Dell SupportAssist (voorheen Dell System Detect): Overzicht en algemene vragen

Dell SupportAssist (voorheen Dell System Detect): Overzicht en algemene vragen

Wat is Dell SupportAssist app (voorheen Dell System Dtect)?

Dell SupportAssist app (voorheen Dell System Detect) is een applicatie die met uw toestemming op uw Windows-pc of -tablet wordt uitgevoerd en interactie heeft met de Dell Support website, zodat wij een betere en meer persoonlijke supportervaring kunnen aanbieden.

Installatievereisten

Opmerking: U moet zijn aangemeld als beheerder om de Dell SupportAssist app op uw Dell pc te downloaden en te installeren.
Ondersteunde besturingssystemen
  • Microsoft Windows 10
  • Microsoft Windows 8 of 8.1
  • Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows Vista
  • Microsoft Windows XP
Ondersteunde Dell platformen Selecte Dell pc's
Ondersteunde browsers
  • Microsoft Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Opera
Aanvullende vereisten
  • Microsoft .NET Framework 4.5 of hoger
  • Firewall- of anti-virus-uitzonderingen
Opmerking: Sommige firewall- of antivirussoftware kan de functionaliteit van Dell System Detect zonder een melding blokkeren of beperken.
Tabel 1: Installatievereisten

Wat doet Dell SupportAssist?

Er zijn drie belangrijke activiteiten die u kunt uitvoeren op de Dell Support website die gebruikmaken van de Dell SupportAssist applicatie. Wanneer u een van deze activiteiten uitvoert, wordt u gevraagd Dell SupportAssist te downloaden en te installeren als dit nog niet is gedaan, of de applicatie wordt automatisch gestart en installeert de nieuwste versie voordat de activiteit wordt voltooid.

1. Product detecteren
    Dit is het meest voorkomende gebruik van de Dell SupportAssist app. Op bepaalde plaatsen op de Dell Support website hebt u de keuze om uw product te laten detecteren zodat Dell gerichte support kan bieden. Wanneer u op Product detecteren klikt, wordt de applicatie op uw systeem uitgevoerd en wordt de servicetag van uw Dell computer gedetecteerd. Dell gebruikt vervolgens de servicetag om productinformatie op te zoeken, zoals uw oorspronkelijke systeemconfiguratie en de einddatum van de garantie, zodat u productspecifieke support ontvangt.

2. Drivers detecteren
    Nadat uw product is geïdentificeerd, hebt u op het tabblad Drivers en downloads van de Product Support pagina de optie om Drivers detecteren (Systeemanalyse) uit te voeren. Wanneer u op Drivers detecteren (Systeemanalyse) klikt, kijkt Dell SupportAssist welke drivers op uw systeem zijn geïnstalleerd en vergelijkt deze met de nieuwste drivers. Dit is de meest nauwkeurige manier om te bepalen welke drivers verouderd zijn op uw systeem. Als de scan is voltooid, kunt u de updates automatisch installeren met de Dell SupportAssist app. Dell SupportAssist wordt ook gebruikt wanneer u drivers downloadt via uw lijst met downloads of wanneer de omvang van de driver groter is dan 2GB. Raadpleeg voor meer informatie over drivers detecteren of systeemanalyse het Dell Knowledge Base-artikel Drivers detecteren of updaten via Systeemanalyse.

3. Diagnose uitvoeren
    U kunt ook een diagnose uitvoeren op het tabblad Diagnostiek van de Product Support pagina, waarmee u algemene hardware- en softwareproblemen kunt detecteren en oplossen. Wanneer u op Diagnose uitvoeren klikt, fungeert de Dell SupportAssist app als brug tussen de diagnostische tools op de website en de applicatie Dell SupportAssist. Dell SupportAssist helpt bij het aanroepen van Dell diagnostische tools (SupportAssist) in de juiste modus en beheert op naadloze wijze de voortgang en het communicatieprotocol tussen de verschillende tools.

Hoe kan ik Dell SupportAssist installeren?

1. Ga naar de pagina Dell SupportAssist.
  2. Neem de voorwaarden door, kruis het vakje aan en klik op Doorgaan.
  3. Zodra de installer wordt gedownload, wordt een mededelingenvenster weergegeven waarin wordt gevraagd of u deze applicatie wilt installeren. Kies Installeren in dit venster.
  4. Na installatie wordt een bevestigingspictogram weergegeven in de Windows-taakbalk. Productdetectie wordt automatisch gestart.

Hoe kan ik Dell SupportAssist verwijderen?

De onderstaande instructies zijn van toepassing op de volgende Microsoft Windows-besturingssystemen:

• Microsoft Windows 10
  • Microsoft Windows 8 of 8.1
  • Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows Vista
  • Microsoft Windows XP

U kunt Dell SupportAssist als volgt van uw computer wilt verwijderen:

1. Druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren appwiz.cpl en druk op Enter.
  3. Selecteer in het venster Programma's en onderdelen (voorheen Programma's toevoegen/verwijderen in Microsoft Windows XP) en selecteer Dell SupportAssist in de lijst met applicaties.
  4. Klik op de knop Verwijderen bovenaan.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om het verwijderen te voltooien.

Pobleemoplossing bij foutmeldingen

Als de installatie van Dell SupportAssist mislukt met de foutmelding "Kan niet doorgaan. Deze applicatie is onjuist geformatteerd. Neem voor hulp contact op met de leverancier van de app.", raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel Probleemoplossing als de installatie van Dell SupportAssist is mislukt.

Artikel-id: SLN117738

Laatste wijzigingsdatum: 10-05-2018 19:48