Bepalen welke RAID-controller in mijn server is geïnstalleerd - Training Information - 149540

Bepalen welke RAID-controller in mijn server is geïnstalleerd - Training Information - 149540

De in het systeem geïnstalleerde PERC-controller identificeren

Wanneer u de server inschakelt, wordt bij de POST (Power On Self-Test) het BIOS van de fabrikant weergegeven voor elke PERC (PowerEdge Expandable RAID-controller). Tijdens dit POST-proces krijgt u waarschijnlijk een van de volgende twee berichten te zien terwijl de RAID-controller wordt geïnitialiseerd:

1. Als u een Adaptec PERC hebt, wordt het volgende bericht weergegeven:

Dell PowerEdge Expandable RAID Controller 2, BIOS VX.X [Build XXXX]
    (c) 1998-2000 Adaptec, Inc. All Rights Reserved.
    <<< Press <CTRL>+<A> for Configuration Utility! >>> (Druk op <CTRL>+<A> voor configuratieprogramma!)

2. Als u een PERC van LSI Logic hebt (officieel bekend als American Megatrends Inc. [AMI]), wordt het volgende bericht weergegeven:

Dell PowerEdge Expandable RAID Controller
    Copyright (C) AMERICAN MEGATRENDS INC.
    Press <CTRL>+<M> to Run Configuration Utility (Druk op <CTRL>+<M> om het configuratieprogramma uit te voeren).

Hieronder volgt een lijst met de diverse PERC -controllers van beide fabrikanten:

Adaptec-controllers

• PERC 2 (PCI)
  • PERC 2/Si: PowerEdge 2400
  • PERC 3/Si: PowerEdge 2450
  • PERC 3/Di: PowerEdge 4400, PowerEdge 2500 en PowerEdge 2550

Opmerking:
De PERC 2 is een controllerkaart met een PCI-aansluiting; de andere drie controllers zijn geïntegreerd op de moederborden.

AMI/LSI-controllers

• PERC II
  • PERC 2/SC
  • PERC 2/DC
  • PERC 3/SC
  • PERC 3/DC
  • PERC 3/DC Lite
  • PERC 3/QC
  • PERC 4/SC
  • PERC 4/DC
  • PERC 4e/DC
  • PERC 5/E
  • PERC 5/i
  • PERC 6/E
  • PERC 6/i

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN68969

Laatste wijzigingsdatum: 06-04-2016 11:19