Batteriproblemer på bærbar Alienware-datamaskin

Alienware Arena Beskrivelse   Denne artikkelen gir deg viktig informasjon om hvordan du kan forbedre batteriets levetid, samt viser deg hvordan du kjører tester for å finne ut tilstanden til batteriet

Støttede systemer:

Alle bærbare Alienware-datamaskiner

Innholdsfortegnelse

1. Feilmelding: «Plugget inn, lader ikke»
  2. Batteriet holder seg ikke oppladet
  3. Hvordan kan du forlenge batterilevetiden?
  4. Hvordan får jeg tak i et nytt batteri?

1. Feilmelding: «Plugget inn, lader ikke»

Før du kjører feilsøking, er det viktig å være klar over at denne feilen trolig vil skje på batterier som er over ett år gamle og også når kunden lar batteriet være plugget i mesteparten av tiden

1. Kontroller at skrivebordsmodus er deaktivert

Skrivebordsmodus er kun tilgjengelig når OSD-driveren er installert, på Dell-systemer er denne en del av Quickset-programmet

Når du vil deaktivere den må du gjøre følgende:

• Høyreklikk ikonet i systemstatusfeltet
    • Klikk på Desktop mode battery charge (Batterinivå for skrivebordmodus)

• Klikk på Disable (Deaktiver)
    • Klikk på Apply (Bruk)
    • Klikk på OK.

2. Kjøre en ePSA test ved å velge on the battery only (kun på batteriet)

• Start systemet på nytt.
    • Start ved å trykke på F12-tasten mens systemet slås på
    • Velg Diagnostics (Diagnostikk) fra menyen og trykk på Enter
    • Diagnostikken kjører automatisk
  3. Du kan også kjøre On-line Diagnostic (Nettbasert diagnostikk) ved å klikke her

4. Gå til BIOS-en og bekreft at strømadapteren har blitt riktig gjenkjent på fanen Main (Hovedside)

5. Hvis strømadapteren ikke har blitt riktig gjenkjent, koble den fra og koble den til igjen mens du er i BIOS-en

6. Kontroller batteriets generelle tilstand på fanen Advanced (Avansert) i BIOS-en (alle turtall på 13, 14, 15, 17 og 18)

7. Oppdater BIOS-en til den nyeste tilgjengelig på https://www.dell.com/support/drivers

8. Koble strømadapteren fra systemet

9. Koble strømkablene fra strømadapteren og fra stikkontakten

10. Fjern eller koble batteriet fra systemet

11. Trykk på og hold nede strømknappen i 30 sekunder.

12. Koble til batteriet igjen

13. Koble strømadapteren til stikkontakten og systemet

14. Hvis problemene vedvarer, be kunden om å kjøre systemet ved bruk av batteriet slik at batteriet går tomt, og deretter lade det i 4 timer mens systemet er slått av

Tilbake til toppen

2. Batteriet holder seg ikke oppladet

Det første trinnet i tilfelle systembatteriet tappes raskt for strøm, er å kjøre en batteridiagnose

Klikk her for å kjøre et nettbasert diagnoseprogram

Testen vil gi deg beskjed om batteriet må skiftes ut eller ikke

Hvis du har en Alienware 13 R1/R2, Alienware 15 R1/R2, eller en Alienware 17 R2/R3, se artikkelen: Deaktivere hurtiglading på Alienware-systemer og forbedre batteriets levetid

Tilbake til toppen

3. Hvordan kan du forlenge batterilevetiden?

Batterier krever regelmessig bruk for å opprettholde gode ladenivåer. Hvis du vil holde batteriet i god form, følg disse anbefalingene:

• Ikke la systemet ditt være plugget inn i lange perioder
  • Tøm systembatteriet helt, og lad deretter når det er tomt, minst én gang i måneden

Tilbake til toppen

4. Hvordan får jeg tak i et nytt batteri?

Alienware-systembatterier har en 1 års begrenset garanti. Vær oppmerksom på at hvis systemet ditt har mer enn ett års garanti, vil garantien for batteriet kun være gyldig for det første året

Du kan kontrollere systemgarantien din på nettet, på dell.com/support

Hvis de ovennevnte testene indikerer feil, kan du ta kontakt med tekniske støtte for ytterligere assistanse

Tilbake til toppen

Twitter   AlienwareServices   Facebook   Alienware Arena   Alienware Arena

Artikkel-ID: SLN179139

Dato sist endret: 02/09/2018 06:55 PM