Hoe kan ik meerdere beeldschermen doorlussen met behulp van DisplayPort Multi-Stream Transport (MST)

Hoe kan ik meerdere beeldschermen doorlussen met behulp van DisplayPort Multi-Stream Transport (MST)

Wat is DisplayPort Multi-Stream Transport (MST)?

Met DisplayPort Multi-Stream Transport kunt u monitoren doorlussen met DisplayPort v1.2-poorten. Doorlussen ('daisy chaining') beschrijft de mogelijkheid om een reeks monitoren aan te sluiten op één video-uitvoerpoort op uw computer of dockingstation. Dit biedt als voordeel dat er minder draden op uw bureau liggen en dat kabelbeheer wordt vereenvoudigd. Zie de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld van twee doorgelusde beeldschermen op een laptop.

Monitoren doorlussen met behulp van DisplayPort MST

Voordat u aan de slag gaat, moet u ervoor zorgen dat u het volgende hebt:

• Compatibele video- of grafische kaart (GPU) met DisplayPort 1.2-poort
  • DisplayPort 1.2 MST-geschikte monitor
  • Nieuwste video- of grafische kaart (GPU)-drivers
Opmerking: Niet alle monitoren met DisplayPort 1.2-technologie ondersteunen DisplayPort 1.2 MST. Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding van uw monitor.
Opmerking: Als u een Dell TB16 Dock en een systeem met Intel graphics-driver versie 25.20.100.6472 hebt, moeten beide monitoren in de keten een DisplayPort 1.2-verbinding gebruiken.
Opmerking: Doorlussen via DisplayPort Multi-Stream Transport (MST) wordt alleen ondersteund met DisplayPort/mini-DisplayPort-kabels. Kabels en adapters met verschillende vormfactoren, zoals USB type-C naar DisplayPort, HDMI naar DisplayPort en type-C naar type-C zijn niet compatibel met doorlussen.

Hoe kan ik twee monitoren doorlussen met behulp van DisplayPort MST?

U kunt als volgt uw PC aansluiten op meerdere beeldschermen met behulp van DisplayPort MST:

1. Controleer of de video- of grafische kaart (GPU) op uw PC DisplayPort 1.2 MST ondersteunt.
  2. Sluit uw PC aan op de DisplayPort In op de eerste monitor.
  3. Sluit DisplayPort Out op het eerste beeldscherm aan op DisplayPort In op de tweede monitor (afbeelding 2).
    Als u meer dan twee monitoren wilt doorlussen, volg dan dezelfde procedure. Hierbij is de eerste monitor verbonden met de tweede monitor, de tweede monitor met de derde monitor, enzovoort.
  4. Gebruik het schermmenu (OSD) om DisplayPort 1.2 op uw beeldscherm in te schakelen.
    Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding van uw monitor.
  5. Zorg ervoor dat de laatste monitor in de keten DisplayPort 1.2-modus uitgeschakeld heeft.

Afbeelding 2: 2 beeldschermen doorlussen met behulp van DisplayPort 1.2 MST

Opmerking: Gebruik de DisplayPort-kabels die bij uw monitor zijn geleverd. Wanneer u een incompatibele DisplayPort-kabel gebruikt, kunnen de monitoren mogelijk niet goed werken.

Veelgestelde vragen

Omdat uw GPU een gelimiteerd aantal pixels kan uitvoeren, is het aantal monitoren dat u in een keten kunt samenvoegen beperkt. Deze limiet hangt af van de resolutie, de tijdsinstellingen en de vernieuwingsfrequenties van de aangesloten monitoren. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een aantal basisconfiguratieopties.

Beeldschermresolutie Maximum aantal beeldschermen
1680 x 1050 5
1920 x 1080 4
2560 x 1600 2
3840 x 2160 (Ultra HD, 4K)
of
4096 x 2160 (4K x 2K)
1
Tabel 1: Het maximale aantal monitoren dat u kunt doorlussen met behulp van DisplayPort 1.2 MST

Het is mogelijk om monitoren met verschillende beeldschermresoluties door te lussen. Bijvoorbeeld, één 2560 x 1600-monitor kan worden gebruikt met twee 1920 x 1080-monitoren. De laatste monitor in de keten kan zelfs een oudere DisplayPort 1.1 monitor zijn (die alleen een DisplayPort-ingang heeft), zolang de andere monitoren maar allemaal DP 1.2-ingangen en uitgangen hebben.

Terug naar boven

Voor de uitgebreide modus moeten de mogelijkheden van Multi-Stream Transport (MST) van DisplayPort 1.2 zijn ingeschakeld. Deze functie is standaard niet ingeschakeld op Dell monitoren. Nadat u MST hebt ingeschakeld, kunt u uw beeldschermen instellen op de Uitgebreide modus in Windows. Zie het Dell Knowledge Base-artikel Meerdere monitoren instellen in Microsoft Windows 10.

Terug naar boven

Nee, de laatste monitor in de keten hoeft geen ondersteuning te bieden voor DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST).

Terug naar boven

Artikel-id: SLN293813

Laatste wijzigingsdatum: 28-05-2020 08:49