Windows 10 opnieuw instellen of opnieuw installeren op een Dell computer

Windows 10 opnieuw instellen of opnieuw installeren op een Dell computer

Inhoudsopgave:

1. Een back-up maken van uw bestanden met Bestandsgeschiedenis
  2. Systeemherstel uitvoeren voor Windows 10
  3. Uw exemplaar van Windows 10 vernieuwen zonder verlies van uw data
  4. Windows 10 opnieuw instellen met de behulp van Eenvoudig herstellen
  5. Windows 10 opnieuw installeren naar de fabrieksimage van Dell met behulp van de Windows Recovery Environment (WinRE)
  6. Windows 10 opnieuw installeren naar de fabrieksimage van Dell met behulp van herstelmedia
  7. Windows 10-drivers op uw Dell computer installeren of bijwerken
  8. Aanvullende informatie en handige koppelingen

Dit artikel behandelt verschillende manieren waarop Windows 10 hersteld, teruggezet of opnieuw geïnstalleerd kan worden. Raadpleeg de volgende tabel en selecteer het scenario dat voor u het meest van toepassing is:

Probleem Zie gedeelte
Iets wat onlangs is geïnstalleerd, zorgt ervoor dat uw apparaat niet goed werkt Systeemherstel uitvoeren voor Windows 10
Uw apparaat werkt niet goed en u weet niet goed waardoor dit veroorzaakt wordt Uw exemplaar van Windows 10 vernieuwen zonder verlies van uw data
U wilt uw apparaat terugzetten met een schone versie van Microsoft Windows en Windows start normaal op Windows 10 opnieuw instellen met de behulp van Eenvoudig herstellen
U wilt uw apparaat terugzetten zoals u het van Dell ontving en Windows start normaal op Windows 10 opnieuw installeren naar de fabrieksimage van Dell met behulp van de Windows Recovery Environment (WinRE)
U wilt uw apparaat terugzetten zoals u het van Dell ontving maar Windows start niet op Windows 10 opnieuw installeren naar de fabrieksimage van Dell met behulp van herstelmedia

Een back-up maken van uw bestanden met Bestandsgeschiedenis

Voordat u uw besturingssysteem gaat vernieuwen of opnieuw gaat instellen naar de fabrieksinstellingen, is het ten zeerste aanbevolen een back-up van uw data te maken met Bestandsgeschiedenis.

Lees meer over Bestandsgeschiedenis op de pagina Back-ups maken van uw bestanden van Microsoft.

Systeemherstel uitvoeren voor Windows 10

Video - Systeemherstel uitvoeren voor Windows 10

Volg de stappen hieronder om systeemherstel uit te voeren:

1. Klik op Start Windows 10 startpictogram en typ Configuratiescherm.

2. Zoek in het Configuratiescherm naar Herstel.

3. Selecteer Herstel > Open Systeemherstel > Volgende.

4. Kies het herstelpunt van de app, driver of update die de problemen veroorzaakt en selecteer vervolgens Volgende > Voltooien.

Als u tijdens systeemherstel een foutmelding krijgt, raadpleeg dan het artikel "Systeemherstel is mislukt bij het terugzetten van de map vanaf de herstelpunt".

Uw exemplaar van Windows 10 vernieuwen zonder verlies van uw data

In Windows 10 kunnen al uw systeembestanden worden opnieuw worden ingesteld zonder gevolgen voor uw persoonlijke data. Tijdens het vernieuwen worden de volgende bewerkingen uitgevoerd:

• Windows 10 wordt opnieuw geïnstalleerd en uw persoonlijke bestanden blijven behouden.
  • Apps en drivers die u hebt geïnstalleerd, worden verwijderd.
  • Wijzigingen in instellingen worden ongedaan gemaakt.
  • Door de computerfabrikant geïnstalleerde apps worden verwijderd. (Als bij aanschaf Windows 10 op uw computer was geïnstalleerd, worden apps van de computerfabrikant opnieuw geïnstalleerd.)

Ga als volgt te werk om uw systeembestanden te vernieuwen:

1. Klik op Start Windows 10 startpictogramen typ "reset".

2. Selecteer Deze pc opnieuw instellen (systeeminstelling).

3. Selecteer Aan de slag bij Deze pc opnieuw instellen.

4. Selecteer de optie Mijn bestanden behouden.

5. Noteer eventuele apps of drivers die opnieuw moeten worden geïnstalleerd na het voltooien van de reset.

6. Volg de aanwijzingen op het scherm om het resetproces uit te voeren. Dit kan enige tijd duren en uw computer wordt opnieuw opgestart.

Uw Dell computer opnieuw instellen met behulp van Eenvoudig herstellen van Windows

Video - Uw computer opnieuw instellen in Windows 10

Ga als volgt te werk als u een schone versie van Windows 10 op uw computer wilt herstellen en daarbij al uw bestanden wilt verwijderen:

Tijdens dit proces wordt niet de fabrieksimage van Dell hersteld, maar wordt het Windows 10 besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd en worden al uw persoonlijke bestanden, door u geïnstalleerde apps en drivers, alle wijzigingen die u hebt aangebracht in instellingen en alle door Dell geïnstalleerde apps verwijderd. Zorg ervoor dat u een back-up van uw bestanden maakt, voordat u deze taak uitvoert.

Sommige Dell tablets zijn zo geconfigureerd dat door Dell in de fabriek geïnstalleerde software tijdens dit proces wordt toegevoegd.

1. Klik op Start Windows 10 startpictogramen typ "reset".

2. Selecteer Deze pc opnieuw instellen (systeeminstelling).

3. Selecteer Aan de slag bij Deze pc opnieuw instellen.

4. Selecteer de optie Alles verwijderen.

5. Als u deze computer houdt, selecteert u Alleen bestanden verwijderen. Als u de computer wegdoet, selecteert u Bestanden verwijderen en het station opschonen.

6. Volg de aanwijzingen op het scherm om het opnieuw instellen te voltooien. Dit kan enige tijd duren en uw computer wordt opnieuw opgestart.

Windows 10 opnieuw installeren naar de fabrieksimage van Dell met behulp van de Windows Recovery Environment (WinRE)

Ga als volgt te werk als u de Dell factory image op uw computer wilt herstellen zoals de computer oorspronkelijk is afgeleverd, inclusief door Dell in de fabriek geïnstalleerde apps en software:

Deze stap is niet van toepassing op apparaten met minder dan 2 GB geheugen en/of minder dan 32 GB aan storage.

Tijdens dit proces wordt de harde schijf geformatteerd en worden alle data verwijderd. Zorg ervoor dat u een back-up van uw bestanden maakt, voordat u deze taak uitvoert.
  1. Klik op Start Windows 10 startpictogramen typ "reset".

2. Selecteer Deze pc opnieuw instellen (systeeminstelling).

3. Selecteer Nu opnieuw opstarten bij Geavanceerde opstartopties.

4. Selecteer in het scherm Kies een optie Probleem oplossen.

5. Selecteer Dell Factory Image Restore (Dell factory image herstellen).

6. Volg de aanwijzingen op het scherm om het opnieuw instellen te voltooien. Dit kan enige tijd duren en uw computer wordt opnieuw opgestart.

Van buiten Windows

Na de derde poging om op te starten zal de computer automatisch naar de Windows Herstelomgeving (WinRE) gaan. Volg deze stappen om uw besturingssysteem te herstellen.

1. Selecteer in het scherm Kies een optie Probleem oplossen.

2. Selecteer Factory Image Restore in het scherm Probleemoplossing.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om het opnieuw instellen te voltooien. Dit kan enige tijd duren en uw computer wordt opnieuw opgestart.

Windows 10 opnieuw installeren naar de fabrieksimage van Dell met behulp van herstelmedia

De Dell OS Recovery Tool gebruiken - (2:35) alleen Engels

Video - Hoe installeer ik Windows 10 (met behulp van een USB-stick)

Klanten die hun Windows 7- of Windows 8.1-apparaat hebben geüpgraded naar Windows 10, moeten het besturingssysteem dat met hun computer is geleverd opnieuw installeren en dan weer naar Windows 10 upgraden.
Als u media nodig hebt voor reparatie of herstel van uw besturingssysteem naar de oorspronkelijke fabrieksimage, bezoekt u de pagina Media-back-up voor meer informatie over het maken van herstelschijven vanaf uw Dell computer of het online downloaden van een image.
Deze stap is niet van toepassing op apparaten met minder dan 2 GB geheugen en/of minder dan 32 GB aan storage.

Tijdens dit proces wordt de harde schijf geformatteerd en worden alle data verwijderd. Zorg ervoor dat u een back-up van uw bestanden maakt, voordat u deze taak uitvoert.
  1. Plaats het herstelmedium in een USB-poort of een dvd-station, afhankelijk van het medium dat u hebt gebruikt bij het aanmaken van het herstelmedium.

2. Schakel de computer uit.

3. Zet de computer aan en druk als het scherm met het Dell logo verschijnt, meerdere keren op de toets F12 tot Preparing one time boot menu (Eenmalig opstartmenu voorbereiden) in de rechterbovenhoek van het scherm wordt weergegeven.

4. Selecteer in het opstartmenu het apparaat bij UEFI-BOOT dat overeenkomt met uw type medium (USB of DVD).

5. Selecteer uw toetsenbordtaal.

6. Selecteer in het scherm Kies een optie Probleem oplossen.

7. Selecteer Herstellen vanaf een station.

8. Volg de aanwijzingen op het scherm om het opnieuw instellen te voltooien. Dit kan enige tijd duren en uw computer wordt opnieuw opgestart.

Windows 10-drivers op uw Dell computer installeren of bijwerken

Dell brengt updates voor drivers, applicaties en firmware uit ten behoeve van nieuwe hardware en software. Meer informatie over het installeren en bijwerken van drivers in de juiste volgorde vindt u op de pagina Veelgestelde vragen over Drivers en downloads.

Aanvullende informatie en handige koppelingen

Hieronder staan wat meer koppelingen die handig kunnen zijn voor klanten die hun besturingssysteem opnieuw willen installeren:

Artikel-id: SLN297920

Laatste wijzigingsdatum: 04-10-2019 13:47