Forvrengt lyd fra høyttalere på en bærbar PC ved bruk av VLC Media Player

Forvrengt lyd fra høyttalere på en bærbar PC ved bruk av VLC Media Player

Artikkelsammendrag: Denne artikkelen inneholder informasjon om noen av trinnene for å løse lydproblemer ved bruk av VLC Media Player (India, Vietnam) og mediespillerne BaoFeng, Xunlei, SheShou og Baidu (Kina).

Problem med økt volum ved bruk av VLC Media Player

Ved bruk av VLC Media Player kan volumet økes til maksimal effekt. Dette fører med tiden til at høyttalerlyden forvrenges.

Ved kontinuerlig lyd-/videoavspilling med VLC Media Player med et volum over 100 % over tid forvrenges lyden, selv om volumet holdes på et lavere nivå senere. Denne forvrengningen er permanent.

Hvorfor skjer dette?

Noen lydapplikasjoner, for eksempel VLC Media Player, tillater stor utgangseffekt gjennom høyttaleren, fra omtrent 200 til 400 % av den opprinnelige lydstyrken. I slike tilfeller kan overdreven bruk skade høyttaleren.

Hva er løsningen?

Lyd-/høyttalerproblemer – alle bærbare PC-er av typen Dell Inspiron og Dell Vostro

Hvis du bruker VLC eller annen forsterkningsprogramvare, må du sørge for følgende:

• Oppdater enhetsdriverne fra Dells nettsted for drivere og nedlastinger. Hvis du installerer Microsoft Windows fra Ubuntu, brukes bare de innebygde enhetsdriverne.
  • Oppdater system-BIOS-en til den nyeste tilgjengelige versjonen. Last ned og installer den nyeste BIOS-en for Dell-datamaskinen din. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Hva er BIOS, og hvordan kontrollere og oppdatere systemoppsettet eller BIOS på Dell-systemet.
  • Kontroller at lydstyrken fra mediespillere som VLC Media Player ikke overstiger 100 %, og at den interne lyden ikke er høyere enn 95 %.
  • Bruk lydfiler med en bithastighet på 320 kbps for optimal kvalitet og deaktiver all lydforsterkning.
  • Kontroller at riktige lydkortdrivere er installert på Dell-datamaskinen din. Hvis du vil ha mer informasjon om datamaskiner med Microsoft Windows installert, kan du se artikkelen Hvordan laste ned og installere en driver i Dells kunnskapsbase.
Merk: Hvis du installerer de nyeste lydkortdriverne, sikrer du at system-BIOS-en på datamaskinen kan styre den maksimale lydstyrken som sendes til høyttalerne. Dette kan bidra til å unngå skade på høyttalerne som følge av høy forsterkning av lyden fra noen applikasjoner.

Artikkel-ID: SLN186332

Dato sist endret: 16/08/2018 02:48 PM