Beskytt datamaskinen eller fjern virus, spionprogrammer eller annen skadelig programvare i Microsoft Windows

Beskytt datamaskinen eller fjern virus, spionprogrammer eller annen skadelig programvare i Microsoft Windows

Innholdsfortegnelse:

1. Hva er skadelig programvare, og hvordan kan jeg vite om datamaskinen min er infisert?
  2. Finn ut om det er installert sikkerhetsprogramvare på Dell-datamaskinen, og få støtte.
  3. Registrer Dells sikkerhetsprogramvare som er installert som standard.
  4. Kjør Microsofts verktøy for fjerning av skadelig programvare.
  5. Kontroller at Microsofts sikkerhetsfunksjoner er aktivert
  6. Installer den nyeste programvaren mot skadelig programvare for å beskytte datamaskinen.

Denne artikkelen beskriver hva virus, spionprogrammer og skadelig programvare er, hvordan du fjerner skadelig programvare på datamaskinen, og hvordan du beskytter systemet mot angrep.

1: Hva er skadelig programvare, og hvordan kan jeg vite om datamaskinen min er infisert?

Skadelig programvare er navnet for enhver type programvare som kan påvirke ytelsen eller sikkerheten til datamaskinen, for eksempel spionprogrammer, reklameprogrammer eller virus. Stort sett infiseres datamaskinen med slik programvare via Internett-aktivitet, for eksempel nedlasting av filer eller til og med bare surfing på Internett-områder. De fleste tiltak for å beskytte mot skadevare fokuserer på metoder for å gjøre surfing på Internett sikrere. Det finnes flere symptomer på skadelig programvare, så ethvert av (eller en kombinasjon av) de følgende symptomene kan være gode indikatorer på en slik infeksjon:

• Omdirigering av nettleser, popup-vinduer, startsideendringer: Nettleseren omdirigeres plutselig til et ukjent webområde, eller en tidligere angitt startside endres uten varsel eller brukerhandlinger.
  • Treg respons fra datamaskinen: Datamaskinen låser seg eller kjører tregt under vanlig bruk. Det er heller ikke uvanlig at det oppstår forsinkelser ved innlasting av operativsystemet til skrivebordet.
  • Prosessorutnyttelsen er 100 % i Oppgavebehandling: Arbeidet på prosessoren går over tiden og/eller tregt. Hvis du vil kontrollere statusen for prosessorutnyttelse eller kjerneminne, trykker du på tastene CTRL + ALT + DEL samtidig. Klikk deretter på kategorien Ytelse. Prosessorutnyttelsen indikeres av måleren Bruk av CPU.
  • Melding om lite virtuelt minne: Det vises en slik melding uansett hvilke endringer som gjøres for å løse problemet.

Se artikkelen nedenfor hvis du vil ha mer informasjon om systemene og indikatorer på et infisert system:

Hvis du vil ha nærmere informasjon om skadelig programvare, kan du lese Wikipedia-artikkelen om skadelig programvare:

Tilbake til toppen

2: Finn ut om det er installert sikkerhetsprogramvare på Dell-datamaskinen, og få støtte

Finn ut om det allerede er installert sikkerhetsprogramvare på datamaskinen. Hvis det er det, kan du kontakte leverandøren for å få informasjon om fjerning av skadelig programvare.

En enkel måte å finne ut om du har sikkerhetsprogramvare på, er å se om det finnes et sikkerhetsikon i systemstatusfeltet nederst til høyre i skjermbildet. McAfee-ikoner er vanligvis røde med en stor M i midten av ikonet.

MERK: Hvis du ikke har eller ikke vil kjøpe Internett-sikkerhet, har Microsoft laget gratis sikkerhetsprogramvare som er utviklet spesielt for operativsystemet ditt. Gå til Microsoft Security Essentials for å finne ut mer, laste ned og få støtte.

Tilbake til toppen

3: Registrer McAfee LiveSafe-sikkerhetsprogramvaren din

Dell-datamaskiner kan leveres med enten McAfee Security Center eller McAfee LiveSafe, enten som en 30 dagers prøveversjon eller abonnementer opptil 36 måneder. Registrering av produktet er del av prosessen ved første oppstart i Windows for datamaskinen din. Godta lisensavtalen for sluttbrukere (EULA), og oppgi e-postadressen din for å registrere deg. Det er ikke nødvendig å gjøre mer.

Tilbake til toppen

4: Kjør Microsofts verktøy for fjerning av skadelig programvare

Dette verktøyet oppdager og fjerner omtrent 80 % av alle kjente virus og spionprogrammer fra systemet.

1. Gå til nedlastingssiden for Microsoft Windows-verktøy for fjerning av skadelig programvare.

2. Klikk på Last ned for å starte nedlastingsprosessen.

3. Klikk på Kjør for å laste ned og kjøre programmet.

4. Følg instruksjonene på skjermen for å starte søket etter og fjerne eventuell skadelig programvare.

Tilbake til toppen

5: Kontroller at Microsofts sikkerhetsfunksjoner er aktivert

Lær mer om hvordan du oppdaterer de innebygde sikkerhetsfunksjonene i Windows.

Tilbake til toppen

6: Installer den nyeste programvaren mot skadelig programvare for å beskytte datamaskinen

Du kan laste ned mange sikkerhetsprodukter for hjemmebruk på Dells nettbutikk for antivirus- og sikkerhetsprogramvare.

Hvis du ikke har eller ikke vil kjøpe programvare for Internett-sikkerhet, har Microsoft laget gratis sikkerhetsprogramvare som er utviklet spesielt for operativsystemet ditt. Gå til Microsoft Security Essentials for å finne ut mer, laste ned og få støtte.

Dette er beste fremgangsmåte for veiledning som kan redusere risikoen for infeksjon. Du kan se artikkelen nedenfor for mer informasjon om dette.

Tilbake til toppen

Hvis denne artikkelen ikke har svart på spørsmålet ditt, kan du se artikkelen nedenfor som inneholder en liste over flere artikler om dette emnet.

Artikkel-ID: SLN128053

Dato sist endret: 17/08/2018 07:34 AM