Het inschakelen van een VMware Virtual Machine voor GPU-pass-through.

Het inschakelen van een VMware Virtual Machine voor GPU-pass-through.

Dit artikel bevat informatie over het inschakelen van een VMware Virtual Machine voor GPU-pass-through.

Omgeving:

Configuratie stappen:

1. Schakel de host voor GPU-doorvoer:
    1. Controleer VT-d of AMD IOMMU is ingeschakeld op de host waarop door de volgende opdracht, hetzij via SSH of op de console. (Opmerking: vervang met de naam van de module: vtddmar voor Intel, AMDiommu voor AMD). # Esxcfg-module -l | grep Als de betreffende module niet aanwezig is, hebt u mogelijk in te schakelen in de BIOS, of uw hardware mogelijk niet geschikt voor het leveren van PCI-doorvoer).
    2. Met behulp van de vSphere Client een verbinding met VMware vCenter™ en selecteer de host met de GPU-kaart geïnstalleerd.
    3. Selecteer het tabblad Configuratie voor de host en klik op Advanced Settings (Geavanceerde hardware in de linker bovenste gedeelte). Als de host heeft apparaten ingeschakeld voor de doorvoer, deze apparaten worden hier vermeld.
    4. Zo configureert u de doorvoer voor de GPU op Configure doorvoer.
    5. In de Mark Apparaten voor doorvoer venster, schakel het selectievakje dat correspondeert met de GPU-adapter geïnstalleerd in de host.
    6. Klik op OK. De GPU moet nu worden vermeld nu in het venster op de pagina met geavanceerde instellingen.
    7. Opmerking: als het apparaat heeft een oranje pijl weergegeven op het pictogram, de host moet opnieuw worden opgestart voordat de doorvoer zal functioneren. Als het apparaat pictogram is groen, doorvoer is ingeschakeld.
  2. Schakel de virtuele machine voor GPU-doorvoer
    1. Update de VM aan Hardware versie 9
    2. Voor vDGA te laten functioneren, alle virtuele machine geconfigureerde geheugen moet worden gereserveerd. Als elke virtuele machine heeft 2GB geheugen toegewezen, dient u alle reserveren 2GB. Om dit te doen, selecteert u het reserveringsbestand alle gast geheugen optie wanneer u de optie Toestelgeheugen onder het tabblad Bronnen in een virtuele machine-instellingen venster.
    3. Voor virtuele machines die beschikken over meer dan 2GB geheugen zijn geconfigureerd, voeg de volgende parameter om de .vmx bestand van de virtuele machine (u kunt dit toe te voegen aan het einde van het bestand):pciHole.Start = „2048"
    4. Met behulp van de vSphere Client rechtstreeks aan de ESXi-host met de GPU-kaart geïnstalleerd, of selecteer de host in vCenter.
    5. Met de rechtermuisknop op de virtuele machine en selecteer Instellingen bewerken
    6. Een nieuw apparaat toevoegen door het PCI-apparaat uit de lijst en klik op Next (Volgende).
    7. Selecteer de GPU als het doorvoerapparaat om verbinding te maken met de virtuele machine uit de vervolgkeuzelijst en klik op Next (Volgende).
    8. Klik op Finish (voltooien
    9. Download en installeer het stuurprogramma's volgens de virtuele machine OS.
    10. Start de virtuele machine.

Referentie:Virtual Machine Graphics Acceleration Deployment Guide

Artikel-id: SLN288103

Laatste wijzigingsdatum: 24-05-2018 11:49