Koble til partisjonen for Dell-diagnose fra operativsystemet Ubuntu Linux på en Dell-PC

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du bruker Dell-diagnose ved oppstart hvis du har installert Ubuntu Linux på nytt på en Dell-PC.

Innholdsfortegnelse:

1. Bruke Dell-diagnose med Ubuntu installert
  2. Partisjon for Dell-diagnose
  3. GRUB2-menykonfigurasjon

1. Bruke Dell-diagnose med Ubuntu installert

Denne veiledningen viser deg hvordan du kobler GRUB2-oppstartslasteren til partisjonen som inneholder verktøyet for Dell-diagnose fra da systemet opprinnelig ble konfigurert på fabrikken.

Dette gjør at du vil kunne starte opp i diagnoseverktøyet hvis du opplever maskinvareproblemer med Dell-PC-en din.

Hvis du finner feil når du kjører diagnosen, kan du kontakte teknisk støtte for å finne en løsning.

Hvis du nylig har installert operativsystemet (OS) Ubuntu Linux på Dell-PC-en din, bør du lese og følge veiledningen nedenfor.

Merk: Hvis du finner feil når du kjører diagnosen, kan du kontakte teknisk støtte for å finne en løsning.

Tilbake til toppen

2. Partisjon for Dell-diagnose

1. Ble systemet levert med en partisjon for Dell-diagnose ferdig installert?

1. Nei, PC-en ble ikke levert med innebygd diagnose. Da kan dessverre ikke denne veiledningen være til nytte for deg.

2. Ja, men du tømte og formaterte hele harddisken. Hvis det ikke finnes en eksisterende partisjon man kan koble til, kan dessverre ikke denne veiledningen være til nytte.

3. Ja, og partisjonen er fremdeles tilgjengelig. De fleste av de nyeste systemene våre, inkludert stasjonære datamaskiner, leveres med denne partisjonen. Følg trinnene nedenfor for å få denne partisjonen til å fungere igjen.

Merk: Man starter vanligvis opp i denne diagnosen ved å trykke på F12-tasten på Dell-velkomstbildet. Dette fører til at menyen Boot Once (Start én gang) vises, og ved å bruke markøren eller pil-tastene kan du velge Diagnostics (Diagnose) og deretter trykke på Enter-tasten for å starte opp i diagnosen.
    4. Hvis du er usikker på om du har denne partisjonen, kan du kontrollere om partisjonen fortsatt finnes, ved å kjøre følgende kommando i Ubuntu:

sudo mount -t vfat /dev/sda1 /mnt

Merk: Diagnosepartisjonen har navnet /dev/sda1, og diskplasseringen er hd0.1 i disse eksemplene. Du kan finne ut mer om navnekonvensjoner i en av Ubuntu-artiklene våre.

Tilbake til toppen

3. GRUB2-konfigurasjonsmeny

1. Har du allerede installert Ubuntu på systemet ditt?

1. Hvis ja går du videre til trinn 2 nedenfor.

2. Hvis nei må du påse at du ikke sletter diagnosepartisjonen når du velger hvilke partisjoner du skal slette, og hvilke partisjoner som skal installeres i løpet av installeringsprosessen. Kom deretter tilbake og fortsett veiledningen fra trinn 3.

1. I løpet av installeringen vil GRUB-programmet ha søkt etter eventuelle andre oppstartbare partisjoner på harddisken. Siden diagnosepartisjonen er en liten DOS-partisjon med FAT-formatering, vil imidlertid ikke GRUB registrere den. Du må konfigurere den manuelt.

2. Du må redigere filen som definerer de egendefinerte oppstartbare partisjonene.  /etc/grub.d/40_custom. Det skal vises en oppføring som i bildet nedenfor.

exec tail -n +3 $0
# This file provides and easy way to add custom menu entries. Simply type the
# menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.

1. Tilføy linjene nedenfor på slutten av filen.

Merk: Pass på at det ikke er noen ekstra tegn.

menuentry "Dell DOS Diagnostics (on /dev/sda1)" {
insmod chain
insmod fat
set root=(hd0.1)
chainloader +1}

1. Oppdater GRUB2-menyen ved å bruke kommandoen nedenfor.

sudo update-grub2

1. Start systemet opp på nytt, og se om det fungerer.

Dell-DOS-diagnosen skal ha kommet opp som siste linje på GRUB2-oppstartsmenyen, og du skal kunne starte opp i den. Diagnosen skal kjøre derfra.

Når diagnosen er gjennomført, skal systemet starte opp på nytt i GRUB2-menyen.

Tilbake til toppen

Tilleggsinformasjon:

Merk:
Canonical gir programvarestøtte på følgende måter:
Teknisk støtte gis av Dell:

Tilbake til toppen

Hurtigtipsinnhold utgis av Dells kundestøttemedarbeidere, som løser problemer på daglig basis. For at hurtigtipsene skal utgis raskt kan det hende at de bare representerer delløsninger eller midlertidige løsninger som fremdeles er i utvikling eller som venter på bekreftelse på at de løser problemet. Disse hurtigtipsene er ikke gjennomgått, validert eller godkjent av Dell og bør derfor brukes med forsiktighet. Dell skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle tap, inkludert, men ikke begrenset til, tap av data, tap av fortjeneste eller tap av inntekter som kan ramme kunder ved bruk av eventuelle fremgangsmåter eller råd som er lagt frem i hurtigtipsene

Artikkel-ID: SLN151665

Dato sist endret: 14/11/2017 05:48 PM