Dell pc kan niet worden ingeschakeld of start Windows niet op

Dell pc kan niet worden ingeschakeld of start Windows niet op

Gaat uw Dell pc niet aan of wordt er niet opgestart naar het besturingssysteem? Met dit artikel vindt u oplossingen voor problemen met geen stroom, geen POST, niet opstarten en geen beeld op basis van de symptomen die u op uw Dell pc waarneemt.

Als uw Dell pc niet aan gaat of naar het besturingssysteem opstart, raden wij aan om eerst een harde reset uit te voeren. Een harde reset lost de meeste problemen op en voert ook reststroom af die mogelijk het probleem veroorzaakt. Als uw Dell pc nog steeds niet kan worden ingeschakeld of niet naar het besturingssysteem opstart, volg dan de onderstaande acties op basis van de symptomen die u op uw Dell pc waarneemt.

Voer een harde reset uit

1. Schakel uw Dell pc uit.
  2. Koppel de voedingsadapter of het netsnoer los en verwijder de batterij (voor Dell laptops).
    Opmerking: Bij bepaalde Dell Ultra-thin laptops kan de batterij niet verwijderd worden. In dat geval raden we aan om ons Dell Knowledge Base-artikel De realtime klok (RTC) opnieuw instellen te lezen om uw Dell XPS, Dell Latitude en Dell Precision laptop te herstellen.
    .
    Opmerking: Voor bepaalde Dell Latitude laptops, kunt u het beste proberen om de pc herstellen met behulp van de Forced ePSA-methode. Lees het Dell Knowledge Base-artikel Forced ePSA gebruiken voor herstellen na mislukte POST of mislukt opstarten.
  3. Koppel alle externe apparaten of randapparatuur los, zoals USB-stations, printerkabels en mediakaarten (SD/xD).
  4. Houd de aan/uit-knop 15 à 20 seconden ingedrukt om reststroom af te voeren.
  5. Sluit de voedingsadapter of het netsnoer en de batterij (voor Dell laptops) aan.
    Als uw Dell pc nog steeds kan worden ingeschakeld of niet naar het besturingssysteem opstart, volg dan de onderstaande handleiding op basis van de symptomen die u op uw Dell pc waarneemt. U kunt ook de onderstaande instructies volgen voor het uitvoeren van een hardwarediagnose op uw Dell pc.

Hardwarediagnose uitvoeren

Wanneer uw Dell pc niet correct lijkt te werken, zijn er diagnostische functies beschikbaar om u te helpen te identificeren wat het mogelijke probleem is. Deze bieden u stappen voor probleemoplossing om het probleem te verhelpen. Dell heeft diverse zelfdiagnoses ingebouwd in Dell laptops, desktops, servers en Windows-tablets. Dit zijn zogenaamde Dell Enhanced Pre-Boot System Assessment (ePSA) of Dell Pre-Boot System Assessment (PSA) diagnoses.

Als uw Dell pc een probleem tegenkomt, kunt u het beste eerst een diagnostische test uitvoeren. Foutcodes die deze tests genereren, kunnen van nut zijn voor het oplossen van uw probleem.

Dell biedt zowel ingebouwde als online diagnoses.

De symptomen identificeren

Symptoom Werking

Geen stroom

Wanneer u op de aan/uit-knop drukt en de Dell pc gaat niet aan en er is geen indicatie van stroomtoevoer naar de pc (alle led-lampjes zijn uit).
  • De Dell pc geeft geen teken van leven.
  • Het aan/uit-lampje is uit, u ziet een leeg (zwart) scherm en de pc start niet op.
  • U hoort geen ventilator
Handleiding voor veelvoorkomende problemen op Dell desktops
Handleiding voor veelvoorkomende problemen op Dell laptops

Geen POST

Wanneer u op de aan/uit-knop drukt en de led-lampjes voor aan/uit, Caps Lock, Scroll Lock en Num Lock knipperen oranje of in een bepaald patroon. De pc kan ook een pieptooncode weergeven waarmee u een fout op een specifiek hardware-apparaat kunt identificeren.
  • De led-lampjes knipperen (meestal in een patroon en/of oranje)
  • U hoort pieptooncodes van de pc (doorlopend of in een patroon)
  • Het beeldscherm is leeg (zwart) met knipperende led-lampjes of pieptooncodes
  • U hoort de ventilator maar de led-lampjes knipperen of u hoort een pieptooncode
  • De pc loopt vast bij het Dell logo tijdens POST
Ontdek hoe u een Geen POST-probleem op een Dell desktop kunt oplossen.
Ontdek hoe u een Geen POST-probleem op een Dell laptop kunt oplossen.

Niet opstarten

Wanneer u op de aan/uit-knop drukt en de pc het POST-proces voltooit, maar een foutmelding geeft, voordat de computer naar het besturingssysteem opstart.
  • De status van led-lampjes (aan/uit, HDD-activiteit enz.) is normaal
  • U hoort de ventilator
  • Een leeg of zwart scherm met een knipperende cursor in de linkerbovenhoek van het beeldscherm
  • Foutmeldingen met een blauw scherm in Windows (BSOD)
  • De pc loopt vast of blijft hangen bij het scherm met het Windows-logo tijdens het opstarten naar het besturingssysteem
Computer start niet op in Microsoft Windows 10
Computer start niet op in Microsoft Windows 8/8.1
Computer start niet op in Microsoft Windows 7
Microsoft Windows opnieuw installeren op uw Dell pc

Geen beeld

Wanneer u op de aan/uit-knop drukt, is de status van de het aan/uit-lampje en de andere led-lampjes normaal. De pc geeft echter nog steeds een leeg (zwart) scherm. Dit geeft een probleem aan met het beeld of het beeldscherm op de pc.
  • De status van led-lampjes (aan/uit, HDD-activiteit enz.) is normaal
  • U hoort de ventilator, maar het beeldscherm is leeg (zwart)
  • Het beeldscherm leeg is (zwart)
De onderstaande handleidingen voor probleemoplossing bevatten stappen waarmee u de volgende problemen kunt oplossen: leeg (zwart) scherm of geen beeld, wazig of onscherp beeld, horizontale of verticale lijnen en kleur, problemen met de helderheid en contrast.
Handleiding met oplossingen voor veelvoorkomende problemen bij Dell monitoren
Handleiding met oplossingen voor veelvoorkomende problemen bij lcd-scherm van Dell laptops
Lees voor Dell Alienware pc's het volgende artikel: Alienware Computer Does Not Turn On or Go Into Windows (Alienware computer start niet op of Windows wordt niet gestart)

Artikel-id: SLN85632

Laatste wijzigingsdatum: 08-08-2018 12:17