Naar Windows 10 upgraden met het hulpprogramma voor het maken van media van Microsoft Windows 10

Naar Windows 10 upgraden met het hulpprogramma voor het maken van media van Microsoft Windows 10

Dit artikel bevat informatie over upgrades naar Windows 10 met de Microsoft Windows 10 Media Creation-tool.

Upgrade naar Windows 10 via Windows Update mislukt.

OPMERKING: Het gratis upgradeprogramma voor Windows 10 is gestopt. Voor systemen die voorheen niet tijdens de gratis upgradeperiode werden geüpgraded, moet tijdens het upgradeproces een Windows 10-licentie van Microsoft worden gekocht.

OPMERKING: Als u een Windows 10-upgrade van Microsoft koopt, moet u nog steeds een volledige Windows 10-upgrade van Windows 7 SP1 of Windows 8.1 op een systeem uitvoeren voordat u een schone installatie van Windows 10 kunt uitvoeren.

Zodra een systeem naar Windows 10 is geüpgraded en geregistreerd, kan zonder updateproces een schone installatie van Windows 10 worden uitgevoerd.

Naar Windows 10 upgraden met de Media Creation-tool.

U kunt het hulpprogramma voor het maken van media gebruiken om uw huidige pc naar Windows 10 te upgraden of om een USB-stick of dvd te maken en daarmee Windows 10 op een andere pc te installeren. Microsoft heeft een stapsgewijze procedure waarmee u met behulp van het hulpprogramma voor het maken van media een upgrade naar Windows 10 kunt uitvoeren.

Klik op de koppeling hieronder om het hulpprogramma uit te voeren:

Installatiemedia maken of pc's upgraden met het hulpprogramma voor het maken van media van Windows 10

Volg de koppeling en klik dan op de koppeling SHOW ALL (alles weergeven). Dan ziet u alle instructies waarmee u de upgrade op uw systeem kunt uitvoeren of hoe u een dvd of USB-stick kunt maken om de upgrade op een ander systeem uit te voeren.

OPMERKING: Wanneer u naar de dvd of de USB-stick opstart, moet u nog steeds de UPGRADE naar Windows 10 uitvoeren als het systeem nog niet is geregistreerd voor de versie van Windows 10 die u gaat installeren.

Stappen voor een schone installatie van Windows 10.

Voltooi deze stappen om een schone installatie van Windows 10 op uw Dell systeem uit te voeren.

1. Start op naar systeeminstellingen (F2) en zorg dat het systeem is geconfigureerd voor de legacy-modus (als het systeem is geleverd met Windows 7, zijn de instellingen meestal in de legacy-modus).
  2. Start het systeem opnieuw op en druk op F12 en selecteer vervolgens de opstartoptie dvd of USB, afhankelijk van de Windows 10-media die u gebruikt.

OPMERKING: Kijk niet gek op als het 5 minuten duurt om de bestanden voor de installatie voor te bereiden.
  3. Wanneer u hierom wordt gevraagd, kiest u uw taal (Engels is standaard)
  4. Kies uw regio (US (VS) is standaard)
  5. Kies de optie Probleemoplossing
  6. Kies de optie Advanced (Geavanceerd)
  7. Kies Command Prompt (Opdrachtprompt), waardoor het venster Opdrachtprompt wordt geopend
  8. Typ: diskpart en druk op enter om de Disk Partition-tool te openen
  9. Typ: list disk en druk vervolgens Enter om alle harde schijven/solid state-schijven die de tool detecteert weer te geven

OPMERKING: In de meeste configuraties hebt u een station waarop u Windows kunt installeren. Voor systemen met één station wordt dat station weergegeven met Disk 0 (nummering van stations begint bij nul (0), dan 1, 2, 3 enzovoort)
  10. Typ: select disk 0 en druk vervolgens op Enter (schijf 0 is de harde schijf waarop Windows normaal gesproken wordt geïnstalleerd als u meerdere schijven hebt)
  11. Typ: clean en druk op Enter
  12. Typ: convert GPT en druk op Enter
  13. Typ: exit en druk op enter om de Diskpart-tool af te sluiten
  14. Typ: exit en druk op enter om het venster opdrachtprompt af te sluiten
  15. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het systeem wordt uitgeschakeld (duurt maximaal 10 tot 15 seconden)
  16. Druk op de aan/uit-knop en start op naar de systeeminstellingen (druk op F2 op het Dell scherm) en zorg dat het systeem is geconfigureerd voor de modus Unified Extensible Firmware Interface (UEFI).
  17. Start het systeem opnieuw op. Druk op F12 in het Dell welkomstscherm en kies de optie opstarten via UEFI dvd (of USB UEFI)

OPMERKING: Ook hier kan het laden van de bestanden tijdens het opstarten even duren.
  18. Kies uw regio (US (VS) is standaard)
  19. Kies de optie Probleemoplossing
  20. Selecteer de optie Recover from a drive (Herstellen vanaf een station)
  21. Kies Just remove my files (Alleen mijn bestanden verwijderen) of Fully clean drive (Station volledig leegmaken)
  22. Op een Dell scherm ziet u recovering this PC XX% (bezig met deze pc herstellen XX% - het percentage loopt op van 0 tot 100%)

OPMERKING: Het kan gebeuren (als u een cd of dvd gebruikt) dat de voortgang op 92% blijft hangen en de foutmelding 'no disk in the drive' (geen schijf in het station) verschijnt en een venster met de knoppen 'Cancel' (Annuleren), 'try again' (opnieuw proberen) en 'continue' (Doorgaan) wordt geopend. Houd Alt ingedrukt en druk op Tab om het venster met de 3 opties te selecteren. Markeer vervolgens de knopContinue (Doorgaan) met behulp van de pijltoetsen en druk op Enter om deze knop te selecteren. De voortgang gaat weer verder vanaf 92% naar 100% en vervolgens verder naar de installatie.

23. Zodra die is afgerond, start het systeem opnieuw op naar Windows 10 Out of Box Experience (OOBE) vanaf de harde schijf of solid state-schijf van het systeem.

VERWIJZINGEN:

Videokoppeling: Get Windows 10 Using Microsoft Media Creation Tool (Windows 10 installeren met de Microsoft Media Creation-tool - officiële Dell Technische Support)

Dvd-afspeelopties voor Windows

Artikel-id: SLN298917

Laatste wijzigingsdatum: 11-07-2018 12:46