Hopp til hovedinnhold
  • Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Optimalisere og vedlikeholde en Windows 7-datamaskin

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Symptomer

Artikkelsammendrag: Denne artikkelen beskriver hvordan du optimaliserer ytelsen i Windows 7, utfører rutinemessig vedlikehold og unngår programkonflikter.

Denne artikkelen gjelder for Microsoft Windows 7.
Klikk nedenfor for å endre operativsystem.

Innholdsfortegnelse:

1. Optimalisere og vedlikeholde Windows 7 automatisk
  2. Grunnleggende vedlikehold av operativsystemet Windows 7
  3. Vedlikehold av Internet Explorer 8
  4. Sørge for at Windows 7-datamaskinen er sikker
  5. Bruke flere antivirusprogrammer i Windows 7

Problem 1: Optimalisere og vedlikeholde Windows 7 automatisk

Microsoft har laget to innebygde, automatiske feilsøkingsverktøy som skal optimalisere og vedlikeholde ytelsen i Windows 7.
Anbefalt av Dell: Hvis du vil prøve å løse dette problemet automatisk, kan du klikke på koblingen Reparer nedenfor. Deretter klikker du på Kjør i dialogboksen Nedlasting av filer og følger trinnene i veiviseren.

Eller følg trinnene nedenfor for å kjøre feilsøkingsprogrammene som er innebygd i datamaskinen:

1. Åpne feilsøking for ytelse ved å klikke på Start-knappen og deretter Kontrollpanel.

• Skriv inn feilsøking i søkeboksen, og klikk deretter på Feilsøking.

• Klikk på Vis alle, og klikk deretter på avmerkingsboksen for å vise feilsøkingsverktøy på Internett.
De to feilsøkingsverktøyene er Ytelse og Systemvedlikehold.
Du kan også se følgende artikkel i Microsofts kunnskapsbase:
Ways to improve your computer's performance (Metoder for å forbedre datamaskinens ytelse)

Problem 2: Grunnleggende vedlikehold av Windows 7

Det finnes noen få oppgaver som bør utføres regelmessig på en datamaskin for at den skal kjøre mest mulig problemfritt.

1. Kjør Windows Update – sørg for at alle viktige operativsystemoppdateringer er installert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Microsofts kunnskapsbase: Oppdatere datamaskinen.

• Defragmenter harddisken. Noen ganger spres filene på harddisken over flere sektorer. Det kalles fragmentering. Når du defragmenterer harddisken, samles disse filene i én sektor, noe som fører til at operativsystemet kan åpne filene raskere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Microsofts kunnskapsbase:
    Improve performance by defragmenting your hard disk (Forbedre ytelsen ved å defragmentere harddisken)
  • Oppdater driverne på datamaskinen. Gamle drivere kan føre til at visse programmer ikke kjøres som de skal, eller de kan inneholde feil som er reparert i senere versjoner. Du bør se etter driveroppdateringer minst to ganger i året. Klikk på knappen nedenfor for å gå til Dells webområde for drivere og nedlastinger og oppdatere driverne dine!

Problem 3: Vedlikeholde Internet Explorer

Internet Explorer lagrer historikk, informasjonskapsler for webområder, passord og favorittene dine. Hvis det oppstår problemer med Internet Explorer, kan du bruke feilsøking for ytelse i Internet Explorer i Windows 7 til å rydde opp i webleseren, slik at du får størst mulig utbytte av den.

Problem 4: Sørge for at Windows 7-datamaskinen er sikker

I tillegg til regelmessig vedlikehold bør du forsikre deg om at det er installert programvare for Internett-sikkerhet på datamaskinen, og at den oppdateres jevnlig.
Hovedartikkel: Beskytt datamaskinen, eller fjern skadelig programvare i Microsoft Windows
Du kan laste ned en rekke sikkerhetsprodukter for hjemmebruk på
Dell Download Store Home Security Center (Dells nettbutikk for nedlasting av sikkerhetsprodukter til hjemmebruk).
Du kan også kjøpe utsalgsversjoner av sikkerhetsprogramvare på
Dell Antivirus and Security Store (Dells nettbutikk for antivirus- og sikkerhetsprogramvare)

Problem 5: Bruke flere antivirusprogrammer i Windows 7

Bruk av flere antivirusprogrammer kan føre til at systemet låses. Antivirusprogrammer leveres forhåndsinstallert på de fleste Dell-datamaskiner. Derfor hender det at kunder installerer andre antivirusprogrammer uten at de er klar over at det allerede er installert et slikt program. Hvis du bestemmer deg for å installere alternativ antivirusprogramvare, er det viktig at du først avinstallerer alle andre antivirusprogrammer som kjører på datamaskinen.

Velg bare ett antivirusprogram, og installer det på nytt. Det anbefales ikke å ha mer enn ett antivirusprogram installert på datamaskinen.

Artikkelegenskaper

Dato for siste publisering

21 feb. 2021

Versjon

Artikkeltype