De logboeken van de RAID-controller uitpakken via MegaCLI

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de logboeken van de RAID-controller uitpakt op uw Dell-systeem met behulp van het MegaCli Utility van Broadcom (voorheen LSI/Avagotech). Het controleren van de logboeken van de RAID-controller is een belangrijke stap bij het oplossen van problemen met HDD en RAID.

Opmerking: PercCLI is vervangen MegaCLI, te beginnen met de PERC serie 8 en de nieuwere reeks. Zie de lijst van PERC typen voor Dell EMC systemen om te bepalen welke reeks uw PERC controller is.

Toegang tot de logboeken van de RAID-controller met MegaCli in Microsoft Windows, Linux, XenServer of VMware besturingssystemen:

Voer de volgende procedure uit om de logboeken van de RAID-controller uit te pakken:
Opmerking: MegaCLI wordt ondersteund op Windows Server 2003/2008/2012
  1. Download het hulpprogramma MegaCli vanaf de Broadcom-ondersteuningswebsite

2. Pak de gedownloade bestanden uit en kopieer ze naar een map van uw geïnstalleerde besturingssysteem (bijvoorbeeld: Windows-C:\temp\megacli)

3. Ga vanaf de opdrachtprompt in Windows besturingssystemen naar de zojuist gemaakte map en voer een van de volgende opdrachten uit:

Opmerking: beheerdersrechten zijn noodzakelijk.

Para

Actie

MegaCli.exe -FwTermLog -Dsply -aALL > ttylog.txt

Hiermee wordt het logboek van de RAID-controller (ttylog) gemaakt

MegaCli.exe -PDList -aALL > disks.txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en vaste schijven die zijn geïnstalleerd

MegaCli.exe -LDInfo -LALL -aALL > LDinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en configuraties

MegaCli.exe -AdpAllInfo -aALL > Adapterinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over RAID-controller instellingen

MegaCli.exe -AdpBbuCmd -aALL > Battery.txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (de staat van lading, leer cyclus, etc.)

MegaCli.exe -AdpEventLog -IncludeDeleted -f deleted.txt -aALL

Hiermee wordt het RAID-controller logboek (ttylog) gemaakt met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller.
    (Opmerking: dit bestand wordt altijd opgeslagen in de MegaCLI-hoofdmap)

Voer de volgende procedure uit om de PERC Logboeken uit te pakken:
  1. Download het hulpprogramma MegaCli vanaf de Broadcom-ondersteuningswebsite

2. Pak de gedownloade bestanden uit en installeer ze in een map van uw geïnstalleerde besturingssysteem (bijvoorbeeld: Linux-/tmp/MegaCLI)

3. Met behulp van een terminalvenster in Linux, installeert u het met de volgende opdracht:

Opmerking: root priviledges vereist voor de installatie van MegaCLI:
    # rpm -i MegaCli-8.07.14-1.noarch.rpm

4. Vervolgens wijzigt u de map in /opt/MegaRAID/MegaCLI/ en voert u een van de opdrachten uit de onderstaande tabel uit:

Para

Actie

./MegaCli64 -FwTermLog -Dsply -aALL > /tmp/ttylog.txt

Hiermee wordt het logboek van de RAID-controller (ttylog) gemaakt

./MegaCli64 -PDList -aALL > /tmp/disks.txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en vaste schijven die zijn geïnstalleerd

./MegaCli64 -LDInfo -LALL -aALL > /tmp/LDinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en configuraties

./MegaCli64 -AdpAllInfo -aALL > /tmp/Adapterinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over RAID-controller instellingen

./MegaCli64 -AdpBbuCmd -aALL > /tmp/Battery.txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (de staat van lading, leer cyclus, etc.)

./MegaCli64 -AdpEventLog -IncludeDeleted -f deleted.txt -aALL

Hiermee wordt het RAID-controller logboek (ttylog) gemaakt met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller.
    (Opmerking: dit bestand wordt altijd opgeslagen in de MegaCLI-hoofdmap)

Voer de volgende procedure uit om de logboeken van de RAID-controller uit te pakken:
  1. Download het hulpprogramma MegaCli vanaf de Broadcom-ondersteuningswebsite

2. Pak de gedownloade bestanden uit en kopieer de MegaCLI-8.07.14 -1 XenServer rpm./tmp/MegaCli

3. Van een Telnet-SSH-console, zoals een putty die is aangesloten op de XenServer host. Installeer het pakket met behulp van de volgende opdracht:
    # rpm -ivh MegaCli-8.07.14-1.noarch.rpm

4. Ga naar de map opt/LSI/MegaCli van telnet/ssh console en voer een van de volgende opdrachten uit:

Para

Actie

./MegaCli64 -FwTermLog -Dsply -aALL > /tmp/ttylog.txt

Hiermee wordt het logboek van de RAID-controller (ttylog) gemaakt

./MegaCli64 -PDList -aALL > /tmp/disks.txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en vaste schijven die zijn geïnstalleerd

./MegaCli64 -LDInfo -LALL -aALL > /tmp/LDinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en configuraties

./MegaCli64 -AdpAllInfo -aALL > /tmp/Adapterinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over RAID-controller instellingen

./MegaCli64 -AdpBbuCmd -aALL > /tmp/Battery.txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (de staat van lading, leer cyclus, etc.)

./MegaCli64 -AdpEventLog -IncludeDeleted -f deleted.txt -aALL

Hiermee wordt het RAID-controller logboek (ttylog) gemaakt met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller.
    (Opmerking: dit bestand wordt altijd opgeslagen in de MegaCLI-hoofdmap)

Voer de volgende procedure uit om de logboeken van de RAID-controller uit te pakken:
  1. SSH activeren met behulp van optie 1 of optie 2
    • Optie 1: vSphere Client vCenter
      • Maak verbinding via de vSphere Client met de vCenter en de ESX/ESXi host.

• Klik op uw ESX/ESXi host.

• Selecteer vervolgens configuratie en klik op beveiliging.

• Klik op subservicesen vervolgens op het tabblad Eigenschappen.

• Selecteer de optie SSH-Enable (ingeschakeld) .

• Optie 2: in ESX/ESXi
      • Maak verbinding via de iDrac met de ESX host (virtuele console) of maak rechtstreeks verbinding met de ESXi-host.

• Druk op F2 -> probleemoplossings opties.

• Selecteer SSH-inschakelen als het is uitgeschakeld (afbeelding 1 (alleen Engels)).

SSH in ESXi inschakelen
        Afbeelding: Het SSH inschakelen

2. Download het hulpprogramma MegaCli vanaf de Broadcom-ondersteuningswebsite

3. Pak de gedownloade bestanden uit en kopieer de VMware-ESX-MegaCLI-8.07.07. VIB in de submap VMware-MN naar de ESXi host-map mappen/tmp

4. Op een Telnet-of SSH-console die is aangesloten op de ESXi host, installeert u de VMware-ESX-MegaCLI-8.07.07. VIB met de volgende opdracht:
    esxcli software vib install -v=/tmp/vmware-esx-MegaCli-8.07.07.vib --no-sig-check

5. Ga naar de map /opt/LSI/MegaCLI van telnet/ssh console en voer een van de volgende opdrachten uit:

Para

Actie

./MegaCli -FwTermLog -Dsply -aALL > /tmp/ttylog.txt

Hiermee wordt het logboek van de RAID-controller (ttylog) gemaakt

./MegaCli -PDList -aALL > /tmp/disks.txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en vaste schijven die zijn geïnstalleerd

./MegaCli -LDInfo -LALL -aALL > /tmp/LDinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en configuraties

./MegaCli -AdpAllInfo -aALL > /tmp/Adapterinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over RAID-controller instellingen

./MegaCli -AdpBbuCmd -aALL > /tmp/Battery.txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (de staat van lading, leer cyclus, etc.)

./MegaCli -AdpEventLog -IncludeDeleted -f deleted.txt -aALL

Hiermee wordt het RAID-controller logboek (ttylog) gemaakt met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller.

Letop: het bestand "deleted. txt" wordt altijd opgeslagen in de MegaCLI-map.

opdrachten in PuTTY
    Afbeelding: Controller logboek maken

{PE_FOOTER. EN_US}

Artikel-id: SLN292232

Laatste wijzigingsdatum: 24-02-2020 02:46