Problemer med passord for lokal Windows 10-konto eller Microsoft-konto

Denne artikkelen beskriver alle typer påloggingskontoer i Microsoft Windows 10 og hvordan du kan tilbakestille dem hvis de går tapt.

Klikk nedenfor for å endre operativsystem:

Innholdsfortegnelse:

1. Hva er de ulike kontotypene for Windows 10?
  2. Tilbakestille passord for Microsoft-konto
  3. Opprette en disk for tilbakestilling av passord for din lokale Windows 10-konto
  4. Legge til eller fjerne et passord for en lokal Windows 10-konto
  5. Hvis du har glemt passordtipset for en lokal datamaskinkonto

Hva er de ulike kontotypene for Windows 10?

Microsoft har opprettet to forskjellige typer kontoer som kan brukes for å logge på en enhet med Windows 10.

En Microsoft-konto er en tilkoblet konto som ikke er knyttet til selve enheten. En Microsoft-konto kan brukes på mange ulike enheter. Du får tilgang til Windows Store-programmer, innstillinger og data fra enhver enhet som du logger på via nettskylagring. Du må ha en Microsoft-konto for å kunne kjøpe programmer fra Windows Store.

Hvis du mister eller glemmer passordet til Microsoft-kontoen, kan du gjenopprette det fra andre enheter med tilgang til Internett.

En lokal datamaskinkonto er en konto som er opprettet for en bestemt enhet. Informasjon som opprettes eller lagres på kontoen, er knyttet opp til datamaskinen og kan ikke åpnes fra andre enheter.

Hvis du mister eller glemmer passordet til den lokale datamaskinkontoen, må du huske passordtipset for å få tilgang til kontoen (i Windows 10 versjon 1803 er dette endret til et sikkerhetsspørsmål). En annen administratorkonto på datamaskinen kan også tilbakestille passordet. Hvis du ikke husker passordtipset eller sikkerhetsspørsmålet, må du tilbakestille Windows, noe som vil ødelegge alle data, programmer og innstillinger du har på datamaskinen.

Dell anbefaler at kunder oppretter Microsoft-kontoer for enhetene sine for å unngå å måtte installere operativsystemet på nytt hvis de glemmer passordtipset.

Tilbake til toppen

Video (bare på engelsk) – Tilbakestille kontopassordet i Windows 10

Tilbakestille passord for Microsoft-konto

Hvis du vil tilbakestille Microsoft-kontoen, kan du gå til webområdet for tilbakestilling av passord fra en hvilken som helst enhet som er koblet til Internett. Du må kanskje oppgi noen sikkerhetsopplysninger for å bekrefte at du er eieren av Microsoft-kontoen, og du trenger kanskje tilgang til telefonnummeret som du brukte da du opprettet kontoen (telefonen må kunne motta tekstmelding).

Tilbake til toppen

Opprette en disk for tilbakestilling av passord for din lokale Windows 10-konto

Windows 10 støtter opprettelse av en disk for tilbakestilling av passord hvis du ikke vil bruke et passordtips eller sikkerhetsspørsmål. Du finner mer informasjon om dette verktøyet i Microsoft Knowledge Base-artikkelen Opprette en disk for tilbakestilling av passord for en lokal Windows 10-konto

Tilbake til toppen

Oppdatere sikkerhetspørsmål i en lokal Windows 10-konto

Hvis du vil oppdatere sikkerhetsspørsmålene for en lokal brukerkonto i Windows 10 versjon 1803 eller nyere, følger du disse trinnene:

1. På skrivebordet trykker du på Windows-tasten og skriver inn "pålogging". Velg Påloggingsalternativer fra menyen.

2. Under Passord-delen klikker du på Oppdater sikkerhetsspørsmål under Endre-knappen og følger instruksjonene.

Tilbake til toppen

Legge til eller fjerne et passord for en lokal Windows 10-konto

Du kan legge til eller fjerne et passord fra en lokal Windows 10-konto ved å følge disse trinnene:

1. På skrivebordet trykker du på Windows-tasten og skriver inn "pålogging". Velg Påloggingsalternativer fra menyen.

2. Under Passord-delen klikker du på Endre og følger instruksjonene for å legge til et passord. Hvis du vil fjerne et passord, skriver du inn det nåværende passordet og lar alle de andre feltene stå tomme.

Tilbake til toppen

Hvis du har glemt passordtipset for en lokal datamaskinkonto

Hvis du har glemt eller mistet passordtipset eller sikkerhetsspørsmålene til den lokale kontoen, finnes det bare én løsning som støttes av Dell, og det er å tilbakestille eller installere operativsystemet på nytt.

Hvis du vil gjenopprette Windows til de opprinnelige fabrikkinnstillingene, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase, "Reset or reinstall Windows 10 on a Dell computer" (Tilbakestille eller installere Windows 10 på nytt på en Dell-datamaskin).

Hvis du vil søke etter annen støtte for tapte passord, kan du søke ved hjelp av din foretrukne søkemotor nedenfor.

Søk i Dell   |   Søk i Microsoft   |   Søk i Google   |   Søk i Bing

Tilbake til toppen

Artikkel-ID: SLN297956

Dato sist endret: 03/07/2018 10:47 AM