BitLocker vraagt om een herstelsleutel en u hebt geen BitLocker-sleutel

BitLocker vraagt om een herstelsleutel en u hebt geen BitLocker-sleutel

Dit artikel bevat de informatie om u te helpen met een BitLocker-herstelsleutelprobleem wanneer u niet beschikt over de sleutel.

Overzicht BitLocker

Als u om een BitLocker-herstelsleutel wordt gevraagd en niet beschikt over een werkende herstelsleutel voor de BitLocker-prompt, krijgt u geen toegang tot het systeem.

Dell slaat geen herstelsleutels op en geeft deze niet uit omdat BitLocker een encryptieproduct is. Dell kan het Microsoft BitLocker-herstelsleutelproces niet omzeilen.

BitLocker-herstelopties

Herstelsleutels kunnen op een aantal manieren zijn opgeslagen, afhankelijk van de versie van Windows die is geïnstalleerd. Als u niet weet of er een herstelsleutel is gemaakt, kunt u met de volgende stappen proberen een opgeslagen sleutel te vinden, indien aanwezig:

Voor Windows 7:

• Herstelsleutel is opgeslagen op een USB-flashstation
  • Herstelsleutel is opgeslagen als een bestand (netwerkstation of een andere locatie)
  • Herstelsleutel is afgedrukt

Voor Windows 8.1:

• Herstelsleutel is opgeslagen in uw Microsoft-account. (Open het account vanaf een ander systeem)
  • Herstelsleutel is opgeslagen op een USB-flashstation
  • Herstelsleutel is opgeslagen als een bestand. (netwerkstation of een andere locatie)
  • Herstelsleutel is afgedrukt

Voor Windows 10:

• Opgeslagen op een USB-flashstation (Sluit het USB-flashstation aan op uw vergrendelde pc en volg de instructies. Als u de sleutel als een tekstbestand hebt opgeslagen op het flashstation, gebruikt u een andere computer om het tekstbestand te lezen)
  • In uw Microsoft-account (Ga naar BitLocker-herstelsleutels om bij uw herstelsleutel te komen)
  • In uw Azure Active Directory-account (Voor werk-pc's waar u zich met een Azure Active Directory-account aanmeldt, raadpleegt u de apparaatinformatie voor uw Microsoft Azure-account om bij uw herstelsleutel te komen)
  • Herstelsleutel is opgeslagen als een bestand (netwerkstation of een andere locatie)
  • Herstelsleutel is afgedrukt

De optie om op te slaan als bestand is de meest gebruikte en kan soms leiden tot herstelproblemen wanneer de gebruiker het bestand heeft opgeslagen op het station dat moet worden hersteld.

Als u niet over de herstelsleutel beschikt en de herstelsleutel niet kunt vinden of het station niet kunt ontgrendelen, is opnieuw installeren van het Windows-besturingssysteem de enige optie.

Microsoft-website met herstelsleutelinformatie:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/bitlocker-recovery-keys-faq Externe koppeling

Uitleg over de verschillende manieren om te ontgrendelen (Win 8)
http://www.eightforums.com/tutorials/21433-bitlocker-recovery-unlock-drive-windows-8-a.html Externe koppeling

Mijn BitLocker-herstelsleutel zoeken:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4026181/windows-10-find-my-bitlocker-recovery-key Externe koppeling

Artikel-id: SLN298282

Laatste wijzigingsdatum: 02-09-2018 18:57