Hoe lossen lijnen op scans of kopieën op een Dell MFP Laser Printers

Hoe lossen lijnen op scans of kopieën op een Dell MFP Laser PrintersU mogelijk een afdrukkwaliteit probleem als scannen of kopiëren vanaf de ADI (Automatische Documentinvoer) of scanner Flatbed bij gebruik van een Dell MFP (multifunctionele printer), Afbeelding 1.

De meest waarschijnlijke oorzaak van lijnen op scans of kopieën is een vinkje of krassen op de ADF glas. Het papier wordt voorbij de ADF glas wanneer scannen of kopiëren en eventuele kleine defecten kunnen worden weergegeven als een verticale lijn op de pagina.

ADF (Automatische Documentinvoer) en Scanner flatbed
Afbeelding 1: ADF en Scanner flatbed-locatie

Om te controleren of de oorzaak van dit probleem, voer de volgende stappen uit:

 1. Afdrukken van een rapport instellingen vanaf het bedieningspaneel en controleer of er is geen line aanwezig op document.
 2. Een kopie maken van de scanner Flatbed en vervolgens de ADI.
 3. Wanneer er een regel op de kopieën van zowel de scanner Flatbed en het ADF, dan wordt het probleem niet met de scanner/copier, moet u bij het oplossen van een afdrukkwaliteit probleem op uw specifieke model printer. Voor meer informatie raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel How to troubleshoot problemen met de afdrukkwaliteit op de E525w Dell Colour multifunctionele printer.
 4. Wanneer de lijn is alleen aanwezig op één bron (ADF of scanner flatbed) vervolgens probleem wordt veroorzaakt door drukstellen, toner of scheuren in de scanner Flatbed of ADI.
  • Wanneer het probleem is aanwezig vanaf gemaakte kopieën van de scanner alleen flatbed:
   1. Gebruik een pluisvrije doek en een Glass Cleaner de doek moet vochtig maar niet vochtig of nat gelresten.
   2. Reinig de scanner Flatbed en controleer of er vreemde voorwerpen of scheuren.

  • Wanneer het probleem is aanwezig vanaf kopieën gemaakt vanaf de ADI alleen:
   1. Verzamel de volgende items: pluisvrije doek of papieren handdoeken, een kleine zaklamp of sleutelhanger lampje en een stevige plastic kaart zoals een oude credit card.
   2. Eerste bevochtig de papieren handdoeken of doek. Ze moeten worden vochtige maar niet vochtig of nat gelresten. Til het deksel van de scanner en zoek naar de smalle glas strook aan de linkerzijde van het grote stuk glas.
   3. U moet het vouwen van de papieren handdoeken of doek in een langsstijl manier zodat ze de kap bandstaal. Eenmaal op zijn plaats en sluit het deksel voorzichtig los en laat zitten voor minder dan 4 minuten.
   4. Na 4 minuten of langer, til het deksel, verwijder de vochtige doek of een papieren doekje. Nu 'wrijven' schoon de smalle glas strook. Niet zo hard dat u de printer beschadigen. Reinig ook de plastic strip op het deksel naast de smalle strook die hij bedekt wanneer het deksel wordt in de juiste positie te sluiten.
   5. Zodra dit is gebeurd, zorg ervoor dat de rand is droog en vrij van vocht.
   6. Nu een test scan. Als het beeld wordt gewijzigd of verbeterd, maar lijnen zijn nog steeds aanwezig, en herhaal de vorige stappen. Mogelijk kunt u de kleine zaklamp te vinden het defect of schadelijke stoffen en verwijder hem.
   7. U kunt ook verwijderen door papierresten met een stevige plastic, zoals een oude creditcard schraap de glasplaat van de ADF, Afbeelding 2.

   ADF (Automatische Documentinvoer)
   Afbeelding 2: ADF glas locatie

Terug naar boven

Als deze stappen niet het probleem te verhelpen, neem dan contact op met Dell Technical Support.


Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding voor uw modelprinter of op onze printerondersteuningssite voor meer informatie, artikelen en video's oplossen.

Aankoop Toner en andere Dell Laser Printer Supplies (selecteer uw land in de getoonde dropdown)
Dell Recycling

Het is aan te bevelen dat alleen Dell Branded toner, drums, overdrachtsrollen of andere verbruiksartikelen in onze laserprinters worden gebruikt. Dell kan de compatibiliteit of de afdrukkwaliteit van een 3-part consumables niet garanderen.
Artikel-id: SLN143138

Laatste wijzigingsdatum: 27-05-2018 22:47


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.