Hvordan løse en feil med en ugyldig partisjonstabell på et system med en SSD (Solid State Drive)

Får du en feilmelding om en ugyldig partisjonstabell på systemet ditt, kan denne artikkelen hjelpe deg med å løse problemet

Innholdsfortegnelse:

1. Feilmelding om ugyldig partisjonstabell når du installerer Windows på en SSD
  2. Løsning

Merk: Problemet ble først oppdaget på Precision M6700 Mobile Workstation. Denne feilen kan vises på andre systemer på grunn av andre årsaker, så denne artikkelen kan hjelpe

1. Feilmelding om ugyldig partisjonstabell når du installerer Windows på en SSD

Når du forsøker å installere Windows på en Solid State Drive (SSD), enten manuelt eller ved hjelp av et tilpasset image, får du kanskje en feilmelding om en ugyldig partisjonstabell.

En BIOS-oppdatering vil løse dette problemet, men siden du kanskje ikke har et fungerende operativsystem, trenger du tilgang til et annet system og en oppstartbar USB-flash-enhet.

Trinnene nedenfor viser deg hvordan du kan gjøre dette.

Tilbake til toppen

2. Løsning

Hvis du får en feilmelding om en ugyldig partisjonstabell når du installerer Windows manuelt på en Solid State Drive (SSD) eller med et tilpasset installasjonsimage, må du oppdatere BIOS til nyeste versjon. Du trenger tilgang til et annet system og må ha en oppstartbar USB-flash-stasjon.

Merk: Hvis du trenger hjelp med å opprette en oppstartbar USB-minnepinne, kan du se følgende artikkel:

Last ned BIOS på en fungerende datamaskin til en oppstartbar USB-stasjon

1. På en annen datamaskin må du koble den oppstartbare USB-stasjonen til USB-porten

2. Gå til www.dell.com/support/home?app=drivers for å få den nyeste BIOS-versjonen for systemtypen din.

3. I kategorien BIOS finner du den nyeste versjonen for systemet ditt og klikker på Download File (Last ned fil).

4. Velg nedlastingsalternativet Single-File (Enkeltfil) og klikk på Continue (Fortsett).

5. Lagre filen på den oppstartbare USB-stasjonen.

6. Koble den oppstartbare USB-stasjonen fra USB-porten og sett den inn i målsystemet.

Installer BIOS fra den oppstartbare USB-stasjonen på systemet ditt

1. Koble den oppstartbare USB-stasjonen til en USB-port på systemet ditt.

2. Start datamaskinen på nytt.

3. Trykk på F12 ved oppstart for å åpne oppstartsenhetsmenyen. (Det kan hende du må trykke på F12 flere ganger til du ser Preparing one-time boot menu (Forbereder engangsoppstartsmeny)

4. Bruk piltastene for å velge USB-enheten fra enhetslisten, og trykk på Enter.

5. Hvis BIOS .exe-filen ikke kjøres automatisk, må du:

• skrive inn ledeteksten E:\XXXXXXXX.exe (der E er navnet på den oppstartbare USB-stasjonen og XXXXXXXX er navnet på filen du lagret på den oppstartbare USB-stasjonen)
       Du kan for eksempel skrive inn: E:\M6700A08.exe.

6. Trykk på Enter for å kjøre filen og installere BIOS .

7. Etter oppdateringen starter datamaskinen på nytt, og deretter kan du fortsette å installere operativsystemet.

Tilbake til toppen

hard drive, HDD Source additional information on Hard Drives and Solid State Drives on our support page.

Hvis du trenger mer hjelp, kan du kontakte teknisk støtte.

Kontakt oss

Artikkel-ID: SLN133635

Dato sist endret: 23/04/2018 05:45 PM