Skjermdrivere i Windows 10 er vanligvis ikke nødvendig.

Denne artikkelen gir informasjon om «Skjermdrivere i Windows 10».

Skjermdrivere.

I tidligere versjoner av Windows, hadde enkelte Dell-skjermer en spesifikk driver for displayet i tillegg til grafikkort (skjermkort)-driveren.

I de fleste tilfeller er problemer med lav oppløsning et resultatet av grafikkortdriver-problemer, ikke skjermdrivere. Hvis Dell ikke har en grafikkortdriver for Windows 10 oppført for systemet ditt, så har ikke grafikkortleverandøren (NVidia, Intel, AMD osv.) levert en driver for Windows 10 eller Dell har fastslått at system/grafikkortet er inkompatible og valgt å ikke tilby Windows 10-støtte på grunn av dette inkompatibilitetsproblemet.

Disse driverne tillater utvidede muligheter/kalibrering av skjermen.

I Windows 7 og Windows 8, når du høyreklikker på skrivebordet og velger skjermoppløsning, vil du se dialogboksen nedenfor som fremhever modellnavnene til skjermene. I Windows 10, når du høyreklikker på skrivebordet, kan du ikke lenger få tilgang til dette slik du kunne på Windows 7 og Windows 8. (Se figur 1.)

Skjermegenskaper
Figur 1 - Skjerminnstillinger

Du må følge de nye trinnene nedenfor for å få tilgang til siden om skjermegenskaper.

1. Klikk på Start-knappen, og klikk/trykk deretter på Kontrollpanel.
  2. Klikk/trykk på Juster skjermoppløsning under Utseende og personalisering.
  3. Modellnavnet er oppført under «Skjerm»

I Windows 7, 8 og 10 vil du bare se referanse til «Generisk PnP-skjerm» under skjermkategorien og under enhetsbehandling med mindre du laster inn skjerm/skjermdrivere

Skjermdrivere er ikke nødvendig i Windows 10.

I motsetning til grafikkortdriveren, som vanligvis krever en spesifikk driver for full funksjonalitet, er i de fleste tilfeller en dedikert skjermdriver ikke nødvendig.

For Dell plug and play-skjermer, er en dedikert Windows 10-driver for skjermen som er koblet til systemet ikke nødvendig. Windows 10-operativsystemet vil automatisk lese skjermens Extended display identification data (EDID). Hvis applikasjonvaren for skjermkalibrering eller annen programvare trenger en bestemt skjerm-INF-fil, kan du installere skjerm-Windows 8/8.1-driveren i Windows 10.

Viser Windows 10-enhetsbehandling at skjermen er koplet til ved å vise den som «Generisk PNP-skjerm»? (Ja/Nei)
Tillater datamaskinen og skjermen skjermens native/prime oppløsning? (Ja/Nei)
Hvis det er en berøringsmonitor, fungerer berøringsfunksjon? (Ja/Nei)

Hvis svaret er ja på det ovenfor, så har datamaskinen lest skjerm-EDID-en riktig, og en dedikert Windows 10-driver er ikke nødvendig for normal drift.

Følgende skjermer har WHQL-sertifisert skjermdrivere for Windows 10 tilgjengelig på Dells nettsted for kundestøtte I Velg et produkt-boksen, klikk på Vis produkter, Velg Skjermer og projektorer, velg deretter Skjermer, og velg deretter skjermmodellen din. Alle drivere til skjermen vil være i Drivere og nedlastinger-delen:

• U2414H
  • U2415
  • U2515H
  • U2715H
  • U3415W
  • UZ2315H
  • Opp2715K
  • P2314T (berøringsskjerm)
  • P2415Q
  • P2715Q
  • P2416D
  • S2240T (berøringsskjerm)
  • S2415H
  • S2715H
Merk: S2340T krever Display Link-drivere for at det skal virke. Når brikkesettdriveren har blitt installert og systemet har blitt startet på nytt, last ned og installer DisplayLink-driveren herfra: http://www.displaylink.com/downloads/downloads.php Når den er installert, start systemet på nytt.

Artikkel-ID: SLN298567

Dato sist endret: 11/07/2018 12:46 PM