Problemen met geluid op uw Alienware systeem oplossen

In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe u problemen met het geluid op uw Alienware systeem kunt oplossen.

Ondersteunde systemen:

Alienware laptops Alienware desktopcomputers

Voer eerst een diagnose voor geluidskaarten uit

Aanbevolen probleemoplossing

Als het apparaat dat u zoekt niet voorkomt in de lijst, moet u het volgende doen:

1. Speel een muziekbestand of een video met audio af
  2. Controleer of het volume niet op Dempen is ingesteld

• Klik op het pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm
    • Klik op het pictogram om het geluid van de luidsprekers te dempen en te activeren

Gedempt Niet gedempt

Opmerking: Als er geluid wordt afgespeeld, moet u een groene balk zien stijgen en dalen zoals in bovenstaande afbeelding wordt weergegeven. Als het geluid is gedempt of de luidsprekers zijn losgekoppeld, is deze balk grijs.

3. De juiste afspeelapparatuur instellen

• Klik met de rechtermuisknop op het pictogram rechtsonder in uw scherm
    • Klik op Afspeelapparaten

Al uw afspeelapparaten zoals luidsprekers, digitale uitgangen of uw tv moeten hier worden weergegeven

• Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waarmee u audio wilt afspelen
    • Klik op Als standaardapparaat instellen
    • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram rechtsonder in uw scherm
    • Klik op Afspeelapparaten
    • Klik met de rechtermuisknop in het midden van het scherm
    • Klik op Uitgeschakelde apparaten weergeven en Niet-aangesloten apparaten weergeven
    • Klik met de rechtermuisknop op het afspeelapparaat dat u nodig hebt
    • Klik op Inschakelen

4. Controleer de configuratie van uw luidspreker/hoofdtelefoon

• Klik met de rechtermuisknop op het pictogram rechtsonder in uw scherm
    • Klik op Afspeelapparaten
    • Klik met de rechtermuisknop op uw luidsprekers
    • Klik op Luidsprekers configureren
    • Volg de installatiewizard

5. Verwijder de audiodriver via Programma's en onderdelen in het Configuratiescherm van Windows

De driver heet Realtek Audio, Sound Blaster Recon 3Di of Alienware Audio, afhankelijk van uw systeemmodel

6. Controleer of uw BIOS is bijgewerkt. Volg de tips in ons artikel Een BIOS-update uitvoeren op een Alienware computer
  7. Download en installeer de nieuwste audiodriver vanaf onze driverpagina
  8. Probeer de hoofdtelefoon of een andere set luidsprekers
  9. Controleer of de luidsprekers goed zijn aangesloten. Controleer de specificaties van uw systeem in ons artikel Topoplossingen voor uw Alienware systeem
  1. Controleer de configuratie van uw luidspreker/hoofdtelefoon

• Klik met de rechtermuisknop op het pictogram rechtsonder in uw scherm
    • Klik op Afspeelapparaten
    • Klik met de rechtermuisknop op uw luidsprekers
    • Klik op Luidsprekers configureren
    • Volg de installatiewizard

2. Controleer of uw BIOS is bijgewerkt. Volg de tips in ons artikel Een BIOS-update uitvoeren op een Alienware computer
  3. Download en installeer de nieuwste audiodriver vanaf onze driverpagina
  4. Probeer de hoofdtelefoon of een andere set luidsprekers
  5. Controleer of de luidsprekers goed zijn aangesloten. Controleer de specificaties van uw systeem in ons artikel Topoplossingen voor uw Alienware systeem

Voer eerst een diagnose voor microfoons uit

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram rechtsonder in uw scherm
  2. Klik op Opnameapparaten
  3. Klik met de rechtermuisknop op uw microfoon of hoofdtelefoon
  4. Klik op Als standaardapparaat instellen
  5. Klik met de rechtermuisknop op uw microfoon of hoofdtelefoon
  6. Klik op Eigenschappen
  7. Ga naar het tabblad Niveaus
  8. Pas de niveaus aan uw behoeften aan en klik vervolgens op OK als u klaar bent

Terug naar boven

Kunt u niet vinden wat u zoekt?
Bereik onze experts via:

Twitter AlienwareServices Facebook Alienware Arena

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN117556

Laatste wijzigingsdatum: 20-07-2018 12:48