Hoe vervang ik kwijtgeraakte of beschadigde media voor besturingssystemen van Microsoft?

Als u media voor besturingssystemen van Microsoft bent kwijtgeraakt of deze zijn beschadigd, kunt u mogelijk een vervangend exemplaar krijgen. De richtlijnen voor het vervangen van media vallen onder de oorspronkelijk aankoopvoorwaarden die zijn vastgelegd in eindgebruikersovereenkomst (EULA) van Microsoft. In de eindgebruikersovereenkomst voor uw aankoop vindt u overige toepasselijke regels, zoals OEM-aankopen (Original Equipment Manufacturer).

U kunt de media op verschillende manieren verkrijgen. In sommige gevallen kunt u gewoon een evaluatieversie van het besturingssysteem downloaden en installeren. Over het algemeen kunt u met uw gekochte licentiesleutel een evaluatieversie van Windows activeren die in een volledige versie kan worden omgezet.

U kunt alle evaluatieversies van Windows-producten downloaden viahttps://www.microsoft.com/evalcenter/

Als u de evaluatieversie met uw licentie gaat activeren, gebruik dan de juiste activeringsmethode voor uw versie van Windows Server. Vaak is het mogelijk om de evaluatieperiode voor Server te verlengen.

Als dit niet kan, ga dan naar de website van Microsoft OEM System Builders en vul het formulier Media Replacement for End Users of System Builders (Vervanging van media voor eindgebruikers van System Builder) in om een exemplaar van uw media te bestellen. Meer informatie, koppelingen, referenties en codes vindt u in het Microsoft-artikel ID# 326246 -Het vervangen van servicepacks voor Microsoft-software of hardware en volgorde (Microsoft-software of -hardware vervangen, servicepacks bestellen en producthandleidingen vervangen).

U moet de volgende informatie bij de hand hebben:

• De productcode op de COA-sticker (certificaat van echtheid) op de zijkant van de machine
  • De beschadigde media (zodat u de partijnummers op de media aan Microsoft kunt doorgeven om het bezit van de fysieke media te bevestigen)
  • Een kopie van de oorspronkelijke bestelling met daarop de aankoop

Overige nuttige koppelingen over productactivering en licenties van Microsoft vindt u onder de volgende onderwerpen: