnistä järjestelmä uudelleen.
  4. Varmista, että telakointiasema on liitetty tietokoneeseen tukevasti. Kokeile irrottaa telakointiasema tietokoneesta ja liittää se uudelleen.
  5. Tarkista telakointiaseman USB-portit. Kokeile liittää USB-laite johonkin toiseen telakointiaseman USB-porttiin.
  6. Sammuta ensin telakointiasema irrottamalla Type-C-kaapeli ja irrottamalla muuntaja telakointiasemasta. Käynnistä telakointiasema sen jälkeen liittämällä muuntaja siihen, ennen kuin liität Type-C-kaapelin tietokoneeseen.

HDCP-sisältö ei näy liitetyssä näytössä.

Telakointiasema ei tue HDCP-sisältöä.

Lähiverkkoportti ei toimi.

1. Sammuta ensin telakointiasema irrottamalla Type-C-kaapeli ja irrottamalla muuntaja telakointiasemasta. Käynnistä telakointiasema sen jälkeen liittämällä muuntaja siihen, ennen kuin liität Type-C-kaapelin tietokoneeseen.
  2. Varmista, että tietokoneen ja telakointiaseman uusimmat BIOS ja ohjaimet on asennettu tietokoneeseen.
  3. Varmista Windowsin Laitehallinnasta, että RealTek Gigabit Ethernet Controller on asennettu.
  4. Jos LAN/GBE-ominaisuuden voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tietokoneen BIOSista, varmista että se on käytössä.
  5. Varmista, että Ethernet-kaapeli on liitetty tukevasti telakointiasemaan ja keskittimeen/reitittimeen/palomuuriin.
  6. Tarkista yhteyden toimivuus Ethernet-kaapelin merkkivalosta. Jos merkkivalo ei pala, aseta Ethernet-kaapelin molemmat päät uudelleen.

Telakointiasemaan liitetyt oheislaitteet eivät toimi käyttöjärjestelmän ulkopuolella.

1. Thunderbolt-käynnistystuki on oletusarvoisesti poissa käytöstä Dell-tietokoneen BIOSissa. Kyseisellä oletusasetuksella telakointiasema ja siihen liitetyt oheislaitteet eivät toimi, ennen kuin käyttöjärjestelmä on käynnistynyt.
  2. Jos tietokoneen BIOSissa on USB-/Thunderbolt-määrityssivu, ota telakointiasema käyttöön ennen käyttöjärjestelmän käynnistymistä valitsemalla seuraavat asetukset.
    • Ota ulkoinen USB-portti käyttöön
    • Ota Thunderbolt-käynnistystuki käyttöön

Telakointiaseman PXE-käynnistys ei toimi.

1. Jos tietokoneen BIOSissa on integroidun verkkokortin (NIC) sivu, ota w/PXE käyttöön.
  2. Jos tietokoneen BIOSissa on USB-/Thunderbolt-määrityssivu, varmista että seuraavat asetukset ovat käytössä:
    1. Ota USB-käynnistystuki käyttöön
    2. Ota Thunderbolt-käynnistystuki käyttöön

BitLocker kysyy palautusavainta joka käynnistyksellä

Telakointiaseman USB-käynnistys ei toimi.

• Jos tietokoneen BIOSissa on USB-/Thunderbolt-määrityssivu, varmista että seuraavat asetukset ovat käytössä:
    1. Ota USB-käynnistystuki käyttöön
    2. Ota Thunderbolt-käynnistystuki käyttöön

Verkkovirtasovittimen kohdalla Dellin BIOSin Battery Information (Akun tiedot) -sivulla näkyy Not Installed (Ei asennettu), kun telakointiasema on liitetty tietokoneeseen.

1. Varmista, että telakointiasema on liitetty oikein omaan muuntajaansa. Myös yli 130 watin tehoa tarvitseva tietokone on liitettävä omaan muuntajaansa latausta ja käyttöä varten, jotta se toimii oikein.
  2. Varmista, että telakointiaseman kaapelin merkkivalo palaa. Irrota telakointiaseman kaapeli tietokoneesta ja liitä se uudelleen.

Hälytys You have attached an undersized power adapter to your system (Olet liittänyt järjestelmään liian tehottoman muuntajan) näkyy, kun telakointiasema on liitetty tietokoneeseen.

1. Varmista, että telakointiasema on liitetty oikein omaan muuntajaansa. Myös yli 130 watin tehoa tarvitseva tietokone on liitettävä omaan muuntajaansa latausta ja käyttöä varten, jotta se toimii oikein.
  2. Sammuta ensin telakointiasema irrottamalla Type-C-kaapeli ja irrottamalla muuntaja telakointiasemasta. Käynnistä telakointiasema sen jälkeen liittämällä muuntaja siihen, ennen kuin liität Type-C-kaapelin tietokoneeseen.
Alkuun

Käyttöohjeet

Voit Thunderbolt avata Dell Thunderbolt Dock TB16 -telakointiaseman käyttöoppaan tai pikaoppaan seuraavasti:

1. Siirry Dell-tuotevalitsimen sivulle.
  2. Valitse Etsi tuotetta -kohdasta Näytä tuotteet.
  3. Valitse laitetyyppi. (Ohjelmistot, elektroniikka ja oheislaitteet / telakointiasemat ja Dell Thunderbolt Dock TB16)
  4. Valitse Käyttöoppaat.
  5. Valitse haluamasi käyttöoppaan vasemmalta puolelta PDF.
    Huomautuksia:
    • Jos käyttöoppaita on saatavilla muilla kielillä, näet Lisää kieliä -vaihtoehdon.
    • Voit ladata PDF-lukuohjelman (Adobe Reader) maksutta Adobelta.
Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN301075

Muokattu viimeksi: 19/07/2018 11:15