Het BIOS-wachtwoord op uw Dell desktopcomputer opnieuw instellen via de jumper

Het BIOS-wachtwoord op uw Dell desktopcomputer opnieuw instellen via de jumper

Samenvatting: Als u naar het BIOS-wachtwoord (Basic Input/Output System) wordt gevraagd bij het opstarten (voordat het besturingssysteem wordt geladen) of als de BIOS- of CMOS-instellingen zijn vergrendeld en u het wachtwoord niet weet of bent vergeten, kunt u uw computer niet gebruiken en de BIOS-instellingen niet wijzigen. Gebruik deze instructies om het BIOS-wachtwoord handmatig opnieuw in te stellen met behulp van de jumper.

Opmerking: Dit proces verwijdert niet het wachtwoord van het Windows-besturingssysteem en het verwijdert ook geen wachtwoorden op een draagbare Dell computer. Deze procedure is alleen om BIOS-wachtwoorden te wissen op Dell desktop- en minitower-systemen.

BIOS-wachtwoord opnieuw instellen op desktops.

Opmerking: Het BIOS is het programma dat de hardware activeert die nodig is om uw computer op te starten. De jumper is een metalen klemmetje in een kunststofbehuizing aan de binnenkant van uw computer.

Voordat u begint

Voer de beveiligingsstappen in de onderstaande volgorde uit.

Waarschuwing: Deze stappen dienen voor uw persoonlijke veiligheid en ter bescherming van de apparatuur.
  1. Zet de computer uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  2. Wacht 5 seconden.
  3. Koppel alle externe apparaten los.
  4. Verwijder alle stekkers van telefoon- en netwerkkabels uit de computer.
  5. Houd de aan/uit-knop gedurende 10 seconden ingedrukt terwijl uw computer is losgekoppeld om statische elektriciteit van het systeem af te voeren.
  6. Zorg dat uzelf geaard bent met een antistatisch polsbandje of raak een ongeverfd metalen oppervlak aan, zoals het metaal aan de achterkant van uw computer, voordat u iets aanraakt aan de binnenkant van de computer. Raak tijdens het werken zo nu en dan het ongeverfde metalen oppervlak op het chassis van de computer aan om eventuele statische elektriciteit te ontladen.

Het BIOS-wachtwoord herstellen via de jumper

Opmerking: Download op de Dell pagina Handleidingen de Installatiehandleiding of de Onderhoudshandleiding voor uw computer. In het gedeelte Onderdelen van de systeemkaart vindt u een illustratie van de jumpers op de systeemkaart.
  1. Zorg dat uw werkoppervlak vlak en schoon is om krassen op de behuizing van uw computer te voorkomen.
  2. Verwijder de kap van uw computer terwijl de computer is uitgeschakeld en van de voeding is losgekoppeld.
  3. De wachtwoordjumper op het moederbord herkent u aan de letters PWD, PSWD of PSWDCLR.
  4. Kies een optie:

Als de jumper is bevestigd op 2 metalen pinnen

1. Verwijder de jumper van de pinnen, plaats de computerkap terug, sluit het netsnoer en de monitor weer aan en schakel de computer in.
  2. Als het Windows-aanmeldingsscherm wordt weergegeven, schakel u de computer uit.
  3. Koppel het netsnoer en de monitor nogmaals los. Houd de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt om statische elektriciteit in het systeem te ontladen.
  4. Verwijder de computerkap.
  5. Plaats de jumper terug over de 2 pinnen. De wachtwoordfunctie wordt nu opnieuw ingeschakeld.
  6. Plaats de computerkap terug.
  7. Sluit het netsnoer en andere verbindingen weer aan en schakel de computer in.

Als er de jumper 3 pennen heeft (zie afbeelding 1. hieronder.)

Afbeelding 1. Algemene afbeelding van een moederbord met een wachtwoordjumper met 3 pinnen. Uw moederbord kan er anders uitzien. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw systeem voor specifieke instructies.

1. Onthoud welke twee pinnen zijn afgedekt en verwijder de jumper van deze pinnen.
  2. Plaats de jumper terug in een andere positie. Als u de jumper bij voorbeeld van pin 2 en pin 3 hebt verwijderd, moet u de jumper terugplaatsen over pin 1 en pin 2.
  3. Plaats de computerkap terug en sluit het netsnoer en de monitor weer aan.
  4. Zet de computer aan en wacht 5 seconden. Houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt tot de computer weer is uitgeschakeld.
  5. Koppel het netsnoer en de monitor opnieuw los. Houd de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt om statische elektriciteit in het systeem af te voeren.
  6. Plaats de jumper terug over de oorspronkelijke 2 pinnen.
  7. Plaats de computerkap terug.
  8. Sluit het netsnoer en andere verbindingen weer aan en schakel de computer in.

U kunt nu een nieuw systeem- en/of installatiewachtwoord toewijzen. Raadpleeg voor meer informatie over wachtwoorden de sectie Wachtwoorden in de Onderhoudshandleiding bij uw laptop.

Artikel-id: SLN104587

Laatste wijzigingsdatum: 02-09-2018 18:54