Vanlige spørsmål om Microsoft Office 2007 på en Dell-PC

Innholdsfortegnelse:

Denne artikkelen gir svar på de mest vanlige spørsmålene om Microsoft Office 2007.

Vanlige spørsmål om Microsoft Office 2007

Denne veiledningen er en rekke spørsmål som ofte stilles om Microsoft Office 2007-pakken.

Hvis du ikke finner svaret her, kan du gjerne gi oss beskjed ved hjelp av koblingene nederst på siden.

Du trenger:

• Windows XP SP2, Windows Vista eller Windows 7 OS
  • Minst en 500 MHz CPU
  • 512 MB RAM
  • 2 GB tilgjengelig diskplass

Tilbake til toppen

Microsoft utvidet Office-porteføljen kraftig i denne utgivelsen.

Office 2007 inneholder følgende syv produktversjoner:

• Microsoft Office Enterprise 2007
    Denne versjonen er ny for denne utgivelsen, og er bare tilgjengelig for volumlisensieringskunder. Denne versjonen inkluderer Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, Office Communicator – direktemeldinger, InfoPath, OneNote, Office Groove 2007 – P2P-samarbeid og serverbasert innholdsadministrasjon, administrasjon av skjemaer og funksjoner for informasjonsrettigheter og -retningslinjer.
  • Microsoft Office Professional Plus 2007
    Bare tilgjengelig for volumlisensieringskunder. Denne versjonen inkluderer Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, Office Communicator, InfoPath og serverbasert innholdsadministrasjon, administrasjon av skjemaer og funksjoner for informasjonsrettigheter og -retningslinjer.
  • Microsoft ® Office Professional 2007
    Denne versjonen inkluderer Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access og Publisher.
  • Microsoft Office Small Business 2007
    Denne versjonen inkluderer Word, Excel, PowerPoint, Outlook med Business Contact Manager og Publisher.
  • Microsoft Office Standard 2007
    Denne versjonen inkluderer Word, Excel, PowerPoint og Outlook.
  • Microsoft Office Basic 2007
    Denne versjonen inkluderer Word, Excel og Outlook, men er kun tilgjengelig med kjøp av ny PC.
  • Microsoft ® Office Home and Student 2007
    Erstatter Student and Teacher Edition 2003, er nå tilgjengelig for alle hjemmebrukere og kan installeres på opptil tre PC-er. Denne versjonen inkluderer Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Den forrige versjonen inkluderte Outlook og ikke OneNote.

Tilbake til toppen

Alle de standard Office-programmene er representert, med et par tilføyelser:

• Microsoft Office Access 2007
  • Microsoft Office Communicator
  • Microsoft Office Excel 2007
  • Microsoft Office Groove 2007
  • Microsoft Office InfoPath 2007
  • Microsoft Office OneNote 2007
  • Microsoft Office Outlook 2007
  • Microsoft Office PowerPoint 2007
  • Microsoft Office Project Standard 2007
  • Microsoft Office Project Professional 2007
  • Microsoft Office Publisher 2007
  • Microsoft Office SharePoint Designer 2007
  • Microsoft Office Visio Standard 2007
  • Microsoft Office Visio Professional 2007
  • Microsoft Office Word 2007

Tilbake til toppen

Ja, det er mulig å installere en kopi av Office 2007 på samme maskin som har Office 2003.

Du må imidlertid velge mellom Outlook 2007 og Outlook 2003 – du kan ikke kjøre begge versjonene av e-postprogramvaren samtidig på samme datamaskin. Med tiden vil du støte på enkelte andre konflikter. Det er ikke anbefalt.

Tilbake til toppen

Microsoft lanserte for første gang et dramatisk endret Office-grensesnitt. Microsoft erstattet standardgrensesnittet med meny og verktøylinje som vi har kjent siden de tidligste Windows-applikasjonene, med et nytt brukergrensesnitt (UI) som er basert på kontekstavhengige bånd og kategorier.

Tilbake til toppen

Forutsatt at du ikke kjører en betaversjon eller en uferdig versjon av prøveversjonen av Office 2007, kan du skrive inn produktnøkkelen på 25 tegn og aktivere den installerte kopien – slik at du ikke trenger å installere Office 2007 på nytt.

Aktivering er ikke nødvendig hvis du har en volumlisensnøkkel for Office 2007.

Tilbake til toppen

Hvis du hopper over Office 2007-aktivering utover en fastsatt grense, vil programvaren kjøre i modus med redusert funksjonalitet. Du vil ikke kunne lage eller lagre dokumenter, men du kan lese dem eller til og med skrive dem ut. Det blir mer som et kostnadsfritt visningsprogram.

Ignorer dette hvis det er en volumlisensavtale, som ovenfor.

Tilbake til toppen

Du kan få språkpakken for Office, slik at du kan opprette og redigere dokumenter på over 37 forskjellige språk. Disse språkpakkene vil endre Office-grensesnittet og -menyene til ditt eget språk, i tillegg til at de kommer med stavekontroll, grammatikkontroll og synonymordbok – også kjent som korrekturverktøy for dokumenter.

Tilbake til toppen

Bakoverkompatibilitet er en avgjørende faktor når du oppgraderer. Dette betyr i hovedsak at andre brukere som ennå ikke har oppgradert, fortsatt skal ha tilgang og om nødvendig kunne redigere filene du har opprettet i Office 2007.

Visse Office 2007-programmer – inkludert Word, Excel og PowerPoint – har et nytt filformat som er utformet for å bidra til å holde filstørrelsene små. Dette nye formatet legger til bokstaven X på slutten av Microsofts eksisterende filetternavn. Så mens et dokument laget i Word 2003 kan kalles plan_mål.doc, vil det samme dokumentet opprettet i Word 2007 bli kaltplan_mål.docx.

Som standard vil Office lagre dokumentene i dette nye filformatet.

Du kan imidlertid omgå dette ved å velge Lagre som-alternativet i Word, Excel eller PowerPoint 2007 og lagre filen i en versjon av Office-applikasjonen som er utgitt mellom år 1997 og 2003.

Tilbake til toppen

1. Du lagrer en fil ved på klikke på den nye Office-knappen øverst i venstre hjørne av Office-applikasjonen. Velg Lagre.

Merk: Husk at standardformatet for Office 2007 er XML.

2. Hvis du vil lagre filen i et format som er kompatibelt med tidligere versjoner av Office, trykker du på Lagre som og velger for eksempel Word 97-2003-dokument.

Tilbake til toppen

Alternativene Skriv ut og Forhåndsvisning er nå tilgjengelige via den nye Office-knappen.

Tilbake til toppen

Ja, men Microsoft tilbyr også et kostnadsfritt Lagre som PDF-tilleggsalternativ for Office 2007. Dette alternativet er tilgjengelig som en del av standardinstalleringen.

Tilbake til toppen

Denne gjør at du kan sende innhold til de elektroniske sidene av OneNote 2007-notatblokker fra en hvilken som helst annen applikasjon.

Tilbake til toppen

Denne gjør at en hvilken som helst applikasjon kan opprette en XPS-fil. XPS-filer ser like ut i utskrift som på skjermen. De er laget for å være portable, som PDF-filer. De kan vises på alle maskiner som har XPS-visningsprogrammet, selv om den opprinnelige programvaren som opprettet XPS-filen, ikke finnes på datamaskinen.

Tilbake til toppen

Kort svar

Det vil bli åpnet i kompatibilitetsmodus, og vil beholde sitt opprinnelige filformatet.

Flere detaljer

Når du åpner et Word-, Excel- eller PowerPoint-dokument i Office 2007 som ble opprettet i en tidligere versjon av Office, aktiveres kompatibilitetsmodus. Du kan fortsette å lagre og åpne dokumentet i kompatibilitetsmodus, eller du kan konvertere dokumentet til Office 2007-format ved hjelp av Lagre som-kommandoen og velge Office 2007-format. Du får tilgang til de nye funksjonene i Office 2007 når du konverterer dokumentet, men kunder som bruker tidligere versjoner av Office, må ha installert kompatibilitetspakken for å åpne det.

Merk: Du vil se Kompatibilitetsmodus på tittellinjen i dokumentvinduet. Kompatibilitetsmodus betyr at filen blir værende i sitt opprinnelige format, og at nye funksjoner i Office 2007 ikke er tilgjengelige når du redigerer dette dokumentet.

Tilbake til toppen

Hvis du vet at du ofte vil dele dokumenter med andre som bruker tidligere versjoner av Office, bør du kanskje endre ditt standard lagringsformat til Office 97–2003.

1. For å gjøre dette klikker du på Office-knappen.
  2. Nederst i menyen som vises, klikker du på Alternativer-knappen for Word, Excel eller PowerPoint
  3. Klikk deretter på Lagre-alternativ på venstre side av vinduet, og velg alternativet 97–2003 fra rullegardinmenyen.

Tilbake til toppen

Båndet organiserer kommandoene sammen med andre som har lignende funksjon.

For eksempel i Word 2007:

• Hjem-kategorien
    Har de vanligste redigerings- og formateringskommandoene.
  • Sett inn-kategorien
    Inneholder elementer som kan settes inn i filen, for eksempel bilder.
  • Sideoppsett-kategorien
    Håndterer egenskaper for marger, retning og avstand.
  • Referanser-kategorien
    Inneholder elementer du trenger når du lager et profesjonelt dokument, for eksempel fotnoter og innholdsfortegnelse.
  • Utsendelser-kategorien
    Inneholder elementer som er nødvendige for e-postfletting.
  • Se gjennom-kategorien
    Inneholder stavekontroll, synonymordbok, spor endringer og merknader.
  • Visning-kategorien
    Håndterer visning av dokumenter på skjermen din.

Hvis du har problemer med å finne en kommando, trykker du på -tasten eller klikker i øvre høyre hjørne for hjelp.

Tilbake til toppen

Kort svar

Det er noen fellestrekk, men forskjellige kategoripaneler vil vises avhengig av applikasjonen og konteksten.

Flere detaljer

Hver applikasjon viser først et standard sett av båndkategorier, som varierer avhengig av applikasjonen.

For eksempel inneholder Excels standard sett med kategorier Formler og Data, mens Word har Referanser og Utsendelser. I tillegg til standardkategoriene vil du se kontekstavhengige kategorier som vises avhengig av hva du arbeider med eller hvilke plugin-moduler du kan installere senere.

Hvis du i Excel for eksempel setter inn et diagram og velger det for å endre det, vises flere andre Diagramverktøy-kategorier.

Tilbake til toppen

Kort svar

Ja. Du kan bruke verktøylinjen for hurtigtilgang.

Flere detaljer

Verktøylinjen for hurtigtilgang er plassert over båndet, men den kan også flyttes under båndet. Den kan tilpasses til å inneholde kommandoene du bruker mest. Det finnes flere måter for å legge til/fjerne kommandoer fra verktøylinjen for hurtigtilgang, men den enkleste er å høyreklikke på en hvilken som helst kommando/objekt på båndet eller knappemenyen for Office og velge Legg til på verktøylinje for hurtigtilgang. Du kan ikke bare legge til enkeltkommandoer på denne måten, men også hele grupper av kommandoer, for eksempel Skrift-gruppen. Fjern kommandoer ved å høyreklikke på dem på verktøylinjen for hurtigtilgang og velge Fjern fra verktøylinje for hurtigtilgang.

Tilbake til toppen

Du veksler mellom åpne dokumenter ved å klikke på Visning-kategorien på båndet og velge Bytt vindu. I Office 2007 vises alle åpne dokumenter i ett åpent applikasjonsvindu.

Merk: Du kan finne det hensiktsmessig å legge til Bytt vindu-kommandoen i verktøylinjen for hurtigtilgang.

Tilbake til toppen

Ja. Hurtigtastene, for eksempel for å lagre, er de samme i Office 2007 som i tidligere versjoner av Office.

Tilbake til toppen

Makroer i kompatibilitetsmodus.

Hvis du åpner en 2003-dokument som inneholder en makro i en Office 2007-applikasjon, vil den åpnes i kompatibilitetsmodus. Hvis du fortsetter å lagre filen i kompatibilitetsmodus, lar du den i hovedsak være intakt som et Office 2003-dokument, og makroer vil for det meste fungere som før.

Hvis du vil redigere eller få tilgang til makroer i Office 2007, må du legge til Utvikler-kategorien på båndet.

1. Du legger til Utvikler-kategorien ved å klikke Microsoft Office-knappen
  2. Klikk på Alternativer for Excel/Word/PowerPoint.
  3. Klikk på Populært
  4. Velg deretter alternativet Vis kategorien Utvikler på båndet.

Makroer konvertert til Office 2007.

Hvis du vil konvertere filen til Office 2007-format, må du lagre en sikkerhetskopi først. Deretter, hvis makroen din er i et Office 2003-dokument og ikke i en malfil i en applikasjon, åpner du dokumentet i Office 2007 og velger Lagre som og deretter Makroaktivert Word-dokument.

Du må legge til Utvikler-kategorien på båndet hvis du vil redigere eller få tilgang til makroer i Office 2007.

1. Du legger til Utvikler-kategorien ved å klikke Microsoft Office-knappen
  2. Klikk på Alternativer for Excel/Word/PowerPoint.
  3. Klikk på Populært
  4. Velg deretter alternativet Vis kategorien Utvikler på båndet.

Tilbake til toppen

Besøk Microsofts kundestøtte for å få hjelp med tekniske problemer, for eksempel:

• Installering/avinstallering
  • Produktaktivering
  • Produktbruk
  • Teknisk hjelp

Microsoft-eksperter er godt opplærte selskaper innen IT og utvikling som kan hjelpe deg med å flytte til Office 2007 eller utvikle tilpassede løsninger for din bedrift. Du kan også finne en liste over alle av Microsofts eksperter i Microsoft Pinpoint.

Du kan også ta kontakt med vår kundestøtte via Twitter, chat eller e-post for elektronisk hjelp, eller ringe din lokale tekniske kundestøtte. Vi må kanskje henvise deg til Microsofts kundestøtte hvis det er et problem som ikke er dekket av Dell-garantien. Du finner all denne kontaktinformasjonen på vår kundestøtteside under Kontakt oss.

Tilbake til toppen

Installer, aktiver eller feilsøk Microsoft Office-programvare som kommer med din Dell-enhet eller kjøpt som en frittstående lisens, ved å gå til vårt Office Support-nettsted.

Artikkel-ID: SLN265925

Dato sist endret: 02/08/2017 08:00 AM