Waar bevindt zich het label met het Certificaat van Echtheid (COA) op Dell laptops?

Waar bevindt zich het label met het Certificaat van Echtheid (COA) op Dell laptops?

Wat is het Certificaat van Echtheid (Certificate of Authenticity - COA)?

Een Certificaat van Echtheid (COA) is een reeks alfabetische, numerieke of alfanumerieke tekens die samenvalt met bepaalde software die op uw computer is geïnstalleerd. De meest voorkomende COA die u ontvangt bij een Dell computer is de Microsoft Windows COA. Daarnaast ontvangt u er een als u een office-suite aanschaft, zoals Microsoft Office 2003 Basic.
Het Certificaat van Echtheid geeft aan dat uw exemplaar van de software wettelijk is gelicentieerd door de fabrikant, zoals Microsoft en Corel. Deze certificaten van echtheid bevinden zich op de computer of op uw back-up-cd's.

Opmerking:

Het Certificaat van Echtheid voor Microsoft Windows is een label met een 25-cijferige alfanumerieke productcode en een 14-cijferige COA-code. Dit label bevindt zich op de behuizing van uw Dell computersysteem.

Windows 8 computers zijn niet voorzien van een Certificaat van Echtheid. Zie voor meer informatie "Waar is mijn Windows 8 productcode en hoe kan ik vaststellen dat mijn Windows 8 installatie legitiem is? "

Het volgende is een voorbeeld van het COA-label:
Afbeelding 1: COA-label (Certificaat van Echtheid) (Klik op de afbeelding om deze te vergroten.)

Deze labels bevinden zich op verschillende locaties aan de onderzijde van de computer, waaronder in het batterijvak, afhankelijk van het systeemtype dat u hebt. Raadpleeg de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld van een label.

Afbeelding 1: Onderkant van Inspiron computer

Bezoek het Dell Community Forum voor meer informatie

Bezoek de Dell Community Forums en lees daar wat andere gebruikers op het Dell forum te zeggen hebben. Op de Dell Community Forums kunnen Dell gebruikers informatie uitwisselen over technische support; zo leren ze van elkaar en helpen ze elkaar. Via de message boards kunt u vragen stellen en antwoorden geven.

Artikel-id: SLN289661

Laatste wijzigingsdatum: 20-01-2015 17:55