Systeem loopt vast met meerdere antivirusprogramma's

Inhoudsopgave:

1. Op de meeste systemen van Dell is in de fabriek al antivirussoftware geïnstalleerd
  2. Antivirussoftware van uw pc verwijderen
  3. Eén antivirusprogramma kiezen en dit opnieuw installeren

Dit artikel beschrijft het nadeel van het installeren van meerdere antivirussoftware- en hulpprogramma's en het verwijderen ervan. Installeer vervolgens één antivirusprogramma van uw voorkeur om uw systeem te beschermen.

Op de meeste systemen van Dell is in de fabriek al antivirussoftware geïnstalleerd

Opmerking: Meer informatie over verschillende soorten virussen, spyware en malware die uw computer kunnen infecteren, vindt u in het artikel What are the different types of Viruses, Spyware and Malware that can infect my computer? (Wat zijn de verschillende soorten virussen, spyware en malware die mijn computer kunnen infecteren?)

Wanneer u meerdere antivirusprogramma's gebruikt, kan daardoor uw systeem vastlopen. Op de meeste Dell computers is bij levering al een antivirusprogramma geïnstalleerd; soms installeren klanten zelf ook nog andere antivirusprogramma's zonder te beseffen dat al zo'n programma aanwezig is. Als u een ander antivirusprogramma wilt installeren, is het belangrijk eerst eventuele eerdere antivirusprogramma's van uw computer te verwijderen.

Antivirussoftware van uw pc verwijderen

Zie voor hulp bij het verwijderen van antivirussoftware van uw computer het artikel Hulpprogramma's om antivirussoftware volledig te verwijderen. Dit artikel bevat koppelingen naar websites van andere bedrijven en de verwijderprogramma's van die bedrijven. Het bevat ook koppelingen naar vaak gebruikte programma's om software te verwijderen.

Software die is opgenomen in dit artikel:

• Avast
  • AVG
  • Avira
  • BitDefender
  • BullGuard
  • CA Antivirus
  • Comodo Internet Security
  • Dr. Web
  • ESET
  • FRISK F-PROT Antivirus for Windows
  • F-Secure
  • GData
  • Kaspersky
  • K7 Computing
  • Lavasoft
  • McAfee
  • Norman
  • Panda Security
  • Pareto
  • Sophos
  • Symantec
  • Sunbelt Software (Vipre)
  • Total Defense
  • Trend Micro™
  • WebrootWindows
  • Security Essentials
  • Zone Alarm
  • Diverse externe software

Terug naar boven

Kies slechts één antivirusprogramma en installeer het opnieuw.

Kies slechts één antivirusprogramma en installeer het opnieuw. Het is niet raadzaam meer dan één antivirussoftwarepakket tegelijk op uw computer geïnstalleerd te hebben.

Preventie:

Er zijn vele in uw besturingssysteem ingebouwde en externe programma's die helpen voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot uw computer. Zie het artikel How to Prevent Internet Attacks on a Dell Computer (Hoe voorkom ik internetaanvallen op een Dell computer?)

Identificatie:

Als u denkt dat uw systeem is besmet door schadelijke software zijn er tal van mogelijkheden om het systeem te scannen en verdachte bestanden te helpen verwijderen of in quarantaine te plaatsen. Zie voor meer informatie het artikel How to Identify and Repair Malware or Virus Infected Systems (Hoe kan ik een met malware of een virus besmet systeem identificeren en herstellen?)

Verwijderen:

Zie voor hulp bij het verwijderen van malware het artikel A general guide to removing Malware infections from a Dell PC (Een algemene gids voor het verwijderen van malware-infecties op een Dell pc).

Terug naar boven

Artikel-id: SLN289657

Laatste wijzigingsdatum: 21-01-2016 08:20