Få tilgang til UEFI (BIOS)-systemoppsett fra Windows på Dell-systemet

Veiledning om hvordan du får tilgang til UEFI (BIOS)-oppsettet fra Windows. Bruk kategoriene nedenfor for å velge operativsystemet du har installert på datamaskinen.

Starte opp til UEFI (BIOS) fra Windows 10

Merk: Hvis du vil starte opp til UEFI BIOS uten å gå inn i Windows, følger du fremgangsmåten nedenfor:

Start systemet.

Trykk på F2-tasten for å gå inn i systemoppsettet når Dell-logoen vises. Hvis du har problemer med å åpne oppsettet med denne metoden, trykker du på F2 når lysdioden på tastaturet lyser opp.

Ikke hold F2-tasten inne, ettersom systemet noen ganger tolker dette som at en tast sitter fast.
  1. Klikk på Start-menyknappen, og velg Innstillinger

2. Velg Oppdatering og sikkerhet. (bilder vises med engelsk tekst kun som veiledning)

Skjermdump av menyalternativet Oppdatering og Sikkerhet.

1. Klikk på Gjenoppretting i menyen til venstre.

2. Under Avansert oppstart klikker du på Start på nytt nå.

Meny for gjenopprettingsinnstillinger og valg av avansert oppstart.

1. Velg Feilsøk.

Skjermdump av menyen der du velger feilsøking.

1. Velg Avanserte alternativer.

Skjermdump av menyen der du velger feilsøking.

1. Velg Innstillinger for UEFI-fastvare.

Innstillinger for UEFI-fastvare

1. Klikk på Start på nytt for å starte systemet på nytt og gå inn i UEFI (BIOS).

Starte til UEFI (BIOS) fra Windows 8 / 8.1

Merk: Denne delen gjelder kun for systemer med Windows 8 / 8.1.

Oppgraderinger eller installasjoner av Windows 8 / 8.1 på systemer som ikke ble solgt med Windows 8 / 8.1, har kanskje ikke noen av innstillingene som er beskrevet nedenfor.

Hvis systemet har en før-UEFI BIOS, eller hvis du vil starte opp til UEFI BIOS uten å gå inn i Windows, trykker duF2-tasten når Dell-logoen vises ved oppstart for å få tilgang til systemoppsettet (BIOS).

Gjelder for:

• Windows 8 / Windows 8.1
  • UEFI-kompatibel BIOS, oppfyllerUEFI 2.3.1C-standarden.

1. Naviger til Perler-linjen i høyre bildekant: (bilder vises med engelsk tekst kun som veiledning)

Snarvei:
Windows-tast + C

Berøringsskjerm:
Sveip med fingeren fra høyre kant av skjermen mot midten

Mus:
Start øverst til høyre, og flytt musen nedover langs høyre kant av skjermen

Klikk eller trykk på Innstillinger

Windows 8-innstillinger

Merk: For systemer uten berøringsskjerm klikker du ganske enkelt på På/av og holder inne Skift-tasten mens du velger Start på nytt og hopper til trinn 4.

2. Klikk/trykk på Endre PC-innstillinger nede til høyre på sidenSnarvei:

Windows-tast + I

PC-innstillinger

3. Klikk/trykk på fanen Generelt i ruten på venstre side

Velg Start på nytt nå under delen Avansert oppstart i ruten på høyre side.

Systemet startes på nytt til menyen for avansert oppstart

Merk: Systemet slås deretter av og starter på nytt. Når Dell-logoen vises, skal du se skjermbildene nedenfor.

Avansert oppstart

4. Klikk/trykk på Feilsøking (menyen er berøringsfølsom)
Feilsøk

5. I delen Feilsøking velger du Avanserte alternativer
Avansert feilsøking

6. Velg Innstillinger for UEFI-fastvare, og velg Start på nytt ved følgende melding.

Windows starter nå BIOS.

Innstillinger for UEFI-fastvare

Starte opp til UEFI (BIOS) fra Windows 7

Merk: Klikk på Start-knappen, og velg Start på nytt.

Trykk på F2-tasten for å gå inn i systemoppsettet når Dell-logoen vises. Hvis du har problemer med å åpne oppsettet med denne metoden, trykker du på F2 når lysdioden på tastaturet lyser opp.

Ikke hold F2-tasten inne, ettersom systemet noen ganger tolker dette som at en tast sitter fast.

Prosessen ovenfor fungerer også hvis du vil starte opp til BIOS uten å gå inn i Windows-miljøet.

Artikkel-ID: SLN143038

Dato sist endret: 03/04/2018 09:45 AM