Feilsøking av en blinkende skjerm etter en Windows 10-oppgradering (på engelsk)

Denne artikkelen gir informasjon om «Feilsøking av blinkende skjerm etter Windows 10-oppgradering» (på engelsk)

Flimrende skjerm

Systemer som har problemer med flimrende/blinkende skjerm etter oppgradering til Windows 10, blir påvirket av applikasjoner som får Explorer til å krasje, eller skjermdriverproblemer.

Feilsøkingstrinn

Det første steget er å finne ut om problemet berører Windows Oppgavebehandling. Hvis Oppgavebehandlingen flimrer, er den sannsynlige årsaken et kompatibilitetsproblem med programvaren som får explorer.exe til å krasje gjentatte ganger. Hvis Oppgavebehandlingen ikke er berørt, er den sannsynlige årsaken Skjermdriverne. For å teste Windows oppgavebehandling, trykk: CTRL+Skift+ESC.

For å feilsøke programvarekompatibilitet følger du disse trinnene:

Merk: Hvis Oppgavebehandlingen flimrer eller ikke åpnet seg, kan du prøve de samme trinnene i Sikkermodus
  1. Bruk Fil, Kjør-alternativet i oppgavebehandlingen for å åpne flere verktøy etter behov. Sørg for å merke av i boksen for å kjøre verktøyet som Administrator. Disse kan omfatte:
    • Appwiz.cpl: Åpner applikasjoner og funksjoner
    • Compmgmt.msc: Åpner Datamaskinkontroll cmd.exe
  2. Du kan søke etter krasjhendelser i hendelsesloggen og finne ut om eventuelle tredjeparts DLL-filer er det som får explorer.exe til å krasje eller avinstallere programvare som sannsynligvis inneholder skallutvidelser.
  3. Hvis fjerning av programvare ikke løser problemet, bruk disse kommandoene til å reparere Windows:
    dism /online /cleanup-image/restorehealth
    sfc /scannow
    Merk: Å installere Windows 10 på nytt igjen fra Dell gjenopprettingsverktøyet kan også fungere, selv om sfc /scannow ikke finner noen problemer.

Følgende applikasjoner har noen ganger forårsaket problemer med flimring. Avinstaller disse for å teste om de er årsaken:

• Norton Antivirus (Symantec)
  • Andre antivirus-løsninger
  • iCloud
  • LiveUpdate6
  • IDT Audio (feilmodul IDTNC64.cpl)
REFERANSE: Symantecs kunnskapsbase: Skrivebordskjermbildet mitt flimrer etter at jeg oppgraderte Norton-produktet mitt (på engelsk)Ekstern kobling

For å feilsøke skjermdrivere følger du disse trinnene:

1. Oppstart i Sikkermodus med nettverkstilkobling.
  2. Bruk de samme trinnene her som for svart skjerm-problemer – hvis systemet har et dobbelt grafikkbrikkesett (både integrert og diskret grafikk), deaktiver innebygd grafikk, hvis det fortsatt flimrer, prøv med bare det andre brikkesettet aktivert.
  3. Hvis dette ikke fungerer, eller det kun er ett enkelt brikkesett, kan du avinstallere enheten og fjerne ut driverprogramvaren.
  4. Deretter starter du opp Windows og oppdaterer driverne til de nyeste fra dell.com/support.

Artikkel-ID: SLN298620

Dato sist endret: 11/07/2018 12:45 PM