Draadloos opladen op de Dell U2417HJ en S2317HJ monitor

Samenvatting artikel: Dit artikel geeft informatie over draadloos opladen, het instellen van draadloos opladen op de Dell S2317HJ en U2417HJ monitor, het oplossen van problemen met draadloos opladen en antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de voet voor draadloos opladen van Dell S2317HJ en U2417HJ monitoren.

Inhoudsopgave:

1. Wat is draadloos opladen?
  2. De voet voor draadloos opladen van de Dell S2317HJ monitor gebruiken.
  3. De voet voor draadloos opladen van de Dell U2417HJ monitor gebruiken.
  4. Hoe kan ik mijn mobiele apparaat draadloos opladen?
  5. Wat geeft het oplaadstatuslampje op de voet voor draadloos opladen aan?
  6. Problemen met draadloos opladen oplossen.
  7. Veelgestelde vragen

Wat is draadloos opladen?

Draadloos of inductief opladen is een eenvoudige en probleemloze manier om uw smartphone of mobiele apparaat op te laden. De draadloze energieoverdracht geschiedt via elektromagnetische inductie. Bij inductief opladen bereikt de vereiste voeding het apparaat niet via een traditionele kabel maar draadloos middels elektromagnetische velden. Het principe is heel eenvoudig: het laadstation brengt de benodigde energie over naar de ontvanger (smartphone of mobiel apparaat). Er bestaan allerlei smartphones, tablets, iPods, MP3-spelers en camera's.

Het grootste voordeel van draadloos opladen is dat mobiele apparaten en opladers van verschillende fabrikanten compatibel zijn. Het enige vereiste is dat de oplader en het mobiele apparaat geschikt moeten zijn voor draadloos opladen.

Terug naar boven

De voet voor draadloos opladen van de Dell S2317HJ monitor gebruiken

Via de voet van uw Dell S2317HJ monitor kunt u een Qi/PMC-gecertificeerde smartphone of een mobiel apparaat draadloos opladen.

Volg de onderstaande instructies om de functie draadloos opladen van uw Dell S2317HJ monitor in te stellen:

1. Sluit het netsnoer aan op de voet van de monitor met de draadloze oplader.
  2. Sluit de gelijkstroomkabel van de voet met de draadloze oplader aan op de voedingsadapterpoort van de monitor.
  3. Verschuif de aan/uit-schakelaar voor draadloos opladen zodat de groene kleur aan de achterkant zichtbaar is (Afbeelding 1).
    Het witte LED-lampje voorop de voet van de monitorstandaard brandt 3 seconden en gaat dan uit om aan te geven dat de functie draadloos opladen is ingeschakeld.

Afbeelding 1: Aan/uit-schakelaar voor draadloos opladen op de Dell S2317HJ monitor.
  4. Verschuif de aan/uit-schakelaar voor draadloos opladen zodat de rode kleur op de achterkant zichtbaar is, als u de functie draadloos opladen wilt uitschakelen.
Terug naar boven

De voet voor draadloos opladen van de Dell U2417HJ monitor gebruiken

Via de voet van uw Dell U2417HJ monitor kunt u een Qi/PMC-gecertificeerde smartphone of een mobiel apparaat draadloos opladen.

Volg de onderstaande instructies om de functie draadloos opladen van uw Dell U2417HJ monitor in te stellen:

1. Sluit de meegeleverde micro-USB-kabel aan op de USB-downstreampoort van de monitor en de micro-USB-poort in de voet met de draadloze oplader (Afbeelding 2).
    Het witte LED-lampje voorop de voet van de monitorstandaard brandt 3 seconden en gaat dan uit om aan te geven dat de functie draadloos opladen is ingeschakeld.

Afbeelding 2: De micro-USB-kabel aansluiten op de Dell U2417HJ monitor.
  2. Haal de micro-USB-kabel van de voet met de draadloze oplader uit de USB-downstreampoort van de monitor, als u de functie draadloos opladen wilt uitschakelen.
Opmerking: Wijzig de USB-instellingen in ON during Standby (AAN tijdens Stand-by) in het beeldschermmenu onder Energy Setting (Energie-instelling) alvorens functie draadloos opladen te gebruiken.

Terug naar boven

Hoe kan ik mijn mobiele apparaat draadloos opladen?

U kunt uw smartphone of mobiele apparaat eenvoudig opladen via uw Dell S2317HJ of Dell U2417JH monitor door uw apparaat in het midden van het oplaadgedeelte van de voet van de monitorstandaard te plaatsen. Raadpleeg de onderstaande instructies voor meer informatie.

Waarschuwing: U kunt een niet-Qi(WPC)/PMA-gecertificeerd apparaat niet opladen en plaats geen ander voorwerp in het gebied voor draadloos opladen. Als u een Qi(WPC)/PMA-gecertificeerde case voor draadloos opladen gebruikt bij uw mobiele apparaat, dient u de case inclusief het mobiele apparaat in het oplaadgebied te leggen.

Waarschuwing: Plaats geen magnetische storagemedia, zoals diskettes of creditcards, in de buurt van het oplaadgebied. De data op de media kunnen verloren gaan of beschadigd raken.

U kunt uw smartphone of mobiele apparaat als volgt opladen:

1. Lees de bij uw smartphone of mobiele apparaat geleverde instructies over het gebruik van de functie draadloos opladen.
  2. Zorg dat er geen voorwerpen liggen in het oplaadgebied van de voet van uw Dell S2317HJ of Dell Ultrasharp U2417JH monitorstandaard.
  3. Plaats uw smartphone of mobiele apparaat in het midden van het oplaadgebied (Afbeelding 3).

Afbeelding 3: Plaats uw smartphone of mobiele apparaat in het oplaadgebied.
  4. Als het apparaat goed is geplaatst in het oplaadgebied, brandt het lampje voorop de voet van de monitorstandaard wit. Dit geeft aan dat uw apparaat wordt opgeladen (Afbeelding 4).

Afbeelding 4: Het lapje voor draadloos opladen brandt.
  5. Als de batterij van uw apparaat volledig is opgeladen (meestal >98%), gaat het witte LED-lampje uit (Afbeelding 5).

Afbeelding 5: Lampje voor draadloos opladen is uit.
Opmerking: Hoelang het volledig opladen van het mobiele apparaat duurt, hangt af van de levensduur/capaciteit van de batterij van het apparaat en van de oplaadefficiëntie.

Opmerking: Plaats geen voorwerpen in de buurt van het apparaat en het oplaadgebied om interferentie te voorkomen terwijl uw apparaat wordt opgeladen.

Opmerking: Het is normaal dat de voet van de standaard en het mobiele apparaat tijdens het opladen warm worden.

Opmerking: De functie draadloos opladen wordt uitgeschakeld als de voeding van de monitor wordt uitgeschakeld.

Terug naar boven

Wat geeft het oplaadstatuslampje op de voet voor draadloos opladen aan?

In de onderstaande tabel worden de betekenissen van de verschillende statussen van het LED-lampje op de voet voor draadloos opladen beschreven.

LED-indicatorlampje Status
Witte LED-lampje brandt gedurende 3 seconden en gaat uit. Draadloos opladen is ingeschakeld.
LED-lampje gaat niet branden als het apparaat in het oplaadgebied is geplaatst. Het apparaat wordt niet opgeladen.
Witte LED-lampje brandt. Het apparaat wordt opgeladen.
Witte LED-lampje is uit. De batterij van het apparaat is volledig opgeladen of er is geen apparaat geplaatst in het oplaadgebied.
Witte LED-lampje brandt gedurende 2 seconden en gaat uit. Geeft aan dat de batterij van het apparaat volledig is opgeladen en dat u het van de oplader kunt halen.

Terug naar boven

Problemen met draadloos opladen oplossen

Problemen met draadloos opladen op de Dell S2317HJ monitor en de Dell U2417HJ monitor kunnen op dezelfde manier worden opgelost.

Symptoom: Draadloos opladen werkt niet.

Wat u ervaart: Mobiel apparaat wordt niet opgeladen.

Oplossing:

• Controleer of de functie draadloos opladen van het mobiele apparaat naar behoren werkt.
  • Plaats het mobiele apparaat in het midden van het oplaadgebied.
  • Zorg dat zich geen andere voorwerpen bevinden tussen het mobiele apparaat en het oplaadgebied.
  • ALLEEN voor de U2417HJ - Zorg dat de meegeleverde micro-USB-kabel is aangesloten op de monitor en de voet voor draadloos opladen.
  • Draadloos opladen werkt mogelijk niet in de buurt van apparaten die een sterke elektromagnetische straling uitzenden (zoals een magnetron of radiozender). Schakel deze apparaten uit en probeer het opnieuw.
Terug naar boven

Veelgestelde vragen

Wat is draadloos opladen? Wat kan ik ermee?

• Draadloos opladen biedt u de mogelijkheid om uw mobiele apparaten eenvoudig op te laden zonder de voedingskabel aan te sluiten op het apparaat.

Welke compatibele apparaten kan ik gebruiken met de Dell monitor met draadloze oplader ?

• Smartphones met ingebouwde Qi- of PMA-technologie voor draadloos opladen.
  • Als uw smartphone geen ingebouwde functie voor draadloos opladen heeft, kunt u voor uw apparaat een speciale cover voor draadloos opladen aanschaffen.
Opmerking: Covers voor draadloos opladen zijn mogelijk niet verkrijgbaar voor alle mobiele apparaten. Neem voor meer informatie hierover contact op met de fabrikant van uw mobiele apparaat.

Hoe kan ik mijn smartphone opladen?

• Zorg dat uw Dell U2417HJ of Dell S2317HJ monitor is ingeschakeld.
  • Plaats uw Qi-/PMA-compatibele smartphone op het pictogram draadloos opladen op de voet van de monitorstandaard.

Hoe weet ik of mijn smartphone wordt opgeladen?

• Als u uw smartphone op het pictogram voor draadloos opladen plaatst, gaat op de voet van de monitorstandaard een wit LED-lampje branden om aan te geven dat het apparaat wordt opgeladen.
  • U kunt ook de oplaadstatus op het batterijpictogram van uw smartphone in de gaten houden.

Hoeveel apparaten tegelijk kan ik opladen?

• U kunt slechts 1 apparaat tegelijk opladen.

Welke normen voor draadloos opladen worden ondersteund door de monitorstandaard voor draadloos opladen?

• De monitorstandaard voor draadloos opladen is compatibel met zowel de Qi- als de PMA-norm. A4WP wordt niet ondersteund.

Hoe lang duurt het draadloos opladen van mijn apparaat vergeleken met opladen via een kabel?

• Draadloos opladen duurt meestal 20% tot 30% langer dan bekabeld opladen.
Terug naar boven

Artikel-id: SLN300849

Laatste wijzigingsdatum: 23-01-2020 15:51