Dell PowerEdge: Konfigurere iDRAC og alternativer for systemadministrasjon på servere

Dell PowerEdge: Konfigurere iDRAC og alternativer for systemadministrasjon på servere

Denne artikkelen forklarer de forskjellige alternativene for å administrere Dell PowerEdge-servere.
Installeringsveiledninger og avansert konfigurering er oppgitt i de interaktive brukerveiledningene.

Den grunnleggende administreringen utføres av iDRAC, et kontrollkort som er innebygd i hovedkortet. Avanserte administreringsalternativer finnes på et operativsystemnivå med OpenManage-pakken. Denne pakken er en samling av programvarer som hjelper deg med å oppdage, overvåke, administrere og distribuere Dell-servere.

Merk: Denne artikkelen forklarer hvordan du om nødvendig identifiserer hvilken Dell PowerEdge-generasjon du har.

Oversikt over administrasjonssystemet

Denne tabellen beskriver de tre administrasjonsnivåene. Du ser mer informasjon ved å klikke på en av menyene.

Navn Type Grensesnitt Støttede operativsystemer
iDRAC Fysisk installert.
Administrer lokal enhet.
Tilgang kan fås eksternt.
HTTP Uavhengig av operativsystem.
OpenManage Server Administrator
(OMSA)

Programvareinstallering.
Administrer én server
Tilgang kan fås eksternt.
HTTP Windows.
Linux.
VMware.
OpenManage Essentials
(OME)

Programvareinstallering.
Konsoll for å administrere infrastrukturen.
Tilgang kan fås eksternt.
HTTP Installering under Windows.
Alle Dell-enheter støttes.

Dell Remote Access Controller (iDRAC)

iDRAC er en maskinvareenhet som befinner seg på serverhovedkortet, og gjør det mulig for systemadministratorer å oppdatere og administrere Dell-systemer, selv når serveren er slått av.

iDRAC har også et webgrensesnitt og et kommandolinjegrensesnitt som lar administratorer utføre eksterne administreringsoppgaver. Nesten alle gjeldende Dell-servere har iDRAC-alternativet.

Merk: iDRAC-funksjonene er avhengig av lisensnivået. Du finner mer informasjon om lisensiering i denne artikkelen.

Merk: En fordel med iDRAC er at den er i stand til å starte en ekstern konsolløkt (lik Eksternt skrivebord, men fungerer også når operativsystemet ikke er startet opp), starte på nytt eksternt eller skru systemet på/av og tilordne en virtuell diskstasjon til en ekstern fildeling eller operativsystemimplementering.

Den virtuelle konsollen er veldig kraftig for all drift av støttevedlikehold. Bruk av de virtuelle mediene forklares i denne artikkelen.

Dell Lifecycle Controller, som er en komponent av iDRAC, er enda et nyttig verktøy som gjør det mulig med avansert funksjonalitet rundt oppdatering, sikkerhetskopiering og gjenoppretting av fastvareoppdateringer på Dell-serveren din, via et grafisk brukergrensesnitt eller et kommandolinjegrensesnitt.
Lifecycle Controller er verktøyet man bruker til å implementere operativsystemet. Du finner mer informasjon om implementering av operativsystemi denne artikkelen.

Hvordan man setter opp og konfigurerer iDRAC er tilgjengeligi denne artikkelen.
Interaktive håndbøker for iDRAC er tilgjengelig på eSupport-nettstedet.

Merk: For iDRAC 8 og tidligere versjoner er standardpåloggingen brukeren root og passordet calvin. For nyere iDRAC-versjoner kan du lese denneartikkelen

idrac8 dell

OpenManage Server Administrator (OMSA)

OpenManage Server Administrator (OMSA) gir en omfattende, én-til-én--løsning for systemadministrering på følgende to måter:
  • fra et integrert, nettleserbasert grafisk brukergrensesnitt (GUI)
  • gjennom et kommandolinjegrensesnitt (CLI) via operativsystemet.

Server Administrator er utformet for systemadministratorene, slik at de kan fokusere på administrering av systemer lokalt og eksternt på et nettverk.
Gå tilnedlastingssiden for OMSA for å få den nyeste versjonen. OMSA er tilgjengelig i to filtyper:

• Administrert node: agenter og nettkomponenter er installert. (Windows, Linux)
  • VIB: OMSA-agenter uten nettkomponenter (VMware).

Når OMSA er installert uten nettkomponenter, må du få tilgang til denne OMSA-en fra en annen enhet der nettkomponenter er installert.
Du finner brukerhåndbøker tilgjengelig på Internett hvis du vil ha mer informasjon om installasjonsprosessen.

Hvis du vil ha tilgang til grensesnittet når OMSA er installert, skriver du inn følgende URL-adresse i en nettleser:

https://ServerIP:1311/

Merk: Hvis du har problemer med å koble til, kan du bruke https://localhost:1311/ lokalt. Dette fjerner de fleste brannmurproblemene.

Det åpner en innloggingsside som ber deg om å angi brukernavnet og passordet.

Merk: Bruk administratorlegitimasjonen for operativsystemet.

OpenManage Server Administrator er nå installert og klar til bruk. Brukerhåndbøker er tilgjengelige på Internett.

OMSA-grensesnitt

Tekniske ressurser for OpenManage Server Administrator er tilgjengelige på Management TechCenter, for eksempel skript for OpenManage

OpenManage Essentials

OpenManage Essentials er et behandlingsprogram for maskinvare som tilbyr en fullstendig oversikt over Dell-systemer, -enheter og -komponenter i bedriftens nettverk.

Med OpenManage Essentials, et én-til-mange-behandlingsprogram for Dell-systemer og andre enheter, kan du
  • oppdage og kontrollere beholdningen til systemet
  • overvåke tilstanden til systemet
  • vise og administrere systemvarsler
  • utføre systemoppdateringer og eksterne oppgaver
  • vise maskinvarebeholdningen og overholdelsesrapporter

Interaktiv brukerhåndbok ertilgjengelig på Internett

Last ned OME

Tekniske ressurser for OpenManage Server Administrator er tilgjengelig på OME TechCenter, for eksempel hurtiginnføring i OME:

• Portal – hovedinstrumentbord for alt som foregår i datasenteret ditt.
  • Device Tree – en analyse av hver enhet, tilstanden til enheten og maskinvarebeholdningen
  • Alert Console – ett sted for alle SNMP-varsler, med mulighet til å sende apper via e-post, ignorere dem eller starte dem.
  • Overholdelsesrapporter for oppdateringer/drivere– instrumentbordet som oppdaterer deg med utdaterte drivere og fastfarer
  • Software Update – oppdater serverne dine raskt og enkelt til det anbefalte nivået, eller velg ditt eget nivå.
  • Tasks – én-til-mange-oppgaver for strømkontroll, implementering av OMSA og dine egne kommandolinjeoppgaver eller -skript.
  • Reports – forhåndsdefinerte rapporter som viser alle maskinvarebeholdningene fra systemene dine.  Også inkludert servicerapportering.

OME-forhåndsvisning