Slik starter du og redigerer innstillingene i System Setup (Systemoppsett) (BIOS) ?

Dette dokumentet har instruksjoner for å starte og redigere innstillingene i System Setup (Systemoppsett) (BIOS).

Starte System Setup (Systemoppsett) (BIOS)

1. Slå på datamaskinen (eller start den på nytt).
2. Når DELL-logoen med F2-ledeteksten vises, trykker du F2-tasten.
F2-ledeteksten viser at tastaturet er klart til bruk. Denne ledeteksten kan vises veldig raskt. Hvis du trykker på F2 før ledeteksten vises, går tastetrykket tapt. Hvis du venter for lenge og du ser operativsystemlogoen, venter du helt til du ser skrivebordet i Microsoft Windows. Deretter slår du av datamaskinen og prøver på nytt

Ulike metoder for å tilbakestille innstillingene for System Setup (Systemoppsett) (BIOS)

• Tilbakestille BIOS til standardinnstillingene
• Starte opp fra Windows Media
• Opprette RAID-volumer
• Aktivere ISRT
• Angi UEFI-konfigurasjon

Tilbakestille BIOS til standardinnstillingene

Hvis datamaskinen er konfigurert for å starte fra en media- eller USB-nøkkel, kan den kanskje ikke starte opp med Windows. Tilbakestilling av BIOS til fabrikkinnstillingene kan løse dette problemet:
1.Gå inn i systemoppsettet.
2.Ved bruk av piltastene navigerer du til avslutningsfanen.
3.Velg alternativet for å laste standardinnstillinger, og trykk på Enter.
4.Trykk på Y for å bekrefte.
5.Velg alternativet for å lagre endringene og avslutte.
6.Trykk på Y for å bekrefte.

Starte opp fra Windows Media

Når du reparerer eller installerer operativsystemet på nytt, må du kanskje starte opp fra Windows-installasjonsmediet.
Datamaskinen din kan enten ha eller ikke ha en optisk stasjon. Bruk en ekstern optisk stasjon for fremgangsmåtene som involverer medier.
  1. Sett inn Windows-installasjonsmediet i den optiske stasjonen.
  2. Åpne System Setup.
  3. Bruk piltastene for å gå til oppstartsmenyen, og trykk på Enter.
  4. Bruk piltastene til å utheve første oppstart, og trykk på Enter.
  5. Bruk tastene + eller - for å endre verdien av den første oppstartsenheten til CD/DVD.
    Prosessen med å endre oppstartsrekkefølgen i BIOS avhenger av hva slags hovedkort- og BIOS-versjon som er installert på datamaskinen.
  6. Trykk på Esc for å gå ut av BIOS
    Dette er språket som skal brukes for Dell Direct USB-nøkkelen, og det kan være det samme som operativsystemet. Velg tilsvarende.
  7. Velg alternativet for å lagre endringene og avslutte.

Hvis alternativene i trinnene 4 og 5 ovenfor ikke er tilgjengelige, starter du opp fra mediet ved å bruke et av alternativene nedenfor:

1. Uthev første oppstartsenhet og trykk på Enter. Velg CD/DVD og trykk på Enter.
2. Se hjelpeskjermbildet på BIOS for den viktigste funksjonen som skal brukes for å endre oppstartsrekkefølgen.

Opprette RAID-volumer

Hvis datamaskinen bruker Redundant Array of Independent Disks (RAID), må du sørge for å opprette et RAID-volum etter at du har installert operativsystemet på nytt.
Hvis SATA-modus er konfigurert til AHCI, IRRT, RAID On (RAID på) eller RAID-modus, må IMSM/IRST-skriverdriveren installeres etter å ha installert operativsystemet på nytt.
  1. Åpne System Setup.
  2. Bruk piltastene for å gå til det avanserte menyvalget, og trykk på Enter.
  3. Bruk piltastene til å utheve SATA Operation (SATA-operasjon), og trykk på Enter.
  4. Velg RAID og trykk på Enter.
    Prosessen for aktivering av RAID i BIOS avhenger av hva slags hovedkort og BIOS-versjon som er installert på datamaskinen.

a. Velg den Avanserte menyen og velg deretter OptionRom-skjermbildet. Velg skjerm.

b. Velg menyen for systemkonfigurasjon og velg deretter SATA Operation (Sata-operasjon). Velg alternativet RAID eller RAID on (Raid på).

5. Trykk på Esc for å gå ut av BIOS.
  6. Velg alternativet for å lagre endringene og avslutte. Datamaskinen starter på nytt og Intel Rapid Storage Technology (IRST)-skjermbildet vises.
    IRST er en kodemodul bygd inn i systemets BIOS som gir oppstartsstøtte for RAID-volumer.
  7. Trykk på Crtl og I for å gå inn i konfigureringsverktøyet.
  8. Bruk piltastene for å utheve Create RAID Volume (opprette RAID-volum).
  9. Du kan bruke standardinnstillingen for RAID-volumet eller du kan endre navnet, RAID-nivå, disker, strip-størrelse og kapasitet basert på hva du ønsker.
    Du kan angi RAID-nivået til RAID0 (Stripe) eller RAID1 (Speil). Hvis du har to harddisker og én mSATA, kan du angi RAID 0 på én av disse enhetene.
  10. Bruk piltastene til å utheve Create volum (Opprett volum).
  11. Når du blir bedt om å opprette den nye lyden, trykker du på y for å fortsette.
  12. Velg Exit (Avslutt), og trykk på ENTER.
  13. Trykk på y for å avslutte, så starter datamaskinen på nytt.
  14. Kontroller at IRST er installert.

Aktivere ISRT

Intel Smart Response Technology-brukergrensesnittet (ISRT) er tilgjengelig i Windows og brukes til å konfigurere og administrere cache-volumer.
1. Logg på Windows.
2. I systemstatusfeltet dobbeltklikker du på ISRT-ikonet for å starte applikasjonen.
3. Klikk på Accelerate (Akselerere).
4. Klikk på Enable Acceleration (Aktiver akselerering). Aktiver akselerering-skjermbildet vises.
5. Under Select the size allocation for the cache memory (Velg størrelsetildeling for cache-minnet) klikker du på den spesifikke størrelsen som er angitt. For eksempel 18,6 GB og så videre.
6. Under Select the disk or volume to accelerate section (Velg disken eller volumet for å akselerere delen) velger du Disk på port 0.
7. Under Select the acceleration mode section (Velg akselereringsmodusdelen) velger du Enhanced mode (forbedret modus).
8. Klikk på OK.

Angi UEFI-konfigurasjon

Hvis oppstartsmodus i BIOS er deaktivert, fungerer kanskje ikke enkelte drivere. Aktivering av Extensible Firmware Interface-oppstartsmodus (UEFI) aktiverer UEFI-drivere.
  1. Åpne System Setup.
  2. Bruk piltastene til å utheve menyalternativet Boot (Oppstart), og trykk på Enter.
  3. Bruk piltastene til å utheve Boot Mode (Oppstartsmodus) eller Boot List Option (Alternativ for oppstartsliste), og trykk på Enter.
  4. Velg UEFI og trykk på Enter.
    Oppstartsmodus gir deg muligheten til å velge Legacy- eller UEFI-modus. Hvis oppstartsmodusen Legacy er valgt, aktiveres oppstarten fra enheter som støtter eldre BIOS. Hvis oppstartsmodus UEFI er valgt, aktiverer du UEFI-drivere. Endring av oppstartsmodus krever at oppstartslagringsenheten er partisjonert for å matche oppstartsmoduskompatibiliteten. Endring av oppstartsmodus kan føre til en inkompatibel oppstartslagringsenhet, som kan forhindre at datamaskinen starter opp. Gjenoppretting av oppstartsmodusen kan løse en inkompatibel oppstartslagringsenhetsfeil og gjenopprette operativsystemet.
  5. Bruk piltastene for å utheve Secure Boot Control (Sikker oppstart) eller Security Boot (Sikkerhetsoppstart), og trykk på Enter.
  6. Velg Enable (Aktiver), og trykk på Enter.
  7. Bruk piltastene til å utheve 1. oppstart, og trykk på Enter.
  8. Velg UEFI : Windows Boot Manager, og trykk på Enter.
  9. Trykk på Esc for å gå ut av BIOS.
  10. Velg alternativet for å lagre endringene og avslutte.

Artikkel-ID: SLN288100

Dato sist endret: 30/04/2018 06:47 PM