Firmware en drivers bijwerken op PowerEdge servers met VMware

Firmware en drivers bijwerken op PowerEdge servers met VMware

Dit artikel geeft basisinformatie voor het onderhouden en updaten van meerdere PowerEdge servers die draaien onder VMware ESXi.

De drivers en firmware van een server kunnen worden bijgewerkt. Lees het artikel SLN300662 voor meer informatie over het verschil

Opmerking: Raadpleeg het VMware-compatibiliteitsdiagram voordat u een update uitvoert: https://www.vmware.com/resources/compatibility/search.php

Drivers worden geleverd door VMware en worden niet vermeld op de Dell Support website.  Alleen Windows en gecertificeerde Linux drivers zijn beschikbaar op de website van Dell. Als u drivers wilt bijwerken, wordt u geadviseerd de VMware Update Manager te gebruiken.

Firmware wordt geleverd door Dell. U kunt de firmware op verschillende manieren bijwerken:

Als de ESXi-server kan worden uitgeschakeld, wordt u geadviseerd de Dell ISO-update te gebruiken. Als u wilt opstarten naar dit bestand, wordt alle firmware automatisch bijgewerkt. U vindt de downloadkoppeling en instructies in het artikel SLN296511 Dell PowerEdge servers updaten via opstartmedia / ISO.
Met gebruik van de iDRAC-webinterface kunt u de firmware ook één voor één bijwerken.

Als u meerdere servers beheert, is het verstandig om de Dell Management Tool OpenManage Essentials te gebruiken. Hiermee kunt u meerdere servers tegelijkertijd ontdekken, bewaken en bijwerken. Een verbinding met de externe iDRAC zal tot stand worden gebracht om de externe server te beheren. Meer informatie over OME vindt u hier: SLN129295 Hoe configureer ik iDRAC en opties voor systeembeheer op PowerEdge servers?