Fabrieksinstellingen terugzetten (Factory Reset) op een computer waarop de Dell OEM Ubuntu 14.04 en 16.04 Linux Developer Edition is geïnstalleerd

Fabrieksinstellingen terugzetten (Factory Reset) op een computer waarop de Dell OEM Ubuntu 14.04 en 16.04 Linux Developer Edition is geïnstalleerd

Dit artikel bevat de stappen die u moet uitvoeren om de Dell OEM Ubuntu 14.04 en 16.04 Linux Developer Edition terug te zetten op de fabrieksinstellingen.

De Dell OEM Ubuntu Linux 14.04 en 16.04 Developer Edition terugzetten op de fabrieksinstellingen

Aangepaste OEM Ubuntu systemen van Dell worden geleverd met de optie Fabrieksinstellingen Ubuntu terugzetten. Hierdoor worden alle data en programma's gewist en wordt het systeem teruggezet op de oorspronkelijke fabrieksinstellingen, d.w.z. hersteld in de staat waarin het systeem werd ontvangen.

Volg de onderstaande stappen om de fabrieksinstellingen te herstellen:

Met deze procedure worden alle gebruikersdata van het systeem verwijderd. Aangeraden wordt om een back-up te maken van alle belangrijke databestanden, alvorens verder te gaan.
  1. Schakel het systeem in.
  2. Wacht tot het bericht opstarten in de onveilige modus op het scherm wordt weergegeven en druk vervolgens één keer op de ESC-toets.
    Opmerking: Het bericht opstarten in onveilige modus wordt weergegeven in kleine, witte letters in de linkerbovenhoek van het scherm en kan op schermen met hoge resolutie moeilijk leesbaar zijn.
  3. Na het indrukken van de ESC-toets moet het scherm van de boot loader GNU GRUB worden weergegeven.
  4. Gebruik de toets pijl-omlaag op het toetsenbord om de laatste optie te markeren: Ubuntu versienummer terugzetten op de fabrieksinstellingen (Afbeelding 1). Druk vervolgens op de Enter-toets.

Menu Fabrieksinstellingen Ubuntu terugzetten
    Afbeelding 1: Menu Fabrieksinstellingen Ubuntu terugzetten

5. De computer wordt opgestart in een Dell Recovery omgeving.
  6. Selecteer Restore Linux OS partitions (Partities Linux besturingssysteem herstellen) wanneer daarom wordt gevraagd en klik op Doorgaan (Afbeelding 2).

Partities Linus besturingssysteem herstellen
    Afbeelding 2: Partities Linus besturingssysteem herstellen

De computer moet vervolgens het herstelproces starten. De computer zal tijdens dit proces verschillende keren opnieuw worden opgestart. Als de procedure is doorlopen, start de computer op in de Dell Out-of-Box-Experience. U kunt vervolgens een Wi-Fi-netwerk (indien beschikbaar) selecteren, uw gebruikersaccount instellen en uw regio-instellingen configureren voordat u zich voor de eerste keer aanmeldt.

Artikel-id: HOW12105

Laatste wijzigingsdatum: 18-10-2018 12:49