Alienware-systemer: Generell feilsøking for skjermproblemer

Innholdsfortegnelse:

1. Systemer
  2. Størrelsen på skjermbildet, ikoner eller skrifter er for liten eller for stor
  3. Tom skjerm eller ikke bilde
  4. Uklart eller uskarpt bilde eller fargeproblemer
  5. Problemer med lysstyrke, kontrast eller geometri
  6. Horisontale eller vertikale linjer
  7. Lyse eller døde piksler
  8. Konfigurasjon med to skjermer

Systemer

Stasjonære Alienware-datamaskiner:

1. Fjern eksterne enheter som er koblet til systemet.
  2. Kontroller at skjermen er koblet til riktig skjermutgang og i hovedskjermkortet.
    • På Area-51 og Aurora (ALX R1, R2 og R3) sitter hovedskjermkortet på den øverste GPU-porten på baksiden av kabinettet. På Aurora R4 sitter hovedskjermkortet på den nederste GPU-porten på baksiden av kabinettet
    • På X51 er det den dedikerte GPU-en som er hovedskjermkortet.
  3. Bytt port for skjermkort for å kontrollere at det ikke er feil med porten. Merk: Hvis du bruker en adapter av noe slag, må du prøve med en annen kabel eller adapter.
  4. Sjekk om tastene NumLock eller Caps Lock på tastaturet endrer statusen for LED-lampene fra PÅ til AV når du trykker på dem mens datamaskinen står på.
  5. Test en annen skjerm i alle tilgjengelige GPU-porter.
  6. Sett på plass skjermkortet.
  7. Hvis maskinen har flere skjermkort, prøver du ett skjermkort av gangen i hver PCIE-port.
  8. Kontroller at strømtilkoblingen til skjermkortet er korrekt.

Bærbare Alienware-datamaskiner:

• Hvis LCD-SKJERMEN ELLER SKJERMEN ikke viser video, eller videoen er forvrengt, kjører du verktøyet BIST.
  • Hvis LCD-SKJERMEN ELLER SKJERMEN ikke viser video i det hele tatt, kobler du til en ekstern skjerm. Dette bidrar til å utelukke mulige problemer med programvaren eller skjermkortet.
  • Hvis LCD-SKJERMEN eller SKJERMEN viser svært dempet (mørk) video, justerer du lysstyrken eller kobler til strømadapteren for å utelukke strømsparing i BIOS.
  • Hvis LCD-skjermen viser linjer, piksler eller merkelige farger, kontrollerer du systemet under POST i tillegg til i Windows for å finne ut om linjene vises i alle driftsmodi. Kjør BIST.
  • Kontroller om du hører innlastingslyden for Windows et par minutter etter at du har slått på datamaskinen.
  • Hvis det fortsatt ikke vises noe bilde, kontrollerer du om den bærbare datamaskinen piper, eller om indikatorlampene viser til en No Post-situasjon i stedet for No Video.
Hvis du vil ha en mer detaljert veiledning gjennom trinnene som er angitt over, anbefaler vi at du velger én av de to artiklene under som kan hjelpe deg, avhengig av om du har problemer med LCD eller frittstående videoproblemer:

Generelle problemer med video

For noen av følgende problemer anbefaler vi å besøke vår Støtteside for skjermer og video der du finner feilsøking, veiledninger og videoinnhold som kan hjelpe med disse videobaserte problemene.

Størrelsen på skjermbildet, ikoner eller skrifter er for liten eller for stor
Tom skjerm eller ikke bilde
Uklart eller uskarpt bilde eller fargeproblemer
Problemer med lysstyrke, kontrast eller geometri
Horisontale eller vertikale linjer
Lyse eller døde piksler

Konfigurasjon med to skjermer

Besøk artikkelen i kunnskapsbasen vår, Hvordan kan jeg koble flere skjermer til en PC? for støtte til å utføre dette. Vi har også denne artikkelen for generell feilsøking, Veiledning for feilsøking av problemer med flere skjermer på Dell-PC-er

Hurtigtipsinnhold utgis av Dells kundestøttemedarbeidere, som løser problemer på daglig basis. For at hurtigtipsene skal utgis raskt kan det hende at de bare representerer delløsninger eller midlertidige løsninger som fremdeles er i utvikling eller som venter på bekreftelse på at de løser problemet. Disse hurtigtipsene er ikke gjennomgått, validert eller godkjent av Dell og bør derfor brukes med forsiktighet. Dell skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle tap, inkludert, men ikke begrenset til, tap av data, tap av fortjeneste eller tap av inntekter som kan ramme kunder ved bruk av eventuelle fremgangsmåter eller råd som er lagt frem i hurtigtipsene

Artikkel-ID: SLN146480

Dato sist endret: 14/08/2018 11:47 PM