Veelgestelde vragen over Microsoft Office 2007 op uw Dell pc

Veelgestelde vragen over Microsoft Office 2007 op uw Dell pc

Inhoudsopgave:

Dit artikel bevat antwoorden op de meestgestelde vragen over Microsoft Office 2007.

Veelgestelde vragen over Microsoft Office 2007

Deze handleiding bevat een reeks veelgestelde vragen over de Microsoft Office 2007 Suite.

Als u uw antwoord hier niet vindt, kunt u ons dat laten weten via de koppelingen onderaan de pagina.

U hebt het volgende nodig:

• Windows XP SP2, Windows Vista of Windows 7
  • Een CPU van ten minste 500 MHz
  • 512 MB RAM
  • 2 GB beschikbare schijfruimte

Terug naar boven

Het Office-aanbod van Microsoft is aanzienlijk vergroot in deze release.

Office 2007 omvat de volgende zeven productversies:

• Microsoft Office Enterprise 2007
    Nieuw in deze release en alleen beschikbaar voor klanten die een bepaald aantal licenties nemen. Deze versie omvat Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, Office Communicator - instant messaging, InfoPath, OneNote, Office Groove 2007 - peer-to-peer samenwerking en beheer van content op servers, formulierbeheer en functionaliteiten voor informatierechten en -policyregels.
  • Microsoft Office Professional Plus 2007
    Alleen beschikbaar voor klanten die een bepaald aantal licenties nemen. Deze versie omvat Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, Office Communicator, InfoPath en beheer van content op servers, formulierbeheer en functionaliteiten voor informatierechten en -policyregels.
  • Microsoft Office Professional 2007
    Deze versie omvat Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher.
  • Microsoft Office Small Business 2007
    Deze versie omvat Word, Excel, PowerPoint, Outlook met Business Contact Manager en Publisher.
  • Microsoft Office Standard 2007
    Deze versie omvat Word, Excel, PowerPoint en Outlook.
  • Microsoft Office Basic 2007
    Deze versie omvat Word, Excel en Outlook, maar is alleen beschikbaar bij aankoop van een nieuwe pc.
  • Microsoft Office 2007 voor Thuisgebruik en Studenten
    Vervangt de Student and Teacher Edition 2003 en is nu beschikbaar voor alle thuisgebruikers en kan op maximaal drie pc’s worden geïnstalleerd. Deze versie omvat Word, Excel, PowerPoint en OneNote. De vorige versie omvatte Outlook en niet OneNote.

Terug naar boven

Alle standaardapplicaties van Office worden geleverd. Daarnaast zijn er enkele nieuwe toevoegingen:

• Microsoft Office Access 2007
  • Microsoft Office Communicator
  • Microsoft Office Excel 2007
  • Microsoft Office Groove 2007
  • Microsoft Office InfoPath 2007
  • Microsoft Office OneNote 2007
  • Microsoft Office Outlook 2007
  • Microsoft Office PowerPoint 2007
  • Microsoft Office Project Standard 2007
  • Microsoft Office Project Professional 2007
  • Microsoft Office Publisher 2007
  • Microsoft Office SharePoint Designer 2007
  • Microsoft Office Visio Standard 2007
  • Microsoft Office Visio Professional 2007
  • Microsoft Office Word 2007

Terug naar boven

Ja, het is mogelijk om Office 2007 uit te voeren op een computer met Office 2003.

U moet echter een keuze maken tussen Outlook 2007 of Outlook 2003. U kunt niet beide versies van de mailsoftware tegelijk uitvoeren op dezelfde computer. Na verloop van tijd ziet u conflicten. Dit wordt niet aanbevolen.

Terug naar boven

Microsoft heeft voor de eerste keer aanzienlijke wijzigingen aangebracht in de interface van Office en verving de standaard interface met menu’s en taakbalken die we al kennen sinds de eerste Windowsapplicaties door een nieuwe gebruikersinterface (UI) die is gebaseerd op contextgevoelige linten en tabbladen.

Terug naar boven

Indien u geen bèta- of pre-releaseversie gebruikte van de proefversie van Office 2007, kunt u uw productcode van 25 tekens invoeren en de geïnstalleerde versie activeren. U hoeft Office 2007 niet opnieuw te installeren.

Activering is niet vereist indien u een volumelicentiecode hebt voor Office 2007.

Terug naar boven

Indien u de activering van Office 2007 overslaat tot na een vooraf ingestelde limiet, wordt de software uitgevoerd met beperkte functionaliteit. U kunt geen documenten creëren of opslaan, maar u kunt deze wel lezen en zelfs afdrukken. Het wordt een soort gratis weergaveprogramma.

U kunt dit negeren indien u een volumelicentie hebt, zoals eerder vermeld.

Terug naar boven

U kunt de Office Languages Pack downloaden waarmee u documenten in meer dan 37 verschillende talen kunt maken en bewerken. Deze localisatiepacks zullen de interface en menu’s van Office veranderen naar uw moedertaal. De packs beschikken ook over een spellingcontrole, grammaticacontrole en thesaurus: hulpmiddelen om documenten te controleren.

Terug naar boven

Achterwaartse compatibiliteit is een belangrijk aspect bij het upgraden. Dit betekent dat andere gebruikers die de upgrade nog niet uitvoeren, nog steeds toegang moeten hebben tot bestanden die zijn gemaakt in Office 2007 en dat ze deze indien nodig kunnen bewerken.

Bepaalde Office 2007-applicaties, zoals Word, Excel en PowerPoint, hebben een nieuwe bestandsindeling. Dit is ontworpen om de bestandsgroottes beperkt te houden. In deze nieuwe indeling wordt de letter X toegevoegd aan het einde van de bestaande extensies van Microsoft-bestanden. Een bestand dat u creëerde in Word 2003 kan bijvoorbeeld de naam schedule_goals.doc hebben. Hetzelfde bestand gecreëerd in Word 2007 zou de naam schedule_goals.docx hebben.

Office slaat uw bestanden standaard op in deze nieuwe bestandsindeling.

U kunt dit echter wijzigen door de optie Opslaan als te kiezen in Word, Excel of PowerPoint 2007 en het bestand op te slaan in een oudere versie van de Office-applicatie uitgebracht tussen de jaren 1997 en 2003.

Terug naar boven

1. Om een bestand op te slaan, klikt u op de nieuwe Office-knop in de linkerbovenhoek van het applicatievenster van Office. Selecteer Opslaan.

Opmerking: denk eraan dat de standaardindeling voor Office 2007 XML is.

2. Als u uw bestand wilt opslaan in een indeling die compatibel is met eerdere versies van Office, kiest u Opslaan als en selecteert u, bijvoorbeeld, Word 97-2003 Document.

Terug naar boven

De optie Afdrukken en Afdrukvoorbeeld zijn nu beschikbaar vanaf de nieuwe Office-knop.

Terug naar boven

Ja, maar Microsoft biedt ook een gratis add-in optie Opslaan als PDF voor Office 2007 aan. Deze optie is beschikbaar als onderdeel van de standaardinstallatie.

Terug naar boven

Hiermee kunt u de inhoud van de elektronische pagina’s van OneNote 2007-notitieboeken naar een andere applicatie verzenden.

Terug naar boven

Hiermee kan elke applicatie een XPS-bestand maken. XPS-bestanden zien er op papier en op scherm hetzelfde uit. Ze zijn bedoeld om mobiel te zijn, net zoals PDF-bestanden. Ze kunnen worden bekeken op elke machine die een XPS-viewer heeft, zelfs indien de oorspronkelijke software waarmee het XPS-bestand is gemaakt niet op de computer staat.

Terug naar boven

Kort antwoord

Het wordt geopend in compatibiliteitsmodus en behoudt de oorspronkelijke bestandsindeling.

Meer informatie

In Office 2007 wordt een compatibiliteitsmodus geactiveerd voor Word, Excel en PowerPoint indien u een document opent dat werd gemaakt in een eerdere versie van Office. U kunt het document blijven opslaan en openen in de compatibiliteitsmodus of u kunt uw documenten converteren naar de Office 2007-bestandsindeling door de opdracht Opslaan als te selecteren en vervolgens de Office 2007-indeling te kiezen. Door uw document te converteren hebt u toegang tot de nieuwe functies in Office 2007, maar gebruikers met eerdere versies van Office moeten het Compatibiliteitspakket installeren om het te openen.

Opmerking: u ziet de compatibiliteitsmodus in de titelbalk van het documentvenster. De compatibiliteitsmodus betekent dat het bestand zijn oorspronkelijke indeling behoudt en dat de nieuwe functies in Office 2007 niet beschikbaar zijn wanneer u dit document bewerkt.

Terug naar boven

Als u weet dat u vaak documenten zult delen met anderen die oudere versies van Office gebruiken, kunt u het standaardformaat voor opslaan wijzigen naar Office 97-2003.

1. Klik hiervoor op de Office-knop.
  2. Onderaan het menu dat verschijnt, klikt u op de knop Word, Excel of PowerPoint Opties
  3. Klik vervolgens op de optie Opslaan aan de linkerzijde van het venster en kies de optie 97-2003 in het vervolgkeuzemenu.

Terug naar boven

Het lint organiseert gelijkwaardige functie-opdrachten.

Bijvoorbeeld in Word 2007:

• Tabblad Start
    Heeft de meest voorkomende bewerkings- en opmaakfuncties;
  • Tabblad Invoegen
    Bevat items die in het bestand kunnen worden ingevoegd, zoals afbeeldingen;
  • Tabblad Pagina-indeling
    Voor eigenschappen van marges, afdrukstand en regelafstand;
  • Tabblad Verwijzingen
    Bevat items die nodig zijn bij het maken van een professionele paper, zoals voetnoten en inhoudsopgaven;
  • Tabblad Verzendlijsten
    Bevat items die nodig zijn om afdrukken samen te voegen;
  • Tabblad Controleren
    Bevat spellingscontrole, thesaurus, wijzigingen bijhouden en opmerkingen;
  • Tabblad Beeld
    Bepaalt de weergave van documenten op uw monitor.

Indien u problemen hebt om een opdracht te vinden, drukt u op de knop of klikt u op in de rechterbovenhoek voor hulp.

Terug naar boven

Kort antwoord

In grote lijnen zullen ze hetzelfde zijn, maar afhankelijk van de applicatie en de context zullen er verschillende tabbladpanelen verschijnen.

Meer informatie

Elke applicatie geeft aanvankelijk een standaardreeks linttabladen weer, afhankelijk van de applicatie.

De standaard reeks tabbladen van Excel omvatten Formules en Gegevens, maar Word bevat Verwijzingen en Verzendlijsten. Naast de standaardtabbladen ziet u contextuele tabbladen verschijnen, afhankelijk van waar u aan werkt of welke plug-ins u later mogelijk installeert.

Wanneer u in Excel bijvoorbeeld een grafiek invoegt en deze selecteert om aan te passen, verschijnen extra tabbladpanelen voor Hulpmiddelen voor grafieken.

Terug naar boven

Kort antwoord

Ja, gebruik de Werkbalk Snelle toegang.

Meer informatie

De Werkbalk Snelle toegang bevindt zich boven het lint of kan onder het lint worden geplaatst. Deze kan worden aangepast om de opdrachten te bevatten die u het meest gebruikt. Er zijn verschillende manieren om opdrachten toe te voegen aan/te verwijderen van de Werkbalk Snelle toegang, maar de eenvoudigste manier is om met de rechtermuisknop op een opdracht/object op het lint of in het menu van de Office-knop te klikken, en daarna te klikken op Toevoegen aan Werkbalk Snelle toegang. U kunt op deze manier niet alleen afzonderlijke opdrachten toevoegen, maar ook volledige groepen opdrachten, bijvoorbeeld de groep Lettertype. Verwijder opdrachten door met de rechtermuisknop te klikken op de Werkbalk Snelle toegang en selecteer Verwijderen van Werkbalk Snelle toegang.

Terug naar boven

Om te schakelen tussen open documenten, klikt u op het tabblad Beeld in het lint en kiest u Ander venster. Met Office 2007 bevinden alle open documenten zich in één open applicatievenster.

Opmerking: het kan handig zijn om de opdracht Ander venster toe te voegen aan de Werkbalk Snelle toegang.

Terug naar boven

Ja. De sneltoetsen bijv., voor Opslaan zijn in Office 2007 dezelfde als in eerdere versies van Office.

Terug naar boven

Macro’s in compatibiliteitsmodus.

Indien u een 2003 document opent met een macro in een Office 2007 applicatie, wordt deze geopend in de compatibiliteitsmodus. Indien u het bestand blijft opslaan in compatibiliteitsmodus, laat u dit bestand intact als Office 2003-document en blijven de macro’s grotendeels werken zoals voorheen.

Om de macro’s te openen in Office 2007 moet u het tabblad Ontwikkelaars toevoegen aan het lint;

1. Om het tabblad Ontwikkelaars toe te voegen, klikt u op de Microsoft Office-knop
  2. Vervolgens klikt u op opties voor Excel/Word/PowerPoint.
  3. Klik op Populair
  4. Selecteer vervolgens het selectievakje Tabblad Ontwikkelaars op het lint weergeven.

Macro’s geconverteerd naar Office 2007.

Als u het bestand wilt opslaan naar Office 2007-indeling, moet u eerst een back-up opslaan. Als uw macro vervolgens in een Office 2003-document zit en niet in een applicatiesjabloonbestand, opent u het document in Office 2007 en slaat u dit op als Document met ingeschakelde macro’s.

Voor toegang tot de macro’s in Office 2007 moet u het tabblad Ontwikkelaars toevoegen aan het lint;

1. Om het tabblad Ontwikkelaars toe te voegen, klikt u op de Microsoft Office-knop
  2. Vervolgens klikt u op opties voor Excel/Word/PowerPoint.
  3. Klik op Populair
  4. Selecteer vervolgens het selectievakje Tabblad Ontwikkelaars op het lint weergeven.

Terug naar boven

Ga naar Microsoft Support voor hulp met technische problemen zoals:

• Installeren/verwijderen
  • Productactivering
  • Productgebruik
  • Technische hulp

Microsoft-experts zijn opgeleide IT- en ontwikkelingsbedrijven die u kunnen helpen over te stappen naar Office 2007 of aangepaste oplossingen kunnen ontwikkelen voor uw bedrijf. U kunt ook een lijst met alle Microsoft experts vinden in Microsoft Pinpoint.

U kunt ook contact met ons opnemen via Twitter, chat of e-mailsupport of uw lokale telefoonnummer voor technische support bellen. Mogelijk moeten wij u doorverwijzen naar de support van Microsoft indien uw probleem buiten de bevoegdheden van Dell valt. U vindt al deze contactgegevens op onze support site onder contact opnemen.

Terug naar boven

Installeer, activeren of oplossen van Microsoft Office-software die bij uw Dell-apparaat wordt geleverd of als een zelfstandige licentie wordt gekocht, gaat u naar onze website voor ondersteunende support.

Artikel-id: SLN265925

Laatste wijzigingsdatum: 02-08-2017 07:54