Hoe sluit ik een monitor op een computer aan?

Om uw monitor op de juiste wijze op uw computer aan te sluiten, moet u weten welke poorten uw computer en monitor hebben. U weet dan welke beeldschermkabel u moet gebruiken.

Raadpleeg eerst het gedeelte Fysieke aansluitingen vergelijken, vervolgens het gedeelte Fysieke aansluitingen verbinden en ten slotte het gedeelte De video- en monitorinstellingen aanpassen.

Raadpleeg voor informatie over het aansluiten van een draadloze Dell monitor het Dell Knowledge Base-artikel Handleiding voor Dell draadloze monitoren.

Vergelijk de videopoorten op uw computer met de videopoorten op uw monitor om te zien welke poort(en) ze gemeen hebben.

• Desktops: De videopoorten bevinden zich aan de achterkant van de computer.
  • Laptops: De videopoorten kunnen zich aan de achterkant, linkerkant of rechterkant van de laptop bevinden.
  • Monitoren De videopoorten bevinden zich aan de achterkant van de monitor, mogelijk in een uitstekend gedeelte parallel aan de standaard.
    Opmerkingen:
    • Raadpleeg Tabel 1 voor een voorbeeld van de verschillende soorten videopoorten die u kunt aantreffen op desktops, laptops en monitoren.
    • Raadpleeg voor een volledig overzicht van de beschikbare videopoorten en hun locaties op uw computer en monitor de gedeelten Installatie en Specificaties, de Snelstartgids of de gebruikershandleiding bij uw apparaat. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Handleidingen en documentatie voor uw Dell product. Druk op de knopMenu op uw monitor om het modelnummer van uw monitor te zien. Het modelnummer staat boven aan het menu.
Naam Poort Kabelconnector
RCA Composite
VGA
DMS59
DVI-I single link
DVI-I dual link
DVI-D single link
DVI-D dual link
DVI-A VGA / DVI-I
DisplayPort DPort poort
DisplayPort Mini DisplayPort
Thunderbolt Mini DisplayPort
Thunderbolt 2 Mini DisplayPort
Thunderbolt 3 Type-C
HDMI Type-A
HDMI Type-B
HDMI Mini / Type-C
HDMI Micro / Type-D
HDMI Automotive / Type-E
Tabel 1: Videoverbindingspoorten

Als u de gemeenschappelijke videopoort(en) op uw computer en monitor hebt gevonden, kijkt u of deze overeenkomen met uw videokabel(s). Als er meerdere videopoorten en kabels gemeenschappelijk zijn, kiest u de poort en de kabel die de hoogste kwaliteit leveren.

Opmerkingen:
  • De in Tabel 1 in het gedeelte Fysieke aansluitingen vergelijken genoemde poorten staan in oplopende volgorde van laagste naar hoogste kwaliteit.
  • Gebruik slechts één videosignaalkabel om de monitor op de computer aan te sluiten. Eén aansluiting is namelijk voldoende en bij meer aansluitingen kunnen er problemen ontstaan.

1. Steek het netsnoer in de monitor en in het stopcontact.

Afbeelding 1: Netvoeding van het stopcontact naar de monitor.
  2. Sluit de videokabel aan op de monitor en de computer.

Afbeelding 2: Videokabel van monitor naar desktopcomputer.

Afbeelding 3: Videokabel van monitor naar laptop.

3. (Optioneel) als uw monitor USB-poorten bevat, kunt u een USB-kabel vanaf uw monitor verbinden naar uw computer om de USB-poorten op uw monitor te laten werken.

1. Stel de juiste input in

Zorg dat de input van uw monitor overeenkomt met de videopoort die wordt gebruikt om computer en monitor te verbinden.

De meeste Dell monitoren hebben een Quick Access of Input knop. Met deze knop kunt u de juiste input selecteren. Zorg dat de input van uw monitor overeenkomt met de videopoort die wordt gebruikt om computer en monitor te verbinden.

Opmerking: Raadpleeg voor een volledig overzicht van de bedieningsknoppen op uw monitor de gebruikershandleiding bij uw monitor. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Handleidingen en documentatie voor uw Dell product. Druk op de knopMenu op uw monitor om het modelnummer van uw monitor te zien. Het modelnummer staat boven aan het menu.

2. De nieuwste videodriver installeren/bijwerken

Controleer of de meest recente videoadapterdriver en het meest recente BIOS zijn geïnstalleerd. Als videodriver en BIOS zijn bijgewerkt, levert uw computer de beste videoprestaties.
Raadpleeg voor meer informatie over het downloaden en installeren van het BIOS en videodrivers de Dell Knowledge Base-artikelen BIOS - Wat het is en hoe u uw BIOS kunt downloaden of bijwerken en Hoe kan ik een apparaatdriver downloaden en installeren?

3. Video-instellingen configureren

Stel uw resolutie, kleurdiepte en tekengrootte in op de gewenste weergavekwaliteit!
Door uw video-instellingen te wijzigen, kunt u de weergave op uw scherm aanpassen, zoals pictogramgrootte, lettergrootte en kleurdiepte.

Raadpleeg de koppeling die overeenkomt met het op uw computer geïnstalleerde besturingssysteem voor instructies over het wijzigen van video-instellingen:

Monitor Support page Meer informatie en ondersteuning voor uw Dell monitor, laptop of tablet scherm kunt u vinden op onze Monitor Support site.

Artikel-id: SLN128890

Laatste wijzigingsdatum: 22-08-2018 13:11