Problemen oplossen met een flikkerend beeldscherm na een Windows 10-upgrade

Problemen oplossen met een flikkerend beeldscherm na een Windows 10-upgrade

Dit artikel bevat een oplossing voor een flikkerend beeldscherm na een Windows 10-upgrade

Flikkerend beeldscherm

Systemen met een flikkerend/knipperend scherm na een upgrade naar Windows 10 worden getroffen doordat apps Explorer laten vastlopen of problemen met de beeldschermdriver veroorzaken.

Stappen voor het oplossen van problemen

Kijk eerst of het probleem gevolgen heeft voor Windows Taakbeheer. Als Taakbeheer flikkert, is er waarschijnlijk een probleem met de softwarecompatibiliteit waardoor Explorer.exe steeds weer vastloopt. Als Taakbeheer normaal functioneert, zijn de beeldschermdrivers vermoedelijk de oorzaak. Druk op: CTRL+SHIFT+ESC om Windows Taakbeheer te testen.

Voer de volgende stappen uit om problemen met de softwarecompatibiliteit op te lossen:

OPMERKING: Als Taakbeheer flikkert of niet opent, probeer dezelfde stappen dan in de veilige modus
  1. Gebruik de optie bestand, uitvoeren in Taakbeheer om desgewenst meer tools te gebruiken. Zet een vinkje bij het vakje tools uitvoeren als administrator. Dit kunnen tools zijn zoals:
    • appwiz.cpl: Hiermee opent u programma's en onderdelen
    • compmgmt.msc: Hiermee opent u computerbeheer cmd.exe
  2. U kunt in de logboeken naar crashes zoeken om te kijken of DLL's van derden de storende module zijn bij het vastlopen van Explorer.exe. U kunt ook software verwijderen die vermoedelijk Shell-extensies bevatten.
  3. Als door het verwijderen van software het probleem niet is opgelost, kunt u met deze opdrachten Windows herstellen:
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
    sfc /scannow
    Opmerking: Windows 10 opnieuw installeren vanaf de Dell OS Recovery Tool kan ook werken, zelfs als sfc /scannow geen problemen vindt.

Van de volgende applicaties is bewezen dat ze een rol spelen bij problemen met flikkerende beeldschermen. Verwijder ze om te kijken of zij de problemen veroorzaken:

• Norton Antivirus (Symantec)
  • Andere antivirus-oplossingen
  • iCloud
  • LiveUpdate6
  • IDT Audio (storende module is IDTNC64.cpl)
REFERENTIE: Symantec Knowledge Base: My desktop screen flickers after I upgrade my Norton product Externe koppeling (Het beeldscherm van mijn desktop flikkert nadat ik mijn Norton-product heb geüpdatet)

Voer de volgende stappen uit om problemen met de beeldschermdrivers op te lossen:

1. Opstarten naar veilige modus met netwerken.
  2. Gebruik dezelfde stappen als bij een zwart scherm. Als het systeem een dual graphics chipset heeft (zowel een ingebouwde als aparte grafische kaart), schakel dan de ingebouwde grafische kaart uit. Als het beeldscherm dan nog flikkert, probeert het dan met de andere chipset.
  3. Als dit niet werkt of er slechts één chipset is, verwijder dan het apparaat en de driversoftware.
  4. Start daarna naar Windows op en werk de drivers bij naar de nieuwste versie op dell.com/support.

Artikel-id: SLN298620

Laatste wijzigingsdatum: 11-07-2018 12:45