Het uitpakken van de RAID-controller logs via MegaCLI

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u RAID-controller Logboeken kunt uitpakken op uw Dell-systeem met behulp van MegaCli Utility door Broadcom (voorheen LSI/Avagotech). Het controleren van de logbestanden van de RAID-controller is een belangrijke stap bij het oplossen van problemen met HDD en RAID.

Opmerking: PercCLI heeft MegaCLI vervangen, te beginnen met de PERC serie 8 en de nieuwere serie. Bekijk de lijst met PERC-typen voor Dell EMC-systemen om te bepalen welke reeks uw PERC-controller is.

Toegang tot de RAID-controller logboeken met MegaCli in Microsoft Windows-, Linux-, XenServer-of VMware-besturingssystemen:

Voer de volgende procedure uit om de RAID-controller Logboeken uit te pakken:
Opmerking: MegaCLI wordt ondersteund op Windows Server 2003/2008/2012
  1. Download het hulpprogramma MegaCli op de Broadcom support-website

2. Pak de gedownloade bestanden uit en kopieer ze naar een willekeurige map van uw geïnstalleerde besturingssysteem (bijv.: Windows – C:\temp\megacli)

3. Ga vanaf de opdrachtprompt in Windows-besturingssystemen naar de nieuwe map en voer een van de volgende opdrachten uit:

Opmerking: beheerdersrechten zijn noodzakelijk.

Command

Actie

MegaCli. exe-FwTermLog-Dsply-aalle > ttylog. txt

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog)

MegaCli. exe-PDList-aalle > disks. txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en harde schijven die zijn geïnstalleerd

MegaCli. exe-LDInfo-Liebe-aalle > LDinfo. txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en-configuraties

MegaCli. exe-AdpAllInfo-aalle > Adapterinfo. txt

Maakt een lijst met informatie over de instellingen van de RAID-controller

MegaCli. exe-AdpBbuCmd-aalle > Battery. txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (staat van lading, leercyclus, enz.)

MegaCli. exe-AdpEventLog-IncludeDeleted-f deleted. txt-aalle

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog) met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller
    (Opmerking: dit bestand wordt altijd opgeslagen in de hoofdmap van de MegaCLI)

Voer de volgende procedure uit om de PERC-Logboeken uit te pakken:
  1. Download het hulpprogramma MegaCli op de Broadcom support-website

2. Pak de gedownloade bestanden uit en installeer deze in elke map van uw geïnstalleerde besturingssysteem (bijv.: Linux —/tmp/MegaCLI)

3. Installeer met de volgende opdracht in een Terminal venster in Linux:

Opmerking: root privileges vereist om MegaCLI te installeren:
    # rpm-i MegaCli-8.07.14 -1. no Arch. rpm

4. Wijzig vervolgens de map in /opt/MegaRAID/MegaCLI/ en voer een van de opdrachten uit de onderstaande tabel uit:

Command

Actie

./MegaCli64-FwTermLog-Dsply-aalle >/tmp/ttylog.txt

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog)

./MegaCli64-PDList-aalle >/tmp/disks.txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en harde schijven die zijn geïnstalleerd

./MegaCli64-LDInfo-Liebe-aalle >/tmp/LDinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en-configuraties

./MegaCli64-AdpAllInfo-aalle >/tmp/Adapterinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over de instellingen van de RAID-controller

./MegaCli64-AdpBbuCmd-aalle >/tmp/Battery.txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (staat van lading, leercyclus, enz.)

./MegaCli64-AdpEventLog-IncludeDeleted-f deleted. txt-aalle

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog) met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller
    (Opmerking: dit bestand wordt altijd opgeslagen in de hoofdmap van de MegaCLI)

Voer de volgende procedure uit om de RAID-controller Logboeken uit te pakken:
  1. Download het hulpprogramma MegaCli op de Broadcom support-website

2. Pak de gedownloade bestanden uit en kopieer de MegaCLI-8.07.14 -1. subarch. rpm naar de XenServer host folder /tmp/MegaCli

3. Vanaf een Telnet/SSH-console zoals putty die is aangesloten op de XenServer-host. Installeer het pakket met behulp van de volgende opdracht
    # rpm-ivh MegaCli-8.07.14 -1. no Arch. rpm

4. Van Telnet/SSH-consoleswitch naar de map opt/LSI/MegaCli en voer een van de volgende opdrachten uit:

Command

Actie

./MegaCli64-FwTermLog-Dsply-aalle >/tmp/ttylog.txt

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog)

./MegaCli64-PDList-aalle >/tmp/disks.txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en harde schijven die zijn geïnstalleerd

./MegaCli64-LDInfo-Liebe-aalle >/tmp/LDinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en-configuraties

./MegaCli64-AdpAllInfo-aalle >/tmp/Adapterinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over de instellingen van de RAID-controller

./MegaCli64-AdpBbuCmd-aalle >/tmp/Battery.txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (staat van lading, leercyclus, enz.)

./MegaCli64-AdpEventLog-IncludeDeleted-f deleted. txt-aalle

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog) met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller
    (Opmerking: dit bestand wordt altijd opgeslagen in de hoofdmap van de MegaCLI)

Voer de volgende procedure uit om de RAID-controller Logboeken uit te pakken:
  1. Activeer SSH met optie 1 of optie 2
    • Optie 1: vSphere-client naar vCenter
      • Maak verbinding via de vSphere-client naar de vCenter en de ESX/ESXi-host.

• Klik op uw ESX/ESXi-host.

• Selecteer vervolgens Configuration (configuratie ) en klik op beveiliging.

• Klik op Sub-Servicesen vervolgens op het vak Eigenschappen.

• Selecteer de optie SSH-Enable .

• Optie 2: binnen ESX/ESXi
      • Maak verbinding via de iDrac naar de ESX-host (virtuele console) of maak rechtstreeks verbinding met de ESXi-host.

• Druk op F2 -> Opties voor probleemoplossing.

• Selecteer SSH-Enable als dit is uitgeschakeld (afbeelding 1 (alleen in het Engels)).

SSH inschakelen in ESXi
        Afbeelding: SSH inschakelen

2. Download het hulpprogramma MegaCli op de Broadcom support-website

3. Pak de gedownloade bestanden uit en kopieer de VMware-ESX-MegaCLI-8.07.07. VIB in de submap VMware-MN naar de ESXi host folder /tmp

4. Vanaf een Telnet/SSH-console die is aangesloten op de ESXi-host, installeert u de VMware-ESX-MegaCLI-8.07.07. VIB met behulp van de volgende opdracht:
    esxcli software VIB install-v =/tmp/vmware-esx-MegaCli-8.07.07.vib--no-sig-check

5. Van Telnet/SSH console-switch naar de Directory /opt/LSI/MegaCLI en voer een van de volgende opdrachten uit:

Command

Actie

./MegaCli-FwTermLog-Dsply-aalle >/tmp/ttylog.txt

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog)

./MegaCli-PDList-aalle >/tmp/disks.txt

Maakt een lijst met informatie over de RAID-controllers, virtuele schijven en harde schijven die zijn geïnstalleerd

./MegaCli-LDInfo-Liebe-aalle >/tmp/LDinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over bestaande RAID-volumes en-configuraties

./MegaCli-AdpAllInfo-aalle >/tmp/Adapterinfo.txt

Maakt een lijst met informatie over de instellingen van de RAID-controller

./MegaCli-AdpBbuCmd-aalle >/tmp/Battery.txt

Maakt een gedetailleerde lijst van de batterijstatus van de RAID-controller (staat van lading, leercyclus, enz.)

./MegaCli-AdpEventLog-IncludeDeleted-f deleted. txt-aalle

Maakt het RAID-controller logboek (ttylog) met alle informatie sinds de initialisatie van de eerste controller

Opmerking: het bestand ' deleted. txt ' wordt altijd opgeslagen in de map MegaCLI.

opdrachten in PuTTy
    Afbeelding: Maken van controller logboek