Alienware-systemer: Generell feilsøking for skjermproblemer

Innholdsfortegnelse:

1. Generelle feilsøkingstrinn for skjermproblemer
  2. Systemer
  3. Størrelsen på skjermbildet, ikoner eller skrifter er for liten eller for stor
  4. Tom skjerm eller ikke bilde
  5. Uklart eller uskarpt bilde eller fargeproblemer
  6. Problemer med lysstyrke, kontrast eller geometri
  7. Horisontale eller vertikale linjer
  8. Lyse eller døde piksler
  9. Konfigurasjon med to skjermer

1. Generell feilsøking

Merk: Se Alienware Live from the Lab-videoen vår om hvordan du feilsøker Ingen POST-problemer

2. Systemer

Stasjonære Alienware-datamaskiner

1. Fjern eksterne enheter som er koblet til systemet.
  2. Kontroller at skjermen er koblet til riktig skjermutgang og i hovedskjermkortet.
    • På Area-51 og Aurora (ALX R1, R2 og R3) sitter hovedskjermkortet på den øverste GPU-porten på baksiden av kabinettet. På Aurora R4 sitter hovedskjermkortet på den nederste GPU-porten på baksiden av kabinettet
    • På X51 er det den dedikerte GPU-en som er hovedskjermkortet.
  3. Bytt port for skjermkort for å kontrollere at det ikke er feil med porten. Merk: Hvis du bruker en adapter av noe slag, må du prøve med en annen kabel eller adapter.
  4. Sjekk om tastene NumLock eller Caps Lock på tastaturet endrer statusen for LED-lampene fra PÅ til AV når du trykker på dem mens datamaskinen står på.
  5. Test en annen skjerm i alle tilgjengelige GPU-porter.
  6. Sett på plass skjermkortet.
  7. Hvis maskinen har flere skjermkort, prøver du ett skjermkort av gangen i hver PCIE-port.
  8. Kontroller at strømtilkoblingen til skjermkortet er korrekt.

Bærbare Alienware-datamaskiner

• Hvis LCD-SKJERMEN ELLER SKJERMEN ikke viser video, eller videoen er forvrengt, kjører du verktøyet BIST.
  • Hvis LCD-SKJERMEN ELLER SKJERMEN ikke viser video i det hele tatt, kobler du til en ekstern skjerm. Dette bidrar til å utelukke mulige problemer med programvaren eller skjermkortet.
  • Hvis LCD-SKJERMEN eller SKJERMEN viser svært dempet (mørk) video, justerer du lysstyrken eller kobler til strømadapteren for å utelukke strømsparing i BIOS.
  • Hvis LCD-skjermen viser linjer, piksler eller merkelige farger, kontrollerer du systemet under POST i tillegg til i Windows for å finne ut om linjene vises i alle driftsmodi. Kjør BIST.
  • Kontroller om du hører innlastingslyden for Windows et par minutter etter at du har slått på datamaskinen.
  • Hvis det fortsatt ikke vises noe bilde, kontrollerer du om den bærbare datamaskinen piper, eller om indikatorlampene viser til en No Post-situasjon i stedet for No Video.

3. Størrelsen på skjermbildet, ikoner eller skrifter er for liten eller for stor

Størrelsen på ikoner, skrifter eller skjermbildet er enten for liten eller for stor. Velg koblingen nedenfor for å få instruksjoner om hvordan du endrer skjerminnstillingene i Win 8, Win 7, eller Win Vista.

4. Tom skjerm eller ikke bilde

Det vises ingenting på skjermen. Velg riktig kobling nedenfor for å få hjelp til å løse problemet med at det ikke vises noe bilde på skjermen.

Klikk her hvis du bruker en bærbar PC.

Klikk her hvis du bruker en stasjonær PC eller en ekstern skjerm.

5. Uklart eller uskarpt bilde eller fargeproblemer

Ikoner, skrifter eller skjermbildet vises uklart eller uskarpt eller har feil farger. Klikk på riktig kobling nedenfor for å få hjelp til å løse dette problemet.

Klikk her hvis du bruker en bærbar PC.

Klikk her hvis du bruker en stasjonær PC eller en ekstern skjerm.

6. Problemer med lysstyrke, kontrast eller geometri

Skjermbildet er enten for lyst eller for mørkt, eller det vises et sort felt øverst eller nederst på skjermen. Velg riktig kobling nedenfor for å få hjelp til å løse dette problemet:

Klikk her hvis du bruker en bærbar PC.

Klikk her hvis du bruker en stasjonær PC eller en ekstern skjerm.

7. Horisontale eller vertikale linjer

Det vises horisontale eller vertikale linjer på tvers eller langs av skjermen. Velg riktig kobling nedenfor for å få hjelp til å løse dette problemet.

Klikk her hvis du bruker en bærbar PC.

Klikk her hvis du bruker en stasjonær PC eller en ekstern skjerm.

8.Lyse eller døde piksler

Det finnes en lys piksel eller en mørk, død piksel på skjermen. Velg riktig kobling nedenfor for å få hjelp til å løse dette problemet:

Klikk her for å få informasjon om feilsøking av lyse eller døde piksler.

9. Konfigurasjon med to skjermer

Klikk på koblingen nedenfor for å få instruksjoner om hvordan du setter opp en konfigurasjon med to skjermer i Win 8, Win 7, eller Win Vista

Hurtigtipsinnhold utgis av Dells kundestøttemedarbeidere, som løser problemer på daglig basis. For at hurtigtipsene skal utgis raskt kan det hende at de bare representerer delløsninger eller midlertidige løsninger som fremdeles er i utvikling eller som venter på bekreftelse på at de løser problemet. Disse hurtigtipsene er ikke gjennomgått, validert eller godkjent av Dell og bør derfor brukes med forsiktighet. Dell skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle tap, inkludert, men ikke begrenset til, tap av data, tap av fortjeneste eller tap av inntekter som kan ramme kunder ved bruk av eventuelle fremgangsmåter eller råd som er lagt frem i hurtigtipsene

Artikkel-ID: SLN146480

Dato sist endret: 21/08/2017 07:35 AM